I-Chu-A3! közös event

Nos már egy ideje játszogatok a LIBER Entertaiment két játékával. Az I-Chuval konkrétan egy éve, míg  az A3!-vel csak néhány hónapja. Pár héttel ezelőtt közös eventet tartottak a két játéknak, ami nagyon vicces volt, úgy hogy mind  a két játék szereplőit ismerem. Erről szeretnék hozni egy kis beszámolót.

Az I-Chu című, telefonos játék 2015. júniusában jelent meg Androidra, amit ugyanezen év júliusában követett az IOS-ra írt verzió. A ritmus -és kártyajáték férfiakból álló idolcsapatokról szól: jelen pillanatban 9 csapat 32 tagja alkotja a szériát. A fiatalemberek kinézete, illetve az együttesek zenei stílusa nagyon változatos, így mindenki megtalálhatja a hozzá legközelebb állót. A játék vezető együttese a háromtagú F∞F.  A történet szerint Japánban járunk, ahol egy patinás épület ad otthon az Etoile Vio Akadémiának. A tehetséges fiatalok azzal a céllal érkeznek az iskolába, hogy híres előadóművészek legyenek. Ezzel az elhatározással toppan be Aidou Seiya is, mint harmadik generációs tanuló. A 17 éves, barátságos, életvidám fiú Amerikában nőtt fel, csak általános iskolás korában költözött vissza a Felkelő Nap országába, aminek imádja a kultúráját, főleg a szamurájokat. Az első napján ismerkedik meg a különc igazgatóval, a többi ott tanulóval, a csapatának későbbi tagjaival és a Producerrel. 

Olyan seiyuuk szerepelnek a műben a teljesség igénye nélkül, mint Iguchi Yuuichi, Kenn, Murase Ayumu, Yamamoto Kazutomi, Amasaki Kouhei, Kondou Takashi, Hanae Natsuki, Kimura Ryohei, Ono Yuuki, Hirakawa Daisuke , Umehara Yuichirou, Uchida Yuuma, Matsuoka Yoshitsugu vagy Saito Soma.

Maga a mű két részből tevődik össze. Az egyik fele a ritmusjáték, amelynek segítségével a szereplőket ábrázoló különböző kártyákra lehet szert tenni és azokat fejleszteni. A másik része a Visual Novel stílusban íródott történeti rész, aminek során megismerhetjük a neves Etoile Vio Akadémián tanuló szereplőinket, meghallgathatjuk a tagok és bandák történetét, illetve bepillantást nyerhetünk a fiúk szakmai -és magánéletébe. A játékosok producerként segítik a tagokat pályájuk során.  

A játék nagyon hasonlít az Idolish 7-hez, mégis sok apróság gondoskodik róla, hogy más legyen, ezek közül talán a legfontosabb, hogy az I-Chuban egy taktikai játék veszett el. Olyan szinten szükség van néha a taktikára hozzá, hogy a Touken Ranbu sírva bújhatna el mögötte.  

Az A3! idén januárban indult csak el, de a megjelenés utáni három napban közel 800 ezren töltötték le. Azóta ez a szám több milliós nagyságrendre emelkedett, a zenei albumok szép számban fogynak, illetve az ország több, forgalmas pontján mutatták már be a fiúk főszereplésével készült reklámokat. A játékban négy csapatot ismerhetünk meg, a Tavaszi, a Nyári, az Őszi és a Téli színtársulatot. Hasonlóan a nagy elődhöz, itt is két részből áll össze a játék. Az egyik rész a történeti rész, a másik rész pedig a kártyajáték, ahol a fiúkról készült különböző kártyákat kell összegyűjteni és fejleszteni. Ezek között a kártyák között vannak könnyen és gyorsan megszerezhetőek, ám vannak nehezen, vagy csak időszakosan nyerhető ritkaságok is. A különbség, hogy mivel nem idolcsapatokról van szó, itt nem ritmusjáték van, hanem másfajta megmérettetés vár a fiúinkra. A stratégia viszont ugyanúgy megmaradt. 

Történetünk színhelye a Mankai Company nevű vállalat, ami nagy bajban van. Adósságba keveredtek és ha nem fizetik vissza a jakuzának a kölcsönt, az a véget jelenti számukra. Ebbe a helyzetbe csöppen bele az igazgató lánya, Tachibana Izumi, aki minden erejével segíti a cég feltörekvő színészeit, miközben arra a kérdésre keresi a választ, mi történt az apjával. 

A Tavaszi társulat öt tagjának szerepében Sakai Koudait, Shirai Yusuket, Nishiyama Koutarout, Asanuma Shintarout és Igarashi Masashit hallhatjuk. A Nyári színtársulatban Eguchi Takuya, Toki Shunichi, Yamaya Yoshitaka, Ozawa Ren és Hirose Daisuke  kölcsönzi a hangját a szereplőknek. Az Őszi színtársulatot Sawashiro Chiharu, Kumagai Kentarou, Takeuchi Shunsuke, Hama Kento és Jose Yuichi alkotja. A Téli színtársulat tagjait Tamaru Atsushi, Satou Takuya, Kakihara Tetsuya, Toyonaga Toshiyuki és Terashima Junta személyesíti meg. 

A játékban nem vett részt az összes tag, csak néhány kiválasztott. A főszereplők, Aidou Seiya és Sakuma Sakuya egyértelműen jelen voltak. Mellettük  6-6 fő szerepelt az eseményben, párokba osztva. Általában valamilyen közös jellemző alapján osztották be őket. 

Az event részét határozottan másképp fogták meg a készítők, így mind a kettőnek voltak előnyei és hátrányai is. Az I-Chu event része könnyű volt, és nem csak az átlag eventekhez képest könnyű. Általában lehetetlenül magas pontokat kell összeszedni az eventeken, ehhez képeset itt Seiya GR kártyát 102 ezer pontért meg lehetett szerezni. Minden más kártyát viszont csak húzással lehetett megnyerni és nem sok esélyt adtak. Én magam úgy nem szereztem egy kártyát sem, hogy háromszor 11 kártyát húztam.


Az event újfajta megmérettetés volt és szerintem roppant jópofa. A történet szerint Seiya találkozott a rajongóival, illetve a csapattársaival valamint a Mankai Company képviselőivel, akiktől ajándékot kapott és ezeket az ajándékokat lehetett beváltani az A3! dalokkal való játszáshoz.

Az A3!! event munkásabb, ugyanis egy átlag eventen is ennyi pont kell a jobb nyereményekhez. Ugyanakkor nem csak húzással lehet kártyákat nyerni, hanem az eventen magán is. Még nincs vége az eventnek, de már így is négy eventkártyám van, két SSR és két SR. Az egyik SSR-nek a párját is megszereztem, így ha összeszedem a hozzávalókat az idolizáláshoz, akkor még jobb statisztikát is fel tudok majd mutatni. És mint mondtam, nincs vége az eventnek, ha szerencsém van, még legalább egyet be tudok emelni a gyűjteménybe. Itt I-Chu dalok szóltak az event alatt. 

Az eventhez tartozó történetek hasonlítottak. Az A3!!-ben a Mankai Company tagjai ellátogattak az Etoile Vio Akadémiára, hogy belekóstoljanak az idolok életébe, míg az I-Chuban az Etoile Vio Akadémia diájai próbálták ki magukat színészként azokban a darabokban, amiket a Mankai Company tehetségei korábban a saját játékukban már színpadra vittek. Ebben az A3!! volt az engedékenyebb, ugyanis a főtörténetben nem csak a főszereplő idolalakját mutatta meg, hanem mindenkiét, így attól függetlenül is láthattuk a karaktereket idolformában, hogy szerencsénk volt-e a húzáson vagy nem. Az I-Chuban ellenben csak Seiya színészi alakját mutatták be, mindenki mást csak az csodálhat meg színészként, akinek szerencséje volt a húzáson .... vagy megnézte az I-Chu wikin. Ugyanakkor az I-Chuban nem csak a kiválasztott karakterek szerepeltek, hanem a hozzájuk tartozó bandatagok is, míg a Mankai Company több szereplője nem tűnt fel a fősztoriban. 


Végül hoztam pár aranyos vagy vicces pillanatképet. Mindkét játékban közös, hogy a kapott kártyákhoz tartoznak történetek, amikben közelebbről megismerhetjük a fiúkat. Azonban  az A3! még egy dologban engedékenyebb az I-Chunál:  mégpedig abban, hogy a kártyákhoz tartozó sztorik elolvasásához nem kell idolizálni. Az I-Chuban csak akkor kapjuk meg a teljes sztorit, ha idolizáljuk a kártyát, azaz megszerezzük a kártya párját, míg az A3!!-ben nincs ez a kikötés. Ez szerintem barátságosabb, mert így ha nem is húzod ki egy ritka, adott estben soha vissza nem térő kártya párját, akkor is elolvashatod a teljes történetet, és nem marad lógva a levegőben. Ez a mostani eventen különösen is fontossá vált, mert ha lesz is újabb kollabb event, nem biztos, hogy ezekkel a karakterekkel és kártyákkal lesz, viszont a sztori hozzájuk nagyon aranyos, amit kár lenne kihagyni. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések