Drama CD-k avagy utazás a képzelet szárnyán - Round 16

Kashikomarimashita, Destiny



Aoi, a megbecsült és gazdag Toujou család fiatal örököse, ám igencsak feszült a viszonya a mostohájával. Emiatt és az omega mivolta miatt kénytelen elhagyni a házat, lemondva az örökségéről, illetve a jólétről. Szerencsére nem marad egyedül a bajban, gyerekkora óta mellette szolgáló komornyikja, Miyauchi van segítségére. Aoi egy felettébb fura helyzetben találja magát, hiszen talán először életében egész álló nap keményen dolgoznia kell a megélhetése miatt, ráadásul koromnyiként. Ami erőt ad neki, az a viszonzatlan szerelmének, Jirounak, az autógyártással foglalkozó Saionji család jövendő örökösének jelenléte. 

A manga a híres/hírhedt omega univerzum tagja. Bár erről már írtam korábban az Omega Vampire kapcsán, annak, aki nem ismerné nagyon röviden mondom, hogy ez egy különálló univerzum, ahol az embereket a domináns alfákra, a befogadó omegákra, és az átlagembernek megfelelő bétákra osztjuk, Itt még egynemű pároknak is lehetőségük van gyermeknemzésre, ám vannak bizonyos természeti törvények, amiknek alá vannak rendelve a szereplők. Az univerzumon belül nagyon változatos történetek kerekednek ki az egészen durváktól a boldog családos vígjátékokig. 

A mangát Sachimo írta és rajzolta és többféle, az univerzumot érintő téma kapott benne helyt. Egyrészt ott van az omegák helyzete, hiszen itt is előkerült, hogy ezek az emberek a társadalom legalján helyezkednek el és sokszor lenézés  az osztályrészük. De van szó arról is, hogy milyen nehéz egy bétának, ha olyanba szeret bele, akit nem tudna boldoggá tenni és végül, de nem utolsó sorban kapunk a fent említett bájos családi pillanatokból. A két történet, a mesterek szerelmi története és a komornyikok románca közül nekem egyértelműen Miyauchiék története tetszett jobban és ezzel a többi olvasó is így lehetett, mert az írónő az Answer című folytatásban róluk mesélt tovább. Sajnos ez a két részes CD még csak a sima kötetet dolgozta fel, ám remélem a jó eladásokat látva, hogy hamarosan sor kerül az Answerre is. Mindenképpen ajánlom a mangát meg a CD-t egyaránt, hiszen egy egészen egyedi, hangulatos, néhol szomorkás és kellően erotikus darabbal van dolgunk, amit megkoronáznak a szereplők. 

A lemezen Toujo Aoinak Suzuki Yuuto, Saionji Jirounak Hatanaka Tasuku, Miyauchinak Okitsu Kazuyuki, és Koudonak Maeno Tomoaki adta a hangját, ráadásul Hata-kunnek ez volt a BL debütja. Hát szeretettel üdvözöljük a poklunkban. xD 

Kurui Naku no wa Boku no Ban 


Újfent csak egy omegaverse darabbal van dolgunk, és ráadásul egy olyannal, ami kicsit megint más oldaláról mutatja be ezt a világot, hiszen ezúttal egy olyan omega kerül középpontba, aki gyűlöli az alfákat, ám nem csendben tűri, hogy maguk alá gyűrjék, hanem a csáberejét kihasználva gázol át rajtuk. 

Karasuma a menő üzletember, mint az később kiderül, nem tudhat magának könnyű életet, aminek főleg a családja, és a környezete az oka, akik lenézték azért, mert omegának született. Emiatt a szakmai sikerekbe és a felelőtlen szexuális életbe menekül. Mivel igencsak vonzó küllemű, okos, bár kissé szarkasztikus és csábos személyiségű omega, keresnie sem nagyon kell partnereket, hiszen mindig akad számára akár több felajzott férfi is. A leendő párjának, a vele egy cégnél dolgozó Takabának nem lesz könnyű dolga mellette, mire megérti a másik férfit teljes egészében.

A manga egy nagyon érdekes darab, hiszen talán először történik meg, hogy az omega nem szenvedője az eseményeknek, hanem a maga javára fordítja azokat. Persze őszinte örömmel nem tölti el a dolog, de a maga módján próbálja kezelni, egészen addig, míg nem találkozik Takabával. Takabának ugyancsak megvannak a maga múltbeli traumái az omegákkal kapcsolatban, amit le kell gyűrnie, míg azon nem kapja magát, hogy vonzódik a ledér főnökéhez. Szóval ilyen szempontból egészen újszerű darab, amit csak tetéz, hogy rengetegféle érzelem feszül egymásnak ebben a szerelemtől a gyűlöletig, a vágytól a magányosságig. Ami bajom van vele, hogy kicsit kevés talán az egy kötet, és sokkal jobb lett volna, ha legalább még eggyel megtoldja az írónő, jobban kifejtve hogyan jutnak el a szereplők A-ból B pontba és el tudtam volna viselni a nagy egymásra találás után még egy kicsivel több szerelmes fluffot is.

Karasuma nekem sokban idézte a Saezuru Yashiroját, aki szintén elég sajátos módon próbálja kezelni a nyomasztó múltját valamint jelenét, ráadásul hasonlóan szarkasztikus, kicsit önirónikus humorral operálnak. Plusz pont, hogy a manga artja tényleg gyönyörűre sikerült. 

A két főszerepre Furukawa Makotot és Shirai Yusukét kérték fel. Szegény Whitey már másodjára kap egy könnyűvérűnek tűnő ukét, ám ettől jobban féltettem, mint a Sex Friends főhősétől. Itt, azzal szemben nem pusztán a szereplő személyisége adja a sok szex részét, hanem ennél sokkal összetettebb folyamatok mennek végbe Karasumában. De abszolút kár volt, mert gyönyörűen megugrotta a lécet és fantasztikus volt. Furukawa Makotot nem is dicsérném külön,  ő mindig fantasztikus. Mellékszerepben többek között Shingaki Tarusuke szólal meg. 

Kazoku Ni Narouyo



Két főhősünk, Kazuma és Chiasa már 8 éve alkot párt. Szeretik egymást, jól megvannak, anyagilag is rendezettek a körülményeik. Ez akár már túl idillinek lehetne mondható, így egyértelműen történik valami, ami fenekestül forgatja fel az életüket. Egy nap beállít gyerekkori barátjuk Tomoe. A lány várandós, ám egyedülálló anyaként szüli meg a lányát, Ayumit. Egy évvel később a hölgy elutazik világot látni és a két férfira bízza a kislányt, akik kénytelenek felnőni a feladathoz. 

Kurahashi Tomot imádják Drama CD-re adaptálni, hiszen ez és a következő lemez is az ő nevéhez kötődik és idén még legalább két CD-je jelenik meg. Amiért a történeten túl érdekelt ez a lemez, az a seiyuu lista volt, nem meglepő módon. Uchida Yuuma és Furukawa Makoto adta a két szerető hangját. Sajnos Uchida Yuuma eddig nem szerepelt olyan CD-n, ami az én érdeklődésemre számot tartott, de nagyon szerettem volna Uchida Maaya kisöccsének BL tudományát lecsekkolni. Erre pedig ez a darab ideálisnak bizonyult, hiszen egy finom kis komédia, némi gyerekneveléssel és egy picike erotikával. Kurahashi Tomora egyébként is jellemző ez a fajta könnyed kikapcsolódást eredményező stílus, szóval ha valaki valami bolyhosra és nem túl megterhelőre vágyik, a művésznő tökéletes választás. 

Sick



Sudou az egyetem bálványa. Magas, jóképű, okos, jó családból származik, ám nem veszi túl komolyan az életet, és laza, szerethető természete van. Nem csoda, hogy sok barátra tett szert élete során, valamint a lányok sem vetik meg a társaságát. Ám ő csak egy ember után koslat, a laborban dolgozó, komoly Kishi-kun után. Gyakorlatilag mindent megtesz, hogy felhívja magára a fiú figyelmet, ám nem ér el vele átütő sikereket. Aztán egy csoportos randi, amin mind a két fiú részt vesz, sok mindent megváltoztat a kapcsolatukban.

Ez, akárcsak a Kazoku Ni Narouyo, és Kurahashi asszonyság többi műve, egy romantikus vígjáték, így szintén annak tudom ajánlani, aki egy nehezebb nap után vágyik valami igazán kikapcsoló hópihe alkotásra. A két főszerepre Toriumi Kousukét és Murase Ayumut kérték fel. 

3-pun Instant no Chinmoku



"Egy nap szeretkeztem a mostohatestvéremmel". Ez lenne a rövid tartalom, ha egy mondatban össze akarnám foglalni a manga és ezzel az érkező Drama CD fő vonalát. Nem először és biztosan nem utoljára fogják egymásba szerető mostohatestvérek történetét feldolgozni. Két főhősünk, a fiatalabb, kissé nőies, ám frivol természetű fiatalember és a nőket nem igazán kedvelő idősebb srác szüleik második házassága révén lettek testvérek, egészen addig a napig, míg egy sor esemény hatására kicsit máshogy mélyítették el a kapcsolatukat, mint a családtagoknak kellene. 

A CD Ichinashi Kimi egy kötetes mangájának feldolgozása, ami áprilisban jelent meg. Shirai Yusukének biztos nem volt ismeretlen az efféle történet, tekintve, hogy tavaly júliusban egy ehhez nagyon hasonló BLCD-n debütált. A partnere ezúttal Kobayashi Yuusuke lett, akivel remekül működött közöttük a kémia.  A történet egyébként meglepően komoly témákat is érint, bár túlságosan nem mélyül el bennük. 

Umibe no Étranger


Hashimoto Shun egy meleg regényíró, aki egy nap találkozik a csendes középiskolás diákkal Chibana Mioval Okinawán. Mio árva, akinek el kell hagyni a szigetet a tanulmányai miatt, ám az együtt töltött kevés idő elég ahhoz, hogy meghatározza a további életüket. 

Kii Kanna egy nagyon hangulatos mangáját dolgozták fel Drama CD-nek, és szerencsénkre hamarosan a folytatása is a boltok polcaira kerül. Maga a történet egy rém egyszerű slice of life sztori, ám a manga képei és bájos hangulata, illetve a két főhős karaktere abszolút ellensúlyozza a történetet egyszerűségét. Egyébként is nagyon kedvelem Kii Kanna munkásságát, szóval ezzel a művel is könnyen lenyűgözött. Szerencsére a Drama CD hasonlóan hangulatos darab lett. Matsuoka Yoshitsugu és Murata Tashi adta a hangját a szerelmespárnak. 

Bokura no Koi to Seishun no Subete case: 02 - cocoaball



December 21-én jelent meg a Bokura no Koi to Seishun no Subete című eredeti Drama CD második része. 

Az első részben, amely tavaly júniusban került a boltok polcaira egy íjász klubba látogattunk el, ahol egy senpai – kohai viszony alakult ki a fülünk hallatára. A folytatásban maradunk az iskolai környezetben, főszereplőnk pedig a pozitív jellemű másodikos diák Odashima Mitsuhide, aki osztálybizottsági tag lesz a csendes és megbízható Irei Makotoval együtt. Makoto meglehetősen hűvös az irányába, egészen addig, míg egy közös, tanulással eltöltött délutánon gyökeresen megváltozik a kapcsolatuk. 

A lemezen Kobayashi Yuusuke és Furukawa Makoto kápráztatta el a közönséget a játékával. A lemez méltó folytatása volt az elődnek minden téren, úgyhogy akinek az tetszett, azt ennek is bátran ajánlom. 

Neon Sign Amber


Egy újabb Ogeretsu Tanaka adaptációval folytatódik a sor. A művésznőnek lassan több mangája lesz adaptálva, mint amennyi nem, de ezen nem is lehet csodálkozni, hiszen a 20-as éveinek elején járó hölgy az egyik legnépszerűbb alkotó a korosztályában. A CD-n Hino Satoshi és Nakajima Yoshiki szerepel. 

Történetünk főhőse egy elég kifejezéstelen arcú férfi, Ogata-kun, aki egy bárban dolgozik. A fiú pont emiatt a szenvtelensége miatt nehezen alakít ki kapcsolatokat, vagy gyorsan elveszíti őket. A munkahelyén ismerkedik meg Saya-channal. A fiatalember szöges ellentéte, hiszen könnyen kommunikál, megnyerő, életvidám személyiség, és meglehetősen népszerű a hölgyek között, ám van egy súlyos titka.

Remek CD lett, és gyönyörűen feldolgozta  a mangát, sőt egy helyen még ki is egészítette. Tényleg nem tudok rá mást mondani, hogy aki szerette a mangát, annak kötelező ez a lemez is. 

Megjegyzések

  1. Nagyon köszönöm ezt a bejegyzést, találtam jó pár újdonságot, remélhetőleg lesz is időm elolvasni őket. :)Az omega univerzum engem is nagyon érdekel mostanság több ilyen fanfiction-t, m/m regényt olvastam, és nagyon bele lehet esni. :)Engem legalábbis teljesen elvarázsolt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ami nekem nagyon tetszett még az omegaverse univerzumban az az Okaeri, Tadaima. Az inkább ilyen fluffos gyereknevelős sztori, de azért vannak benne az omegák hátrányos helyzetét megörökítő részek. A főszereplő pár nagyon édes, és a közös gyerekük meg ennivaló. :3 Nagyon várom már, hogy legyen belőle végre Drama CD is, annyira megérdemelné.

      Törlés
    2. Oakeri Tadaima várólistás nálam, akkor előrébb veszem, ha azt mondod nagyon cuki. Nem tudom tervezel-e ilyen bejegyzést, de én egy omegaverse bemutatós, még több managa, esetleg yaoi novel, fanfiction vagy original fiction ajánlós bejegyzésnek nagyon örülnék. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések