Idolcsapatok, de másképp


Mostanában virágkorukat élik a fiktív idolcsapatok, akiket tehetséges és muzikális seiyuuk keltenek életre. A Tsukiuta bandákat menedzselő Tsukino Production avagy röviden TsukiPro az egyik olyan kiadó, amely a fiktív idolcsapatokra szakosodott, hiszen a Tsukiuta sikerén felbuzdulva több, fiktív idolcsapatot is létrehozotak. Hadd mutassam be két gyönyörű zenés videóval három idolcsapatukat.

Ugyan ezek a bandák hasonlóan a lányokhoz nem bukkannak fel a jövő héten induló animében, azonban a TsukiPro ügynökség nem hanyagolja el őket. Az ALIVE széria két bandája a SOARA illetve a Growth, valamint a tőlük független SolidS is több kislemezt adott már ki, amiken a dalok mellett párbeszédes dráma részek voltak. Ezekben megismertük a bandák tagjait, a viszonyaikat, a történetüket hosszabb és rövidebb életképeken keresztül. Mindegyik tagnak megvan a maga háttértörténete, személyisége, életútja, stílusa, amit fantasztikusan kidomborítanak a történetek. Egy ideje pedig rövid zenés videókban is bemutatják a bandákat, illetve a SolidS tagok szólódalait. A videók remek lehetőséget teremtenek azoknak, akik még nem ismerik a csapatokat, hogy kis ízelítőt kapjanak belőlük. 

Az ALIVE széria két bandája a SOARA és a Growth, avagy a SideS és a SideG. 

A SOARA kicsit populárisabb irányba visz minket, hiszen fülbemászó, könnyed dallamok csendülnek fel az előadásukban. Az öttagú bandát Toyonaga Toshiyuki (Oohara Sora), Ono Yuuki (Arihara Morihito), Furukawa Makoto (Kagurazaka Soushi), Murata Taishi (Munakata Ren) és Sawashiro Chiharu (Nanase Nozomu) alkotja. 

A Growth a különlegesebb dallamvilág iránt érdeklődőknek nyújthat néhány kellemes percet. Ők mindig valami nagyon érdekes, nem mindennapi dallal állnak elő, amit megkoronáz a szöveg. A Growth tagjai között megtaláljuk Yamashita Daikit (Sakuraba Ryouta), Yamaya Yoshitakát (Etou Kouki), Toki Shunichit (Etou Kouki) és Terashima Juntát (Fujimura Mamoru).

A SolidS a vagányabb, belevalóbb dalokat kedvelőket vonzhatja a zenéjével. Szintén négy tagja van, akiket Hanae Natsuki (Sera Rikka), Saito Soma (Okui Tsubasa), Umehara Yuichiro (Murase Dai) és Eguchi Takuya (Takamura Shiki) kelt életre. A SolidS menedzserét, Haiduki Fumihirot a CD-ken Kawahara Yoshihisa játssza. 

Eddig két zenés videó jött ki a Tsukiután kívüli bandákkal a főszereben, de továbbiak is várhatóak. Ha valakinek a videók alapján felkeltették a bandák az érdeklődésüket, érdemes feliratkozni a TsukiPro youtube csatornájára, ahol elsőkézből értesülhet a friss megjelenésekről és azonnal láthatja az új zenés videóikat. 

A lemezeken és a zenés videókon kívül más lehetőséget is biztosít a kiadó a csapatoknak a bemutatkozásra. Immár hagyománnyá vált az évente megrendezésre kerülő TsukiPro LIVE is, ahol élőben hallhatják a rajongók kedvenc dalaikat a seiyuuk előadásában. TV műsorokban is találkozhatunk a színészekkel, hiszen nem régen indította el a TsukiPro saját műsorát, amiben például a SolidS tagok egy kellemes bárban beszélgetnek el különböző témákról egy finom ital mellett, a Growth srácok pedig imádnivalóan lazán bolondoznak együtt. 

A közeljövőben a kiadó újabb bandák indítását is tervezi. Többek között bejelentésre került, hogy érkezik a QUELL a következő tagokkal: Takeuchi Shunsuke, mint Izumi Syuu, Nishiyama Koutarou, mint Horimiya Eichi, Nakamura Shugo, mint Kuga Issei és Nogami Sho, mint Kuga Ichiru. 

Végül, de nem utolsó sorban, jöjjenek a videók.. 

Az elsőn a nem régen megjelent album három dalának rövid részlete kapott helyet. Az Ai no Hana a SOARA-tól, a Flow Away a Growth-tól, és Hanae Natsuki SolidS szólója, a Lily.



A másodikon a hamarosan kapható lemez ízelítője hallható. Sorban elsőként a LAPIS BLUE című dal hangzik el SOARA előadásában, ezt a Phoenix’ Nebula ( 不死鳥のネビュラ) követi a Growth-tól, és Saito Soma SolidS szólója, a Canaria zárja a klipet.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések