Drama CD-k avagy utazás a képzelet szárnyán - Round 13


Links


A történet az emberi kötelékek sokféleségét mutatja meg nyolc férfi történetén keresztül. A szomorú múlt, a változásokat ígérő jelen, és  a reményteli jövő formálja őket és az egymáshoz fűződő kapcsolatukat.

Shibata-san, a meglehetősen életvidám, gyermekien naiv férfi nagy rajongója a rádiós műsorvezető Sekiya-nak, különösen is a hangjának. Egy nap véletlenül pont abba a kis kávéházba téved be, ahol Shibata-san dolgozik, így ismerkednek meg egymással. Bár Sekiya-kun a rádióban egy kedves és barátságos férfinek tűnik valójában elég magánakvaló és visszahúzódó, ám Shibata-san-t ez egyáltalán nem rettenti el a társaságától, és minden vágya, hogy közeli barátok legyenek. 

A kávéház tulajdonosát, Akiha - sant gimnazista korában találta meg az első nagy szerelem, ám a sors kegyetlenül elválasztotta őket egymástól, hiszen a párja tragikus körülmények között elhunyt, ez pedig soha nem gyógyuló sebet ejtett a férfin. Mintha megállt volna az idő számára a baleset pillanatában, és nem akarna újra elindulni, hiába tesz bármit. Ám jön egy fiú, aki még mielőtt észrevehetné ismét mozgásba lendíti a megfagyott jelenét. 

Kameda egy nap egy ázott macskát talál úton hazafelé, és a macskához egy ázott fiú is járt, aki mindenáron otthont akart találni az apró állatnak. 

Nakajou-kun a kávéház egyik törzsvendége, és Sado, Akiha - san legjobb barátja meglehetősen nagy lángon égő kapcsolatban élnek egymással. Nakajou imádnivaló pimaszsága és Sado temperamentuma garantálja, hogy egyik se unatkozzon a másik mellett, ugyanakkor őszintén vágynak egymásra. Középiskolában, Sado bátyjának tragikus halála hozta őket össze, és azóta is tart kettejük különös románca. 

Nagyon izgalmas manga ez a darab, hiszen mind a karakterek, mint a közöttük levő kapcsolat számos meglepetést tartogat. Egyrészt bár a mű több drámai elemet érint, mégsem válik nyomasztóvá. A karakterek mindegyike egyéniség, a saját múltjával, jelenével, érzéseivel, habitusával. És bár elsőre úgy látszik, hogy ez négy különálló történet, valójában egy egészet alkot, hiszen szereplők részesei egymás életének, nem elszigetelten zajlanak az események. Beszélgetnek egymással, örülnek a másik örömének, aggódnak, ha valami nem úgy megy, ahogy kellene, és támogatják egymást. Kapcsolatban vannak egymással. 

A CD párosainak mindegyik telitalálat volt. Murata Taishi, aki először vállalt BL szerepet legjobb tudomásom szerint fantasztikusan adta vissza  Shibata -san hihetetlenül optimista és mindennek örülni képes énjét, amit remekül kiegészített a bozonagató hangú Maeno Tomoaki Sekiya-ja. Egyáltalán nem volt nehéz elhinni, miért bolondult Shibata-san a fiatal rádiósért. 
Nojima Hirofumi és Hatano Wataru kettőse szintén fantasztikus volt. Nojima Hirofumi-nak kifejezetten jól állnak az Akiha-san féle felnőtt, komoly férfiak, aki már maguk mögött hagyták a tinédszer éveket. 
Furukawa Makoto idén nagyon aktív BL fronton, szinte minden második CD castjában az ő neve olvasható, ami viszont egyáltalán nem baj, hiszen nagyon jól áll neki a dolog. Ezúttal Hanae Natsuki volt a partnere a CD-n. 
Végül, de nem utolsó sorban Shingaki Tarousuke és Saito Soma kettőse is megszólal, akik talán még ebben a remekül eltalált válogatásban is kiemelkedtek. Nem csak azért, mert a karaktereiket tényleg életre keltették, hanem azért is, mert mint pár is remekeltek. Shingaki Tarousuke egyébként is szívem csücsöke BL-ben Yashiro óta, főleg mert elképesztően erotikus a pasas, és itt Soma-val az oldalán ezt megint megmutathatta, szóval a szeretkezés az tényleg OMG a hálószobátokban vagyok érzés volt.  

Az eredeti mangát Kizu Natsuki írta és rajzolta.

Given



És nézzünk egy másik Kizu Natsuki mangát is, ami egy zenekart és a közöttük szövődő kapcsolatokat helyezi a középpontba. Ez a mű, akárcsak a Links, szintén egy több szálon futó alkotás.

Uenoyama Ritsuka egy szép napon megismerkedik a meglehetősen szerény, halk szavú évfolyamtársával, Satou Mafuyuval, aki, miután segít neki behangolni a gitárját, mindenáron tőle akar megtanulni gitározni. Uenoyama egy háromtagú amatőr banda, valamint a kosárlabdaklub tagja, a részmunkaidős állása mellet, így nem igazán akar még egy tanítványt is a nyakába venni, ám Mafuyu nem tágít mellőle.

Még a Links a bájossága mellett meglehetősen tragikus és káoszos történetvezetésű volt, ez  nagyon szépen vezeti a történetet a sorsdöntő találkozástól a banda sorsán át a négy fiú magánéletéig.. Tetszett, hogy komolyan veszi a szerző a zenei hátteret, nem pusztán valami, ami ott van csak úgy, hanem tényleg fontos szerep jut ennek. Mindegyik karakter aranyos, szerethető.

A dráma CD-n Furukawa Makoto mellett ismét Saito Somát hallhatjuk, még a másik két főszereplőt Hino Satoshi és Yasuaki Takumi szólaltatja meg. Ami igazán érdekes, hogy a CD-n nem spóroltak a zenei betétekkel, Egyetlen bajom van vele, hogy pont a legizgalmasabb résznél vágta el a CD és a manga lefordított első kötete is a történetet, szóval folytatást, de izibe nekem. xD

Hidamari ga Kikoeru




Történetünk főhőse, a vidám természetű Taichi egyetemi hallgató, ám meglehetősen szerény körülmények között él, tehát muszáj dolgoznia, hogy tudjon enni. Egy nap munkakeresés közben szó szerint az ölébe hullik az egyik egyetemi diáktársának Kouhei-nek, Kouhei nagyothalló. Nem teljesen süket, de eléggé keveset hall ahhoz, hogy ez hátráltassa az életben, főleg a társas kapcsolatokban. Mivel úgy érzi, kimarad a barátai életéből, egy idő után már nem is próbálkozik bekapcsolódni a társaságba, inkább elvonul. Azonban Taichi érkezése új színt visz az életébe és mielőtt észrevenné, teljesen megváltoztat mindent. 

Egy nagyon bájos mangáról van szó ez esetben. Az érzelmek lassan alakulnak, sőt, jelen pillanatban még csak egyoldalú érzelmekről van szó a mangában, viszont cserében nagyon jól kezeli mind a karaktereket az írónő, mind az egész szituációt. Kouhei nagyothallása valóban fontos tényezője a személyiségének és fontos szerepe lesz a Taichi-val való viszonyában.

A CD - n - ami az első kötetet dolgozza fel - Furukawa Makoto és Enyoki Junya hallható a két főszerepben.  Mint fentebb említettem, Furukawa Makoto egészen belelendült ebbe a BL dologba, mit több, mint jól tett. Vele szemben Enoki Junya még csak most ismerkedik ezzel a világgal, azonban szerencsére ez a manga mentes mindennemű szexualitástól egyelőre, így kezdésnek tökéletes volt a számára.

Okite Saisho ni Suru Koto




Két fiú, akik a szüleik házasságát követően testvérek lettek, ám egy végzetes félreértés mély árkot ásott közöttük. A fiatalabb testvér  csodálta a bátyját, egészen addig még egy napon rá nem nyitott szex közben. Ez még nem is lett volna baj, de a bátyja egy másik fiúval volt éppen együtt. Ettől kezdve Nacchan teljesen megváltozott vele szemben, szinte kegyetlenné vált, miközben válogatás nélkül összefeküdt az összes csajjal, aki felajánlotta magát neki, ennek ellenére Kimiben mégis szerelem ébred Nacchan iránt. De vajon tényleg a puszta undor volt az oka Natsuo pálforfulásának, vagy van ott valami mélyebb, sokkal bonyolultabb érzelem is mögötte?

Nagyon érdekes ez  a manga, és nem is tudnám írásban visszaadni miért. A Hourou Musuko megalkotó mangaka, Shimura Takako első BL mangája volt ez a hatfejezetes alkotás, amiben meglehetősen nyersen, de mégis megnyerően törnek elő az érzelmek. A szerelem és csodálat keveréke, a megvetés mögé bújtatott vonzalom, és a testi szenvedély mind helyet kapott benne. Tényleg csak azt tudom javasolni, hogy mindenki olvassa el magának.

A CD két főszerepére Matsuoka Yoshitsugut és Masuda Toshikit kérték fel.

Sanbyakunen no Koi no Hate



A szóban forgó mű, amely Umino Sachi azonos című regénye alapján íródott, egy különleges, életeken átívelő szerelmi történetet mutat be. Shusei szobrász, aki egy nap megidéz egy Kon névre hallgató, gyönyörű, hófehér rókaszellemet. Kon ragaszkodik hozzá, hogy Shusei az előző mesterének és egyben szerelmesének a reinkarnációja, amit Shusei elég nehezen hisz el kezdetben, később pedig azon veszi észre magát, hogy szerelmes Konba és féltékeny a férfire, akit annyira meg akar benne találni a róka.

Nem mai darab a CD, hiszen 2009-ben jött ki, de semmit nem vesztett az értékéből. Két páros történetét dolgozzák fel a lemezek.

Konishi Katsuyuki és Kamiya Hiroshi szerepel a CD-.n egyrészt, Miki Shinichiro és Hirakawa Daisuke másrészt.

Isshou Tsuzukerarenai Shigoto




Hayasaka Yoshihito egy fiatal, meglehetősen idealista ügyvédtanonc, akit teljesen elbűvöl Mikami Haruhiko, a tapasztalt és ravasz jogász, ezért elhatározza, hogy vele fog dolgozni, ám nem minden alakul a tervei szerint.

Ez egy nagyon érdekes manga és így persze a CD is az lett. 

Eleve a párok alakulása, én teljesen másra számítottam ez ügyben, mint ami végül kisült belőle, de jól vette ki magát, szóval nem csalódás, hanem pozitív meglepetés. Aztán érdekesek a jogi esetek is, és nekem plusz pont, hogy a szerelmezés mellett másra is van idő. Kifejezetten lassan alakulnak a kapcsolatok, amit én szeretek, mert szerintem sokkal izgalmasabb egy szépen kibontakozó románc, mint egy egy fejezet alatt lezavarjuk az összejövést megoldás.

DE és itt jön a traumám, a 9. fejezet után eltűnt a manga a süllyesztőben, gyakorlatilag az egyik legizgisebb ponton, amikor már szépen összeállít a múlt a jelennel és elindulhatott volna a kiteljesedés. Próbáltam utána nézni, hogy egyáltalán hol tarthat most, de a MaL ismerlennek jelöli, a Baka szerint három kötet és megy tovább, fordítás már három éve nem került fel egyik nagy online olvasóra sem, a Drama CD meg eleve jelzi, hogy egyelőre csak az első kötet. Persze remélhetőleg folytatják, de abban bízni, hogy majd hátha a Drama CDről kiderül, hogy mi lesz, rizikós, mert nem mindent fejeznek be, amit elkezdenek.

A négy főhős szerepére  Ono Yuukit, Morikawa Toshiyukit, Toriumi Kousukét és Shingaki Tarusukét kérték fel, így ha nem lenne elég a kifejezetten jó alapanyag, még meg is fejelték egy remek casttel.

Az eredeti manga Yamada Yugi fejében született meg.

Yasaotoko to Sadistic



Takase Hajime egy átlagos japán munkavállaló, reggel elmegy, keményen dolgozik, este hazamegy. Amiről azonban nincs tudomása, hogy egy másik férfi figyeli minden lépését, aki ráadásul még a magánéletébe is beleavatkozik, ha megkörnyékezi egy nő. Elsőre félelmetesnek hangzik a dolog, ám a zaklató fiú alapvetően ártalmatlan,  és meglehetősen jó oka van, hogy mindig a férfi nyomában legyen. 

Hideyoshico neve nem lehet ismeretlen, hiszen egy korábbi mangája okán már értekeztem róla. Az Udagawamachi De Mattete Yo című műhöz hasonlóan ezúttal is megkapó és különc szerelmi történetet mutat be nekünk a művésznő, ami érdemes lehet a figyelemre. Első hallásra rizikós a téma, de olyan jól építi fel és olyan jó karakterekkel, hogy nem lehet nem szeretni a végére  a két főhőst, és a közöttük kialakult kapcsolatot. 

A főhős párost Okitsu Kazuyuki és Masuda Toshiki kelti életre, mellékszerepben többek között Nishiyama Koutarou tűnik fel. 

Papa's Assassin Ryuunosuke wa tonde yuku


Történetünk főhőse egy Daniel nevű férfi, aki egy nap apa lesz. Na persze nem a megszokott úton, hiszen egy nő utolsó kétségbeesésében bízza a férfire a gyereket a halála előtt. Szerencséjére Daneil hajlandó szárnyai alá venni a fiút, és igazán gondoskodó apává növi ki magát. Persze a Ryuunusuke névre hallgató fiú felnőve fülig beleesik az "apjába", ám attól félve, hogy Daniel megutálja az érzései miatt, titkolja a dolgot, és mindent elkövet, hogy ne bukjon le előtte.

Shouwa írta és rajzolta a történetet, ami tőle szokott módon elég szövevényes, és több szálon futó lett, de akárcsak a Isshou Tsuzukerarenai Shigoto esetében a fordítás 6 fejezet után megállt, ráadásul ez is akkor, mikor elkezdenének bonyolódni a dolgok és mind Ryuunusukének mind Danielnek szembe kellene nézni önmagával, egymással, a múlttal és a jövővel. Remélhetőleg a CD-t fogják folytatni, és legalább onnan kiderül, hogy mi lesz ezzel a különleges apa - fiú párossal.

A főhőst Kawahara Yoshihisa játssza, Ryuunusuke szerepében pedig Furukawa Makoto hallható. A mellékszerepekre többek között Tamaru Atsuhsit, Takeuchi Ryoutat és Mari Hinot kérték fel.  


Suki de, Suki de




A fiatal szerkesztő Honoki Kei már jóideje együtt él a párjával Shikata Fumiyakival, aki bankárként dolgozik. A kapcsolatuk szépnek és harmonikusnak tűnik, minden területen jól megértik egymást, szóval akár lehetne ez a happy end is. Ám egy nap különös dolgok kezdenek történni, ami felkelti Honoki gyanúját, hogy valami mégsem úgy meg, mint ahogy kellene. 

CD alapja egy regény, amelyet Anzai Rika írt és Kinoshita Keiko illusztrált, a két főszereplőt pedig Satou Takuya és Kobayashi Yusuke keltette életre. Koboyashi Yuusukének a BL debütje volt a CD, de pazarul megoldotta a dolgot. Egy kellemes történet, kis szívsajgással, amiben végigkövethetjük egy kapcsolat hullámvölgyeit és és megható pillanatait is. 

Short cake no ichigo ni wa sawaranaide




A Nagira Yuu által írt regény, amit Kusama Sakai illusztrált a 8. helyet szerezte meg a regények sorában annak idején a Kono BL ga Yabaii!! szavazáson. 

A történet egy főiskolás diák, Teru Nanri különleges szerelembeesését mutatja be. Egy olyan világban járunk, ahol a mesterséges értelemmel ellátott androidok már valósággá váltak és sokan sokféle célra használják őket, többek között szerelmi partnernek is. Egy ilyen android birtokába kerül Teru Nanri is. A Shinnek nevezett fiú egy ártatlan, naiv jellem, aki mindent először tapasztal meg Nanri mellett. Az első randevú, az első szelet epres sütemény, az első csók, az első szerelem. De persze ez az idilli állapot nem tarthat örökké.

Nojima Hirofumi és Takeuchi Ken játssza a két főhőst, mellékszerepben Hatano Wataru szólal meg, A darab a finomabb drámákat kedvelőknek lehet igazi csemege. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések