Ez a srác ezúttal varázsló


Kono danshi, sekika ni nayandemasu bemutatója után másfél évvel újra bővült Yamamto Soubi Kono Danshi szériája. Februárt 5--én indult a Kono Danshi, Mahou ga Oshigoto Desu című minisorozat, ami ezúttal egy varázsló szerelmi és szakmai életét mutatta be, négyszer 8 percben. Időtartamra így annyit tett ki, mint a másik három Kono Danshi OVA egy-egy epizódja. Mikor bejelentették, hogy TV anime lesz belőle, kicsit reménykedtem, hogy rendes, szezonos sorozat lesz, de sajnos erre még nem érett meg ez a széria. Nos hátha legközelebb. 

Történetünk főhőse a 28 éves mágus Kashima Chiharu, a Varázsló Elnökség Válság Elhárító Osztályának kiváló vezetője. Egy nap a kedvenc bárjában találkozik a 21 éves, világcsavargó Utsumi Toyohival, aki kifejezetten barátságos, de bohém természetű férfi. Kellemesen eltársalognak egy ital mellett, majd Chiharu nagy meglepetésére hazafelé menet Toyohi beismeri, hogy beleszeretett Chiharuba. És bár Chiharu először meghökken a váratlan vallomástól, mégis egyre több időt tölt Toyohi társaságában, aki szép lassan az ujja köré csavarja a férfit. Ám egy munkahelyi hibát követően Chiharu úgy dönt, véget vet a bimbózó románcnak és a hivatásának szenteli az életét.

Kashima Chiharut Ono Yuuki keltette életre, aki számára nem ismeretlen a Boy's Love világa, hiszen meglehetősen sok BLCD-n vállalt eddig szerepet, illetve a CD-k mellett a Hybrid Child című BL mű stáblistájában is feltűnt a neve. Utsumi Toyohinak egy fiatal újonc, Yashiro Taku adta a hangját, de nagyon jól eltalálták, tökéletesen illett a szerepre. A sorozat főcímdalát, a  "Kimi no Kotoba" című számot Aoi Shouta énekelte, aki nem először vett részt Kono Danshi projektben. Amellett, hogy a Kono danshi, sekka ni nayandemasu egyik főhősének kölcsönözte a hangát, a mű főcímdala, a "Glitter Wish" szintén az ő nevéhez köthető. A "Kimi no Kotoba"-t, akárcsak annak idején a "Glitter Wish"-t nem pusztán előadta, ő maga írta hozzá a zenét és a szöveget is. 

És akkor nézzük, mit kapunk ebben a Kono Danshi történetben. Először is az anime látványvilága csillagos ötös, talán ez lett az összes KonoDan anime közül a legszebb. A szereplők és a hátterek is lenyűgözőek voltak, színesek, élettel teliek. Ilyen gyönyörű cseresznyefa virágzást, mint amit Yamamoto Soubi megálmodott, még soha nem láttam animében. 

A történet is hozta a szokásos Yamamoto stílust, de az eddig alkotások közül pont ez lett az, ami simán elfért volna sokkal több részben, jobban kibontva. Így is áthozta azokat az érzelmeket, amiket úgy általában a Kono Danshi OVA-k igyekeztek bemutatni, de szerintem jót tett volna neki, ha egyes részletek jobban ki vannak bontva. Kicsit olyan sietős, kapkodós volt, csak a legfontosabb állomások kerültek bemutatásra, Olyan hangulatos lett volna, ha Chiharu és Toyohi románca kicsit tovább bontakozik, többet látunk belőlük még az ismerkedés szakaszában és jobban bemutatja, hogyan bűvöli el a munkamániás, önbizalom hiányos Chiharut Toyohi, aki ugyan valóban egy bájos, bohókás világcsavargó, de mellette érett és okos, amiről az utolsó részben mindennél jobban tanúbizonyságot tett.  

Ha már karakterek. Kashima - san önmagához, mint varázslóhoz való viszonya nagyon érdekes pontja volt a történetnek. Akárcsak a többi Kono Danshi főhős, ő is küzdött a saját démonaival, amik kis híján legyűrték, de talán az ő belső vívódása és annak feloldása lett a  leginkább átérezhető. Tényleg nagyon sajnálom, hogy nem volt idő még ennél is jobban elmélyíteni a karaktereket, mert itt bőven lett volna helye még ennél is több és alaposabb karakterfejlődésnek. 

A fentiek ellenére nagyon élveztem ezt a négy hetet, mert azokat a jellemzőket, ami miatt szeretem Yamamoto Soubit és a KonoDan szériát, itt is megtaláltam. Nem is annyira  a történet tette különlegessé, hanem az a mód, ahogy Yamamoto - sensei elmesélte, ábrázolta a két férfi közös útját. Ha be kéne tennem a sorba, akkor a sellős és a kristályfiú után tenném, még az űrlénysrác elé. És rendületlenül várok egy teljes sorozatra, mert Yamamoto - sensei tehetsége és történetmesélése megérdemelné. 

Annak üzenem, aki nem ismerné a szériát, vagy a széria minden darabját, hogy ez a projekt, akárcsak a Kono Danshi széria többi tagja, önmagában is érthető, az előzményektől teljesen független, originál történetet mutat majd be, tehát nyugodtan belevághatnak az előzmények ismerete nélkül is. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések