Drama CD-k avagy utazás a képzelet szárnyán - Round 12

Lovers Doll




Melyik babagyűjtő nem gondolkozott el azon, hogy milyen lenne, ha egyszer a babái életre kelnének, és beszélhetne velük? Nos jelen történetünkben pontosan ez történik. 

Főhősünk, a főiskolás Shin rendkívül kreatív és roppant jó kézügyességgel van megáldva, olyan ruhakölteményeket alkot, hogy a világ a csodájára jár.  Nem is csoda, hogy az egyik babagyűjtő barátja rendszeresen igénybe veszi a segítségét, ha a babái ruháztatásáról van szó, ám a fiú saját magának nem akar babát. Egészen addig még nem nem pillantja az egyik árverés oldalon a véres babaként elhíresült szépséget. Bár azt pletykálják, hogy a babán átok ül, Shin annyira beleszeret, hogy megszerzi magának. Aztán kiderül, hogy ez az átok valójában egy képesség. A Shimejire keresztelt babát a gazdája szeretete életre kelti, ám ez a legtöbb tulajdonost megrémítette, így gyorsan túladtak a szörnyetegnek tartott Shimejin, aki minden ilyen eset után visszasüllyedt az öntudatlanságba. Ám Shin különleges, így Shimejinek esélye nyílik megismerni, milyen, amikor tényleg feltétel nélkül szeretik és viszontszerethet. 

Egy nagyon bájos történetről van szó, amit az a Mishima Kazuhiko írt, akinek többek között a már itt is szóvá tett Brother★Shuffle! vagy Ore Dake Mi Nai to xx Shichau zo  mangát is köszönhetjük. A hölgy tényleg fantasztikusan ért a komédiához csipetnyi komolysággal, és itt sem hazudtolta meg önmagát, hiszen inkább a könnyedebb vonalat képviseli a mű, csipetnyi szívsajgással, szóval ezt megint inkább a bájos, fluff románcokat kedvelő olvasóknak és hallgatóknak tudom ajánlani. A két főhőst Kondo Takashi és Abe Atsushi kelti életre, méghozzá zseniális játékkal, még  mellékszerepben többek között Yoshino Hiroyukit vagy Suzuki Tatsuhisát hallhatjuk.

Miwaku no Ringo




És ha már Mishima Kazuhiko, nézzünk egy másik komédiát tőle. A Miwaku no Ringo CD 2007-es darab, ami nem most volt, ám az évek alatt mit sem vesztett könnyed bájából.

Egy meglehetősen elit iskolába új tanár, Hayashi Satoru érkezik. A férfi jóképű és első látásra jó tanárnak is tűnik, azonban főhősünk Ichijo Kei-kun nincs elájulva tőle. Az oka pedig egyszerű, egy meglehetősen gazdag és befolyásos család örököseként nem találkozott még olyan emberrel, aki ne akarta volna azonnal a talpát nyalni, amint meghallotta az apja nevét. Úgy hiszi, ez a tanár sem lesz különb, ám csalódnia kell, mert Hayashi - senseit nem igazán nyűgözi le sem a pénz, sem a hatalom, ez pedig jobban elbűvöli Icchant, mint bármi más.  Ezzel veszi kezdetét, a meghódítani Hayashi - senseit hadművelet, ám olyan nem várt akadályok nehezítik meg a sensei szívének elnyerését, mint féltékeny riválisok vagy múltból felbukkanó exek.

Ahogy azt már Mishima - senseitől megszoktuk, ez a darab is főképpen vígjáték, amiben a tanár - diák kettős nagyon mókás interakciói adják a történet sava-borsát. Icchan, aki a nagy szája ellenére egy meglehetősen  ártatlan fiatalember és a gazdag ficsúrban a remek fiút is meglátó tanár szerelmi évődése kitűnő alap egy könnyed szerelmi komédiára, amit csak emelnek a szintén nagyon érdekes mellékszereplők, mint Icchan igazán hűséges barátai. A Drama CD meglehetősen impozáns casttal bír, hiszen Hayashi - senseit Hamada Kenji, Icchant Ono Daisuke szólaltatja meg, mellettük pedig felbukkan többek között Miyata Kouki és Suzuki Tatsuhisa.

Sonna me de mite kure



Ha valakinek tökéletes élete van, akkor az eme történet címszereplője Yamato Mikado a diáktanács egészen nárcisztikus elnöke. Mondjuk van is oka rá, hogy nagyra tartsa magát,  hiszen gazdag, jóképű, karizmatikus, egész fantábora van az iskolán belül, egyszerűen lehengerlő egyéniség. Egy nap viszont minden megváltozik, mikor összefut Nezaki Haruval, akinek a mosolya első látásra elbűvöli és azon kapja magát, hogy mindent tudni akar a titokzatos fiúról. Ám legnagyobb meglepetésére a többséggel ellentétben Haru nincs elájulva Mikado közeledési kísérletétől, sőt egyenesen mogorva és elutasító vele, még a szemébe sem néz soha. Azonban Mikadot sem abból a fából faragták, hogy feladja, ezért minden erejét latba veti, hogy ismét a fiú arcára csalja azt a mosolyt, amibe annyira beleszeretett. 

Kis bolyhos, nyugodt, kedves légkörű történet, ami abszolút a karakterekre és azok érzelmeire helyezi a hangsúlyt, de szerencsére nem merül ki a manga annyiban, hogy cuki,  hiszen a mangaka nagyon ügyesen ábrázolja az érzelmeket, és a két fiú között szövődő kapcsolatot. Mikado ugyan egy szeretnivaló bohóc az elején, és a végére is megmarad annak, ám időközben megérti, hogy a cselekedeteinek súlya van, és nem játszadozhat gondtalanul, mert ezzel akaratlanul okozhat fájdalmat. Azonban Haru is változik Mikado mellett, hiszen képes lesz ránehezedő, őt szinte foglyul ejtő érzelmeket elengedni, és Mikado szeretete, a vibráló, élettel teli lénye képes megnyitni a tudatosan bezárt szívét. Így egészítik egymást tökéletesen. Persze a feltűnő mellékszereplők, mint Mikado öccse, vagy az iskolaorvos is jelentős szerephez jutnak abban, hogy a két fiú között ténylegesen működő, kölcsönös szerelemre és tiszteletre épülő kapcsolat alakuljon ki. Azonban e közben soha nem veszíti el a báját, vagy a könnyed, kellemes hangulatát az alkotás.

Szóval már ez is megvett volna kilóra, azonban kapott a manga Drama CD-t nem is olyan régen. A főszerepet az a  Furukawa Makoto kapta meg, aki többek között a szinte legendává lett One Punch Man Saitamaját is játszotta, mellette Haruként Saito Soma szólalt meg. Mellékszerepben többek között Tamaru Atsushi, Nishiyama Kotarou, vagy Shirai Yusuke hallható. Igen, amiért a legjobban örülök a CD-nek, az Whitey, ráadásul, mint a tüneményesen aranyos iskolaorvos elég jelentős szerepet kapott. Remélem egyszer írhatok egy olyan CD-ről is, ahol legelőször, mint főszereplőt őt írhatom le. De addig is, aki a kicsit nem becsüli, ennek is borzasztóan örülök.

Amakute Shinjauyo




Három pár története kap helyet a következő CD-n. Az első páros tagjai, igen, meglepetés, gyerekkori barátok. Nao egy szigorúnak tűnő alak, aki semmi kihágást nem tűr el az iskolába. Kíméletlenül csap le a bűnözőkre, felügyel, rendet tesz és persze lelkifurdalás nélkül kobozza el a nem helyénvaló tárgyakat, mint például a pornómagazinokat. Egy nap azonban néhány huligán lekapcsolása után a legjobb barátja, - aki aggódik amiatt, hogy Naot bánthatják, így a keresésére indul - rajtakapja, hogy belepillantott az elkopzott magazinokba, ami persze egészséges kamaszfiúként nem hagyta hidegen. Nincs más hátra, mint előre, Chihiro kihasználva a kínálkozó alkalmat segít a régi cimborájának lelohasztani az ágaskodó jókedvét. Persze végül kisül, hogy több ez, mint puszta egyalkalmas segítségnyújtás. A második kis sztoriban munkatársak gabalyodnak egymásba. Haru régóta szerelmes a munkatársába, de bevallani egy részeg éjszakáig nem meri neki, ám akkor elmúlnak a gátlásai és egy éjszakáért cserébe hajlandó lesz feláldozni az addig jól működő munkatársi kapcsolatot is. A harmadik pár tagjai nagyon érdekes módon találkoznak. Yumeji egy este ott talál egy gazdátlan kóbor macskát a küszöbén, akit önzetlenül befogad és szép lassan bele is szeret.

Talán a leírásból is kitűnik, hogy ez is egy könnyed CD, főképp vígjátéki beütéssel. Az első és a második történet meglehetősen erotikus, sok szeretkezéssel, a harmadik viszont elég visszafogott darab, ami inkább az érzelmekre helyezi a hangsúlyt. Sajnos a mangát nem lehet angol fordítással elérni, ami nagy kár, mert roppant bájos art jellemzi.

A három párost hat nagyszerű seiyuu kelti életre. Chihirot és Naot Ono Yuuki és Murase Ayumu játssza, akik bár a szerelmes részig nem jutottak el, de már szerepeltek együtt Drama CD-n, hiszen  a Midare no Ouji című, a blogon is felemlegetett darabban a fiatal herceget és a testőrét alakították. Yukinak és  Harunak Okitsu Kazuyuki és Naruse Makoto adta a hangját.. Oktisu - san egy főnyeremény BL-ben különben, hiszen elképesztően jól adja  a seme és az uke szerepeket is, és valami fantasztikusan szexis. Yumejit és Shuuichirout a Masuda Toshiki és Hanae Natsuki kettős vállalta. Ők ketten tényleg egyre aktívabbak, ha  BLCD-ről van szó, főleg Masu. Ha folytatja ezt a tempót nagyon gyorsan a BL királyok között találja magát. Nem sűrűn szoktam külön kiemelni a Free Talk részt, de ennél muszáj, illetve az elsőt, OnoYuuval és Ayuval, mert nagyon aranyosak, hogy milyen bájosan elszórakoznak együtt. Szinte a hallgatóra ragasztják a jókedvet.

Az eredeti művet Kojima Lalako írta és rajzolta.

Inu to kake tsuki



Az előzőekkel szemben kicsit komolyabb hangvételű történetet mesél el az Unohana által írt és rajzolt manga, ami a szerelem mellett a boxot helyezi a középpontba. Gaku profi boxolónak készül. Egy gyerekkori szörnyű trauma késztette arra, hogy elkezdje ezt a sportot. Így ismerkedik meg a jövendő szeretőjével, Kazuya-sannal, aki korábbi bajnok, jelenleg bártulaj, mellékállásban pedig Gaku szakmai segítője is. Kettejük történetét, múltját, jelenét és jövőjét mutatja be az a mű, úgy a szerelmi, mint  a sport részét.

Nem olyan szörnyen komoly, de nem is egy merő fluff az egész, hiszen már csak Gaku múltja, a bántalmazás, amit átélt megérne egy misét. Ráadásul talán nem annyira romantikus. Fura, hogy ezt mondom, tekintve, hogy az egész mű középpontjában a két férfi kapcsolata áll, de végig érezni, hogy ezek a srácok kemény sportolók, akik nem édelegnek egymással. Van szerelem, van gyengédég, van egymásra figyelés, de egyáltalán nem annyira lágy, mint mondjuk egy iskolai románc esetén, és ez érdekes módon leginkább talán a szeretkezős jelenetekben van jelen. De abszolút illett ebbe a közegbe, hiszen mégis csak egy kemény sport képviselőiről van szó, meglehetősen férfias jellemmel. Sajnos az eredeti mangát itt sem találtam meg lefordítva.

A két főhős szerepére Hatano Watarut és Masuda Toshikit kérték fel, akik szokás szerint szuperek voltak, Wacchanák különösen jól állt Kazuya szerepe.

Girou no Gunjin



Folytassuk a komolyabb hangvételű művek sorát ezzel a darabbal. Tiltott szerelem, gyilkosság, bosszú, hadsereg, politikai intrikák, ezek a főbb elemei a Girou no Gunjin című műnek, ami Light Novelként látott napvilágot először.  Ren szüleit aljas módon gyilkolták meg, Ennek ellenére a bosszúvágyát mélyen elrejtve lép be a seregbe, hogy beteges húgának a boldogságát garantálja, még szadista feljebbvalójának terrorját is eltűri. Itt találkozik a feltűnően intelligens és kissé szarkasztikus humorú, kiváló vezetői képességekkel megáldott Fuki Ran ezredessel, akivel szép lassan szerelem szövődik közöttük. Igen ám, de ez a szerelem nem lehet megengedett, főleg nem egy árulás után.

Nagyon hangulatos darab volt ez, amiben az érzelmek szép lassan alakulnak ki. Ez kifejezetten tetszett, hogy nem teperték le a felek egymást az első találkozás után, hanem beszélgettek és tényleg megismerték egymást. Ami szintén különösen jól sikerült, az a zenei aláfestés. Azért a BLCD-k nem mindegyike fektet ekkora hangsúlyt a zenei betétekre, de itt nagyon kellemes, a jelenetekhez kifejezetten passzoló dallamok csendültek fel. Na meg a történet, mert itt valóban van, hiszen a szerelem mellett elég sok témát érint, és elég szövevényes kapcsolati rendszert mutat be.

És persze a seiyuuk. A fő párt Saito Soma és Hirakawa Daisuke játszotta, mellettük Narita Ken és Yonaga Tsubasa kapott fontosabb mellékszerepet. És bár Soma meg Hirarin párosa remekül működött, mind színjátszás, mind kémia szempontjából, kicsit nem bántam volna, ha Wingu van Soma helyében. xD (Aki látta a Free!-t és ReiGisa shiper, az érti mire gondolok >.< )

A regény szerzője Kasai Ayumi volt.

Usotsuki Dekiai Darling




Ha valakinek van  egy kéretlen kerítője,  az kellemetlen dolog. Főleg, ha valaki olyan személyiség, mint főhősünk Yoshikawa Yukiho, aki zseniális programozó, de a magánéletben egy naiv, magánakvaló srác. Ezért aggódik állandóan a fiatalemberért a nagynénje, és próbál neki egy hűséges társat keresni. A fiú megelégelve ezt megkéri az egyik régi ismerősét, Takato Haruhisát, hogy játssza el a szeretőjét. Igen ám, de a néni sem esett a feje lágyára, így a két férfinek elég sok erőfeszítésébe telik, hogy elhitesse a hölggyel, hogy tényleg szerelmesek egymásba. Hogy aztán mi lesz ebből a hamisnak induló kapcsolatból, igaz szerelem vagy bukás, az a CD-ről kiderül.

A komolyabb témákat feszegető darabok után térjünk vissza a komédia és báj  vizeire, hiszen ez a darab szintén a habbkönnyű, és nagyon szívmelengető alkotások közé tartozik, amitől garantáltan jókedve lesz a hallgatónak. Akkor meg pláne, ha még a seiyuu listára is vet egy pillantást, hiszen a fantasztikus Okitsu Kazuyuki és a szuper édes Matsuoka Yoshitsugu adja  két főhős hangját. Okitsu-san mindenfajta seme és uke mestere, de itt kifejezetten jólállt neki a gyengéd és kedves seme szerepe, Tsugu pedig ismét a megunhatatlanul cuki hangját vette elő a kis naivánkhoz. Mellékszerepben Shimono Hiro és Shingaki Tarusuke hallható.

A történet először regényformában látott napvilágot, és Amano Mano fejéből pattant ki. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések