Love isn't over!


Nos, most ismét egy kicsit rendhagyó poszttal jelentkezem, úgy tűnik, hogy a Bouei-Bu! srácoknak sikerül előcsalogatni belőlem az újító bejegyzéseket. Ugyanis most remek apropót adtak nekem arra, hogy megint írja róluk. 
Aki tudja, tudja, aki nem most megtudja, de ma rendezték Japánban a  Binan Koukou Chikyuu Bouei Bu LOVE! Matsuri! elnevezésű eventet, ami egy elég nagy rendezvény volt, Két részből állt és az öt főszereplőt játszó seiyuun kívül elment Fukuyama Jun, Terashima Takuma és Takamatsu - sensei is. Minden adott volt tehát egy bejelentéshez, rutinos animések sejthetik is talán, hogy miről van szó, kevésbé rutinos animéseknek pedig el fogom árulni. 

Azonban mielőtt erre sor kerülne, nézzük is, hogy miért is ültek annyira tűkön a fandoba belebolondult sorstársak.   Takamatsu Shinji 2015. januárt 17-én startolt mahou shounen vígjátéka a téli szezon egyik gyöngyszemének bizonyult, hiszen nem várt nézettségi és eladási adatokkal örvendeztette meg mind a készítőket, mind a rajongókat. Maga a sorozat egy előzmény nélküli rétegsorozatként indult, ami a legtöbb esetben egyenlő a nézik páran és megveszik még kevesebben tétellel, a nulláról kellett felépítenie magát, ráadásul Takamatsu-sensei esélyt adva a fiatal seiyuu generáció néhány tagjának, inkább őket kérte fel a címszerepekre veterán társaik helyett, ezzel lemondva a nagyobb nevek mögött álló fanokról. Ennek ellenére az utolsó lemez megjelenése előtt néhány nappal több,  mint 30 ezres összeladást tud felmutatni az anime, ami talán az Uta no Prince -sama 50 ezres első lemezes eladását tekintve kevés, azonban egy ilyen sorozatnak, ami ennyire a semmiből indult, zseniális. Magas példányszámban sikerült értékesíteni a zenei albumokat, fotókönyveket, a sorozathoz írt Light Novelt, a randiszimulációs játékot illetve népszerűnek bizonyult a Diáktanácsot fókuszba helyező webmanga is. A kéthetente megjelenő, seiyuuk vezette Nico műsort szinte példa nélküliként könyörögték vissza néhány adás erejéig a sorozat befejezése után a nézők és az eventekre is azonnal elfogytak a jegyek, ami szintén a sorozat magas támogatottságát jelezte.  Takamatsu - sensei pedig nagyon bőkezűen hálálta meg a fanok hűségét, hiszen állandóan csepegtetett némi morzsát az éhezőknek. A DVD-k mellé ajándékba seiyuu extrák, zenei lemezek jártak,  az utolsóhoz pedig Drama CD,  The Shape of Love címmel. Ezen felül októberben a nyár eleji seiyuu eventet is megkaparinthatjuk adathordozón. Ezek után természetesen nagy várakozás előzte meg az augusztus eleji eventet, főleg Takamatsu - sensei azon kijelentésének fényében, miszerint kedvező eladások esetén számba veszi a második évad lehetőségét. Hogy miért a nagy eventet? Mert általában ilyen jelentős eseményeken történik egy-egy új évad bejelentése a közönség előtt, így nem volt merész az a feltételezés, hogy most vagy soha, mert ha most nem lesz, akkor utána már nagyon kevés rá az esély. Nos szerencsére a készítő stáb nem volt a rajongókkal szőrös szívű, az est végén leleplezték a következő évad tervét. 

Igen, Binan Koukou Chikyuu Bouei-bu LOVE! fanok, jön a második évad. Hogy mikor az még a jövő zenéje, azonban egy valami már biztos. A készítő stáb maradt a régi, így a rendezői székben továbbra is Takamatsu Shinji dirigál, a seiyuuk pedig boldogan vállalták el ismét ezt a munkát, tehát a főszerepekben a második évadban is Yamamoto Kazutomit, Umehara Yuichirot, Nishiyama Koutarout, Shirai Yusukét, Madusa Toshikit, Mugihitot, Kamiya Hiroshit, Fukuyama Junt, Terashima Takumát és Yasumoto Hirokit hallhatjuk. A megjelenési dátum egyelőre ismeretlen, a részletesebb információk később fognak napvilágot látni. (Remélem az új évadhoz járni fog a Nico műsor is, mert nagyon-nagyon hiányoznak a páros Bouei-bu seiyuu hetek. Ez az öt srác együtt annyira tökéletes, hogy lehetetlen beléjük unni. Persze fájdalomdíjnak itt van a Hyorotto Danshi Ume-channal és Kou-channal, azonban ez csak annyira elég, hogy ne haljunk éhen). 

Ennyi a hivatalos része. Nézzük a nem hivatalosat, aka. személyes vélemény következik. Az az igazság, hogy én nagyon boldog vagyok ettől a várva várt bejelentéstől.  Sokan félnek, hogy nem fog tudni vicces lenni már a sorozat egy második évadban, mások  karakterfejlesztést szeretnének látni, és őszintén szólva én is töprengtem ezeken. Azonban Takamatsu Shinji számomra még soha nem okozott csalódást, így most is bízom benne, hogy a kreatív fejében megszületik egy olyan történet, ami méltó az első évadhoz. Azt mondom méltó, holott elvileg egy nagyon gay és nagyon komolytalan vígjátékról van szó. A felszínen. A mélyben viszont ez a sorozat annyi lehetőséget rejt, ami fokozatosan derül ki. Már említettem a szezonzárónál a szörnyeket, akik egy-egy 21. századi betegséget jelenítenek meg, de mondhatnám akár Atsushi és Kinshiro kapcsolatának megromlását, ami ugyan nevetségesnek tűnt, viszont hányszor van olyan, hogy bagatell dolgok, félreértések miatt mennek tönkre tartalmas, szép kapcsolatok, távolodnak el egymást szerető emberek. Tessék elolvasni az ed szövegét, ami szerintem minden szónál ékesebben beszél erről.  Takamatsu nagyon ért hozzá, hogy a háttérben rejtsen el információkat. Nem olyan régen, egy nagyon érdekes teóriával találkoztam Yumoto kapcsán a neten, ami bőven elképzelhető, főleg ha kiegészítjük a mostani egyik új dal Yumoto sorával... "The times when nothing helped to cheer me up.... " Tehát vannak idők, mikor a kis Yumoto sem vidám, sőt. A bátyja nevelte nagy szeretetben, azonban nem lehet tudni, mi lett a szülőkkel, és hogy hol vannak a korábbi barátok, a klub előttről. Lehet nem is voltak, és egyedül volt évekig? Persze ez merész feltételezés, de mi van, ha nem, ha magányos volt és egy bizonyos szinten csak álarc az örök vidám srác. 
Szóval ennek a sorozatnak sok komoly vonása van, van, amit azonnal észre lehet venni, ám van amit becsomagol Takamatsu egy bizonyos humorba, és fokozatosan döbben rá az ember, mert elrejti a szarkazmus, a paródia mögé, eldugja a háttérbe, dalszövegekbe, interjúkba. 
 A feszínen csili-vili, pucérkodós, poénkodós, gyerekes, a mélyben pedig összetett és bonyolult. A mostanában megjelent interjúrészlet a fiúkkal, főleg Atsushival szintén felvillant valamit a szomorúbb oldalából a dolgoknak: "That’s good to hear! Will Yufuin-san come along as well?
I’ve tried inviting him, but he said it was troublesome and turned the invitation down. *wry smile*" Tehát itt sincs annyira minden rendben, mint az évadzáró rész mutatta.
Ezek után nem félek attól, hogy ha csillámpónis köntösbe csomagolva is, nagyon gay körítéssel Takamatsu és a készítő stáb nem fog témát találni a következő évadra. Az már csak a plusz, hogy az új évad a seiyuuk újraegyesülését és Whitey képernyőn töltött idejének megnövekedését is magával hozhatja. :3 

Végezetül pedig fogadjátok szeretettel az új évadot bejelentő videót, A dal, ami alatta meg az új kislemez egyik dala, a Love Friends! Aki naprakész szeretne lenni az új évaddal kapcsolatban, nyugodtan követheti a hivatalos oldalt, a sorozat twitter fiókját, vagy a twitteren leledző seiyuuket, akik biztosan hasznos információkkal fognak minket ellátni. 




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések