Drama CD-k avagy utazás a képzelet szárnyán - Round 6

Hadd jöjjek ismét néhány tetszésemet elnyert CD ajánlójával. 

Ashita no Kimi wa Kokoni Inai



Ha röviden össze akarnám foglalni a CD (és az alapjául szolgáló manga) történetét, azt mondanám, hogy egy bájos szösszenet egy tanár - diák viszonyról. Hahaha, csakhogy nem akarom röviden összefoglalni, szóval mesélem hosszabban is. Mio Asahi egy átlagos középiskolás diák, akit gyakorlatilag a nővére, Yuna nevelt fel. Mint a legtöbb diáknak persze néha neki is akadnak gondjai a tanulással, pontosabban a japán történelembe törik bele a bicskája, ezért tanítás utáni külön órákon kell részt vennie, amit nem más tart, mint az iskola egyik nagy népszerűségnek örvendő tanára, a jóképű, megértő és kedves Kitahara Fumichika-sensei. Ahogy telik az idő, Mio egyre többet gondol a tanárára, majd szép lassan olyannyira belehabarodik, hogy még a barátnőjével való kapcsolata is zátonyra fut miatta. A szerelme végül vallomásba torkol, ezzel pedig elkezdődik egy hullámvölgyekkel tarkított kapcsolat a két férfi között, ami Fumichika részéről úgy tűnik csak pusztán testiség. Azonban Mio, érhető módon persze többet akar. 

A Drama CD-n egy Toriumi Kousuke és Suzuki Chihiro kettős hallható. Nekem nagyon tetszett, komoly, de  nem túlságosan drámai történet, ami kellően jól kibontja Mio és később a sensei érzéseit is. A CD szépen követi a mangát, Tori-san és Chi-chan játéka pedig, ahogy az lenni szokott általában, kifogástalan volt. 

Az eredeti mangát írta Sakiya Haruhi és rajzolta Yamamoto Kotetsuko. 

Boulanger no Koibito


Történetük főhőse Asao Munenori felnőve cukrász akart lenni, egy ideig ezen a területen is dolgozott, nagyon tehetségesnek is bizonyult, azonban különféle okok miatt meg kellett váljon eme álmától, ezt követően pedig szülei pékségében helyezkedett el. Egy nap az üzlet előtt ájul el az egyik ügyfelük, az igencsak jóképű férfi, Fujikawa Hijiri, Asao pedig azonnal a segítségre siet.  Szerencsére a tisztelt vevőnek semmi komolyabb baja nincs, így egy kevés alvás és egy kiadós vacsora azonnal helyrehozza. Aztán ahogy az lenni szokott már csak YaoiLandben a két férfi elkezdi keresni egymás társaságát és szép lassan ki is alakul közöttük a romantikus vonzalom, mindeközben pedig a mindkettejük szakmai életébe is bepillantást nyerhetünk. 

Mivel még mindig elég ritkásan veszek elő nagyon drámai és komoly műveket, ezért ez is a könnyedebb és finomabb darabokat táborát erősíti. Mind a manga, mind a CD egy kellemes és kedves történetet tár elénk egy bimbódzó, majd szárba szökő románcról. A két főhőst Takahashi Hiroki és Nojima Hirofumi alakítja.

A CD alapjául szolgáló mangával Tenzen Momoko örvendeztetett meg minket.

Yachin Hanbun no Ibasho desu



Shirahasi egy nagyon aranyos fiú, aki meleg és már egy jó ideje együtt jár az egyik senpai-aval. Csakhogy a kedves párja nem épp a hűség mintapéldánya, így esik, hogy bájos hősünk egy nap egy másik férfival kapja rajta a kedvesét.  Nos ilyen esetben általában azért a csalfa fél kissé magába száll, vagy zavarba jön, jó esetben legalább egy bocsánatkérést rebeg. Jó esetben. Shirahasi esete pedig igen távol áll a jótól, hiszen élete szerelme a lebukást követően képes elnézni, hogy a kedvese, mint az öccse mutatkozik be az aktuális afférnak. Paff. Mit lehet tenni egy ilyen helyzetben? Szerencsére Shirahasi nem marad magára a bajban, hiszen az egyik kollégája felajánlja neki, hogy maradjon nála, még eldönti merre tovább és mit akar kezdeni az életével. És így indul a közös kalandjuk, aminek a végén talán nem árulok el nagy meglepetést egymás karjaiban találják meg a boldogságot..

Yukito Shibata nincs könnyű helyzetben, hiszen két férfi is megkeseríti az életét. Az egyik a volt barátja, jelenlegi munkatársa Yoshioka Seiji, aki  szívesen visszamenne hozzá, ha Yukito meg tudná neki bocsátani a félrelépését, amit Yoshioka - san már réges - régen megbánt. A másik egy hét évvel fiatalabb fiú, név szerint Utusi Keigo, aki fülig szerelmes belé, és szeretné, ha párként élhetnék az életüket. A történet róluk szól és arról, hogy végül hogy oldódik fel ez a lehetetlen szerelmi háromszög.

Magam részéről nagyon szeretem Asou Kai mangáit. Mind olyan kis könnyed, de mégis van benne egy leheletnyi szomorúság, és valahogy visszatérő téma nála a megcsalás, az elhagyás, az új életet kezdés, ez alól ez a műve sem kivétel, ráadásul a rajzstílusa is közel áll hozzám. Érdekesség, hogy a második történet szorosan kapcsolódik a sensei egy másik remek művéhez a Sorenari ni Shinken Nan Desuhöz, amelyben végül a csapodár Yoshioka - san is megtalálja a magához való párt, ezt szintén ajánlom mindenki szíves figyelemébe. Ha lesz hozzá Drama CD, arról is fogok írni részletesen.

A CD-n egy Toriumi Kousuke és Kaji Yuuki valamint egy Hatano Wataru és Majima Junji kettőst hallhatunk. Zárójeles megjegyzésként hadd meséljem el, hogy az első páros így nálam nagyon bejött. Valahogy Yutan Tori-san mellett fantasztikus teljesítményt nyújt BLCDn, háromból három közös művük nekem nagyon tetszett. Volt már szó itt a blogon a Dekitchatta Danshiról, aminek a napokban jött ki a negyedik része és van egy 25 perces miniCD-jük, ami szintén egészen jó a maga nemében, szóval magam részéről szívesen hallanám még őket párként a jövőben is. >.<

Koi no Iro



Nao középiskolás diák, aki titokban a legjobb barátjáról álmodozik. Ez azonban eléggé megrémíti a fiút, hiszen nem túl szokványos dolog a barátunkról fantáziálni. Egy nap épp az érzései elől menekülve tanúja lesz egy kellemetlen szakítási jelenetnek az iskola egyik népszerű lánya és a tanáruk között.  A lány persze észreveszi, és hogy hogy nem odáig jutnak a beszélgetésben, hogy megkéri Naot, legyenek pár. Nao pedig kapva kap az alkalmon, hogy hátha így el tudja majd felejteni majd Hirat, de arra nem számít, hogy a barátnő feltűnésével szép lassan eltávolodnak egymással Hiraval.

Maki -chan a szakmai életében kiválóan boldogul, azonban a magánélete kész csőd, hiszen mindig sikerül neki kifogni az idióta pasikat, akik bántalmazzák, elhagyják, megnősülnek. Történetünk kezdetén is pont egy ilyen csalódáson van túl, amikor feltűnik az ajtajában egy régi barátja Sasaki, hogy menedéket kérjen tőle. Pont kapóra is jön a jelenléte, hiszen több köti őket össze puszta barátságnál. A férfi valahogy mindig a legjobbkor bukkan fel, hogy megvigasztalja  a csalódott Makit, és nem csak a szex útján, hiszen rendben tartja a lakást, finomakat főz rá, a tenyerén hordja az élet minden térületén. Idillinek tűnik a helyzet, még fel nem bukkan egy ex a múltból. A kérdés, hogy Maki rá fog-e jönni, ki is az, aki őszintén szerette és várt rá akkor is, ha ő épp arra érdemtelenekre pazarolta  a szerelmét vagy ismét eldobja magától Sasakit egy, szerinte jobb partiért?

Érdekessége a CD-nek, hogy nem a manga összes történetét dolgozza fel, illetve, hogy a kissé elnagyolt mangát szépen kiegészíti. A  két történet közül megvallom őszintén megvallom, hogy nekem a második tetszett jobban. Az első aranyos  volt és ártatlan, a második viszont ilyen, hű most mi lesz izgalommal töltött el, főleg mikor Maki válaszút elé került. A CD-n egy Itou Kentarou és  Mizushima Takahiro valamint egy Toriumi Kouske és Nojima Hirofumi párost hallhatunk.

A mangát megrajzolta nekünk Ueda Kiyo.

Niiduma Deka



Sokan azt tartják, hogy egyéjszakás kalandból nem sűrűn szokott tartós kapcsolat kialakulni, hiszen a felek nem éppen a sírig tartó szerelmet keresik ilyenkor. Nos, a szóban forgó mű főhőseit sem elsősorban az izgatta első találkozásuk alkalmával, hogy a másik a nagy Ő-e, sokkal inkább az alsó fertályuk, így aztán nem meglepő módon egy rövid csevej után ágyban találták magukat. Azonban a komoly, méltóságteljes Junichiro és a tűzrőlpattant, veszélyt nem ismerő Chihiro lettek, akik cáfolták a fent említett teóriát, hiszen az első éjszaka után még sok másik következett, aztán sok másik nappal és a végén egy házasságkötő teremig jutottak. Nos, aki most felszisszent, hogy minek meséltem el az egész CD-t lelőve a poént, meg kell nyugtassam, hogy az első három trackig jutottam a leírásban,  a házasság csak a kezdete a történetnek, ugyanis az ifjú pár mézesheteibe egy gyilkosság rondít bele, ami persze a rendőrnyomozóként dolgozó Chihiro figyelmét több okból is azonnal felkelti.

Gyilkosság ide, gyilkosság oda, ez a CD valami nagyon édes volt. Mármint Chihiro és Junichiro szála, nem az emberölés része a dolognak. xD Nagyon tetszett, hogy a házasság és nagy szerelem ellenére nem vált rózsaszínben csöpögővé, hogy tényleg két férfias férfi keveredett kapcsolatba, valamint, hogy egész ügyesen kezelték a krimi szálat is, érdekes volt az a része is a történetnek, ahol felgöngyölítik a gyilkosságot, kár, hogy csak ennek az egy esetnek a megoldása fért bele a történetbe. Valamint hála a Yasumoto Hirokinak és Toriumi Kousukének, szinte szikrázott a levegő, ha  a házas felek egy légtérben tartózkodtak, simán el tudtam hinni, hogy szerelmespárt hallok. (Oké, általában ezzel semmi gondom nincs, de itt különösen is jól hozták  a pár hangulatot a seiyuu - samák. )

Az eredeti Light Novelt Mizuki Mato írta. 

Simple Tone 



Három barát, Kiichi, Shogou és Naoto áll ennek a történetnek a középpontjában, akik szinte minden idejüket együtt töltötték iskolás éveik alatt, számtalan szép emlék kötötte össze őket. Aztán egy nap, Naoto közli, hogy messzire utazik. A búcsúzás annak rendje s módja szerint le is zajlik, ám miután a repülő felszáll, Kiichi kérdésére Shogou könnyek között vallja be, amit Kiichi már sejtett egy ideje, többet érez Naoto iránt, mint barátságot. A CD az ő hármasuk életét követi nyomon, a barátságuk idejét és az elválásuk után történt eseményeket. 

Egy nagyon bájos történettel állunk szemben, aminek van egy pici különlegessége, ami a seiyuukhöz köthető. A három főszerepet Shimono Hiro, Kaji Yuuki és Hatano Wataru játssza. Akik vannak annyira elvetemült seiyuu fanok, mint szerény személyem, azok tudják, hogy Hiro-tan és Yutan közös rádióműsort vezetett néhány éve, ami Radio Misty néven futott az éterben, és ezt a Dramat is ott mutatták be teljes egészében. Egyébként nincs benne 18+ tartalom, csak egy apró csók csattan, de így is nagyon élvezhető, aranyos darab, ami három, egymáshoz nagyon közelálló fiú történetét meséli el, ahol a barátság sokkal fontosabb szerepet kap, mint maga a BL tartalom. . 

Asa kara Asa made



Történetünk főhőse, Yuu egy szorgalmas és roppant szeretnivaló diák, aki egy jól menő TV állomáson kapott részmunkaidős állást. Szereti a munkáját, jól bánnak vele a kollégák, és fülig belezúg a csatorna egyik sztárjába is, a fess és igen tehetséges riporterbe, Kyohei - sanba. A szerencse pedig rámosolyog, mert sikerül szóba elegyednie a hőn csodált férfivel, aki szép lassan szintén felfigyel a fiúra. Csakhogy, mikor már épp közelebb kerülnének egymáshoz a riporter úr egy kihagyhatatlan ajánlatot kap, ami alapjaiban rengeti meg a még csak alakulgató kapcsolatot közöttük. Hogy lesz ebből vajon happy end? :P

Szintén egy könnyedebb, de nagyon bájos darabot hoztam nektek eme szösszenet képében, ami teljesen jó egy szép napos délutánra kikapcsolódásként. Hiszen nagy drámák ebben sem kapnak helyt, csak egy aranyos, lassan kibontakozó románc. A két főszereplőt Toriumi Kousuke és Morikubo Showtarou szólaltatja meg.

Az eredeti LN-t írta House Michi és illusztrálta Yamamoto Kotetsu.

Crimson Spell


Végül, de nem utolsó sorban, már ezer éve alkalmat akartam keríteni erre a bekezdésre, csak valahogy kiesett a fejemből. Aki kicsit is otthon van a BL világában, annak nem kell bemutatnom a most sorra kerülő CD-t, hiszen az egyik legismertebb BL mangaka egyik legismertebb sorozatáról van szó, de hátha téved ide valaki, aki még nem találkozott eme remekművel, szóval azok kedvéért gyorsan összefoglalom, miről is van szó.

Réges - régen egy messzi - messzi... Ja bocs, az egy másik történet, de tulajdonképpen ide is illik felvezetésként, hiszen egy régi és a mienktől meglehetősen eltérő világban járunk, amikor még léteztek sárkányok, hercegek és varázslók. Val, Aresvies hercege egy nap, hogy mentse a népét és az öccsét, kénytelen egy elátkozott kardot, Ygg Victort forgatni, amitől maga is átkozottá válik, és ami miatt időről - időre egy fenevad külsejét ölit magára. Nem maradhat az országban, elindul hát, hogy gyógyírt keressen az átokra, így találkozik Halvillal, a roppant szemrevaló mágussal, aki kétségkívül zseni a szakmájában, de a természete hagy némi kivánnivalót maga után.  Mivel Hal nem tudja azonnal feloldani a Valt sújtó átkot, abban állapodnak meg, hogy közösen folytatják az útjukat, és törik a fejüket, hogyan lehetne felszabadítani a herceget. Amire azonban trónörökösünk nem számít, hogy Hal első éjszaka okoz némi galibát, aminek következtében intimebb közelségbe kerülnek, mint azt valaha is gondolta volna, ami ráadásul még a tudomására sem jut jóideig.

A manga jelen pillanatban is fut még, a CDk pedig az első négy kötet dolgozzák fel, illetve néhány miniCD-vel egészítik ki. A két főszerepet Miki Shinichiroura és Kondou Takashira osztották, mellékszerepben pedig hallhatjuk többek között Miyata Koukit, Nojima Hirofumit és Yusa Kojit is. Talán nem mondok nagy újdonságot, ha megemlítem, hogy zabáltam a CD-t is, szerintem remek volt, szinte szóról - szóra követte a mangát és méltó az eredeti műhöz, amit szintén nagyon szeretek és ajánlok mindenki figyelmébe, aki szereti a szerelmes férfiak egymásért (is) harcolnak témát.

Az mangát Yamana Ayano álmodta meg nekünk. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések