Kami voice

Most egy filmajánlóval jövök. Aki még nem tudná menthetetlen seiyuu fangörcs vagyok, (különösen szeretem az eventeket, meg a random ökörködéseiket, bátran nézzetek bele egybe egybe, igazán különleges élmény ) ennek, meg egy alvásban akadályozó arcüreggyulladásnak hála rábukkantam a Kami Voice című, seiyuukról szóló alkotásra. Ez önmagában még nem is nagy was ist das, ha azonban azt mondom, hogy minden fontosabb szerepet egy - egy valódi seiyuura osztottak ki, mindjárt érdekesebb lesz a dolog.

(Csak egy gyors magyarázat annak, aki esetleg nem tudja, hogy mi is az a fogalom, hogy seiyuu. Magyarul talán a hangszínész lenne a legmegfelelőbb megfogalmazása ennek a szakmának, fontos, hogy nem azonos a mi szinkronszínész fogalmunkkal. Itthon egy színész általában másodállásban szinkronizál, sokkal többet játszik színházban, sorozatokban, filmekben. Japánban  viszont, ahol évente több száz anime, dráma CD, visuel és light novell illetve játék kerül forgalmazásra egy idő után nem meglepő módon megjelentek olyan színészek, akik szinte kizárólag a hangjukkal bűvölték el a közönséget, ők a seiyuuk. Egy teljesen különálló szakma, nagy megbecsülés övezi őket nemzetközi szinten is, 2007 óta pedig évente megrendezésre kerül a Seiyuu Awards, ahol a legkiválóbbakat díjazzák.)



 A történet alapja az azonos című manga, főszereplője Shiraike Yuu (Kaji Yuuki : Accel World - Haruyuki, Guilty Crown - Ohma Shu, No. 6. Shion), aki valóra váltva dédelgetett álmát legjobb barátjával Kubodera Tatsumaval (Hatano Wataru: 07-Ghost - Haruse, Sex Pistols - Fujiwara Shiro) seiyukként dolgozhat. Az első közös, komolyabb szerepük átütő siker, azonban egy tragikus baleset kettévágja Tatsuma karrierjét, Yuu pedig ennek hatására önként fordít hátat a szakmának, mintegy vezeklésül a Tatsumával történtek miatt. Ahelyett, hogy játszana, seiyuu palántákat kezd oktatni, az osztálya azonban nagyon vegyes, és jobban hasonlít egy komikus társulatra, mint nagy reményű tehetségek gyűjtőhelyére (a legjobb Light - kun, aki Light és L keresztezése, haláli a koma, de nem semmi a szerzetes forma ficok sem, akinek éjjel - nappal egy kitömött plüsspapagáj trónol a vállán ) 



Egy szó, mint száz nem lesz könnyű dolga a tanár úrnak, de szerencsére nem marad egyedül a bajban, a régi kollégák elég érdekesen, de támogatják, na meg maga Tatsuma is a segítségére siet.



A film szerintem szuper jó, nekem nagyon bejövős volt, csak ajánlani tudom. Nem veszi magát véresen komolyan, sőt mit több.... Ami külön tetszik, az a seiyuu-samák alakítása, könnyedén viszik a figurájukat, nincs túljátszva, túlerőltetve, ami egyébként a japán élőszereplős filmekre nagyon jellemző. 

Szóval, aki kíváncsi többek között  a domina Paku Romira,



 az afrófrizurás Namikawa Daisuke-ra,



az erősen transzvesztitába hajló Miyano Mamorura,



 vagy a narrátorként felbukkanó Kamiya Hiroshira az bátran kezdjen bele, véleményem szerint nem fog csalódni ^-^

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések