Tavaszi szezon start

Kabukibu!



A 15 éves, elsős középiskolás Kurusu Kurogo szenvedélyesen szereti a kabukit, amely a japán klasszikus színművészet egyik ága, "az éneklés és táncolás művészete". Mivel az iskolában, ahová felvették, nincs kabuki klub, elhatározza, hogy létrehoz egyet. Gyerekkori barátjával Tonboval kezd neki a klub megalapításának, ám nem megy minden zökkenőmentesen.

A rakugo után egy újabb klasszikus japán művészeti ágat, a kabukit mutatja be a DEEN. Ráadásul hasonlóan, mint a Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu  szerzője Kumota Haruko, Eda Yuuri is alapvetően Boy's Love író, ám ez a műve kis kitérő egy másik irányba. Korábban olyan mangáknak írta a történetét, mint Kimi ga Inakerya Iki mo Dekinai vagy a Koi to wa Yoben. Mivel a Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu minősége miatt csak dicsérni lehet a DEEN-t, ezért nagy reményeim vannak ebben a sorozatban is. Nem hazudok, ha azt mondom, hogy a legjobban várt darabom a szezonban. Bár PV alapján inkább egy könnyedebb alkotás lesz, remélem nem a Cheer Danshi! féle utat követi, és a Shouwához hasonlóan itt is számtalan színvonalas kabuki előadást láthatunk. A seiyuu cast nagyon tetszetős, mert olyan seiyuuk tűnnek fel benne, mint Ohsaka Ryota, Umehara Yuucihirou, Shimazaki Nobunaga, a feltörekvő új csillag, Kawanishi Kengo, és egy újonc Ichikawa Taichi személyében. Kíváncsi vagyok, hogy a senpai-ok mellett az új fiúnk hogy fog muzsikálni.




  1. Az első rész alapján kifejezetten jónak tűnik. Persze közel sem olyan drámai, mint a Rakugo volt, inkább frissítőnek és üdének hat. Az op és az ed meg a rész alapján számítok kabuki előadásokra is az iskolai élet illetve a slice of life mellett. Persze még most csak a csapat összeszedése folyik, és a lehetséges tagok között vannak érdekes egyének. Shin rémes rockzenész karaktere nem semmi volt, Hana-chanon pedig én is meglepődtem Kuroghoz hasonlóan. Kíváncsi leszek az ő háttér-történetére. Az is aranyos volt, hogy először Asagi senpait fiúnak nézte Kuro, de aztán annyira lenyűgözte, hogy még kabuki szabályait is felrúgná érte. Japp és ha már Hana-chan, csak nem lesz végre esélye a gyerekkori barátnőnek egy animében?



Kugoro mint főhős bejött, kellően rámenős és lelkes, de nem az az idegesítően pattogó fajta, Tonbo meg mellette úgyis ott van, hogy rendberakja. Jin karaktere lesz még érdekes, úgy tűnik, ő lesz Kugoro mellett a másik fő hajtóereje a klubnak a komolyságával vagy a legnagyobb ellenlábasa. Kíváncsi leszek, innen merre indulunk tovább.

Japp, és ezt az ending songhoz készült kliprészletet érdemes mindenkinek megnéznie, mert a seiyuuk kabukiszínészeknek maszkírozva énekelnek és röpködnek benen.



Oushitsu Kyoushi Haine



Grannzreich királyságában járunk, ahol négy, meglehetősen eltérő személyiségű, kissé elkényeztetett herceg tengeti napjait.  Hogy megváltozzanak és alkalmasak legyenek uralkodónak,  felfogadnak melléjük egy házi tanítót. Heine Wittgenstein egy apró professzor, akire bizony nagy munka vár, mire méltó uralkodóvá neveli ezt a négy fiút.


Az alaptörténet meglehetősen érdekes, és sok lehetőséget kínál, így reménykedem benne, hogy jó lesz. Nagyon örülnék, ha amolyan ACCA módon, de akár egy királydrámát is bemutatnának, és nem csak valami céltalan komédia lenne belőle, hanem más irányokba is elkalandozna.  Minden esetre boldog vagyok, hogy Adachi Yuuto egyre több lehetőséget kap szerepelni, mert egyrészt nagyon cuki, másrészt változatos hangszíne van. Mármint Trois és Iwashimizu elég ég és föld, szóval kíváncsi leszek, itt mit fog nekünk mutatni.


Az első rész alapján sokat várok tőle egyébként. Van egy kellemes humora, Heine jól összerakott karakter, és  úgy tűnik, a hercegeknek mindenféle problémáik vannak, amikkel meg kell birkózni, hogy tanítani tudja őket. Az első pár rész még úgyis  a hercegek bemutatásával fog telni, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy utána merre indul a történet. Az opening pedig nagyon fülbemászó egy dalocska lett. 

Alice to Zouroku



Nem ez lesz az első történet, amely különleges képességekkel megáldott emberekről vagy gyerekről szól. Főhősnőnk Sana egy ilyen kislány, hiszen birtokában van az Alice's Dream nevű képességnek. Ez különböző erőkkel ruházza fel a használóit, akiket egy kutatólaborban vizsgálnak. Egy esős éjjelen innen szökik meg Sana, aki elhatározza, hogy nem lesz többé kísérleti patkány, hanem új életet kezd a nagyvilágban. A szökését egy titokzatos lány segíti. Kint találkozik az idős, virágkötőként dolgozó Zourokuval, aki akaratlanul keveredik bele a harcba, és végül Sana segítségére siet.


A sorozat egy 44 perces duplarésszel nyitott, amiben gyorsan felvázoltak az alapszituációt, és bemutatták a főbb szereplőket, vagy legalábbis egy részüket. Az az igazság, hogy a gyereknevelős sztorik mindig jöhetnek, így ez is megvett az első rész alapján kilóra. Már most nagyon tetszik a Sana és Zouroku közti viszony, amiben remélhetőleg bőven lesz tere fejlődésnek. Sa-chan egyébként nagyon cuki karakterdizájnt kapott egy érdekes személyiség mellé. És persze itt a természetfeletti vonal, ami kicsit elkülöníti  szokott slice of life gyereknevelős sorozatoktól, illetve egy plusz izgalmi faktort csempészhet belé. Hiszen az első rész alapján Sana ereje, illetve az elfogására való törekvés szerves részét képezi majd a történetnek. A grafika szép, kivéve az ocsmány CGI jeleneteket, de egyelőre szerencsére nem volt túl sok. Az első rész alapján mindenképpen nagy reményeim vannak benne. 

Sakurada Reset


Van valahol egy kisváros Japánban a Csendes óceán közelében. A települést Sakuradának hívják, ahol a lakosok felének van valamilyen különleges képessége, ám ez csak abban a városban működik. Ha valaki elhagyja, elfeledkezik a képességéről is. A képességek nagyon változatosak és egy Kanrikyoku nevű szervezet felügyeli őket. Itt él főhősünk Asai Kei is, akinek a mindenre kiterjedő emlékezet a képessége. Egy nap kap egy levelet egy Soma Sumire nevű lánytól, ám mint utóbb kiderül, ez nem afféle szerelmes levél, hanem egy kérés, hogy Kei barátkozzon össze egy Haruki Misora nevű lánnyal, akinek az idő visszapörgetése a különleges képessége. Ám ha egyszer visszaállítja az időt, ő maga is elfeledkezik arról, hogy már korábban átélte azokat a napokat.


Őszintén szólva, úgy voltam vele, hogy egy próbát Iguchi Yuuichi miatt leginkább megér, de egyelőre nem vagyok tőle lenyűgözve. Annyira nem vett meg magának az első rész és a három főszereplő miatt sem vagyok túl lelkes. Valahogy nagyon élettelenek, vagy hogy mondjam és nincs közöttük semmi kémia. Ellenben az első kis ügyük, amiben egy kislány titkára kell rájönniük, érdekesnek tűnik. Nem tudom, mi lesz vele, egyelőre marad, de benne van a pakliban, hogy soha nem fogom befejezni ezt a sorozatot. 

Sakura Quest 



Történetünk hőse Koharu Yoshino egy fiatal lány, aki egy vidéki településről költözött fel Tokióba. Minden vágya volt, hogy kiszabaduljon vidékről, ahol semmi nincs, és ne egy átlagos, normális élete legyen, hanem valami különleges. Azonban már az első lépést t is nehezen tudja megtenni ezen az úton, mert nem sikerül állást találnia. Ám anyukája hiába biztatja, hogy térjen haza, ahol akadna neki munka is, a lányzó hajtatatlan marad. Aztán egy estén felhívják, hogy egy másik vidéki falunak szüksége lenne valakire, aki egy kis ideig a királynőt játssza a falu népszerűsítése érdekében. Az éppen eléggé szegény Yoshino elvállalja, ám nem várt nehézségekbe ütközik a munkája során.


A P.A. Works ismét egy, a munkás hétköznapokat a középpontba helyező sorozatot indított. Az első rész alapján kellemeset csalódtam, mert nagyon bájonsank tűnik. Yoshino karakterében bőven helye van jellemfejlődésnek, mert még nagyon keresi a helyét a világban, de ennek ellenére szimpatikus leányka, ahogy a többi, eddig feltűnt szereplő is, külön kiemelve Shiorit. A vidéki hangulatot is jól elkapta a sorozat. Nagyon reménykedem, hogy hátha kellemes SoL sorozat lesz. Ha mondjuk olyasmi lenne, mint a New Game, elégedett lennék vele. 

És persze itt is itt vannak a folytatások.

Shingeki no Kyojin 



Isayama Hajime klasszikussá vált shounen - fantasy mangájának az adaptációja visszatért, igaz a 25 rész helyett csak 12-ben, ami elég bosszantó, tekintve, hogy alapanyag bőven lenne, és így megint sehova sem fog jutni a történet, hiszen az ezt követő arc-ban kezdi megmutatni az író a történet igazi csavarjait. Négy évet vártunk a folytatásra, hiszen az első évad 2013. áprilisában vette kezdetét.


Gondolom kevés anime nézőnek kell bemutatni a történetet, hiszen erről még az is hallott, aki bele sem nézett. Az óriások elől menekülő emberiség falakkal zárta körbe magát. Az emberek egy maroknyi csoportja veszi fel a küzdelmet velük, ám ez a harc véres áldozatokat követel, újabb és újabb sötét titkokra derül fény, miközben Eren és a barátainak tortúrája folytatódik.


A mangaolvasók jól tudhatják, hogy az elmúlt években igencsak fordulatokban gazdag volt a történet. Szerencsére a második évad első része kicsit korrigálja az előző évad befejezését, ám a hangulat ugyanaz maradt, és ugyanúgy hatalmába kerít. Rögtön egy erős résszel nyitott a történet, hiszen megismerkedhettük a hatalmas és beszélni képes Beast Titan-nal, és tanúi lehettünk Mike megrázó halálának is. Izgalmas 12 hét áll előttünk, ez biztos. Remélhetőleg a harmadik évadra, amelyben az igazán meghatározó események történnének nem kell újabb négy évet várni. 

Starmyu


"Nem tudom, hogyan adjam fel az álmaimat!" - Hoshitani Yuta és barátai másodévesek lettek az Ayanagi Akadémián. A kalandos első év után a második sem tartalmaz kevesebb kihívást, hiszen megkezdődik a versengés a zenetagozatos diákok között, hogy részt vehessenek év végén a "Fény és Árnyék" című zenés előadásban. Csak öt diákot érhet az a hatalmas megtiszteltetés, hogy színpadra léphet ebben a műsorban. A tanulók felkészülését régi öregdiákok segítik, akik akárcsak Tsukigami Haruto, egykor maguk is a Diáktanács tagjai és a darab fellépői voltak. 


Visszatért a Starmyu is, hogy egy újabb tanévben kísérjük figyelemmel Hoshitani-kun és a többiek sorsát. Annak mondanám, aki lemaradt róla, hogy az új évadot egy két részes OVA is megelőzte, amik az első évad 13 és 14 részének felelnek meg, így a második évad előzményeként a Diáktanács tagjainak ballagását meséli el. Az első évad 2015. őszén kezdődött. 


Nos, az első rész alapján nagyjából ugyanarra számíthatunk, mint az első évadban, miszerint a fiúk énekelve mérik össze tudásukat, ezalatt pedig mindenféle kapcsolatok szövődnek közöttük, mindezt pedig megsékelik a musical szerű énekes - táncos betétek. A régi szereplőgárda mellett természetesen új arcok is megjelentek, így Haruto régi diáktársai, akik most a fiúk felkészülését segítik és rivális osztálytársak, akik szintén be akarnak kerülni a darabba. Közülük a legfontosabbnak Ageha Riku tűnik, aki nagy rajongója Harutonak. Emellett az új évad legfontosabb kérdése az lesz, hogy vajon Hoshitani végre rájön, hogy Ootori-senpai álmai hercege vagy eltölt még egy évet boldogtalan tudatlanságban? :P A seiyuuk természetesen visszatértek, kiegészülve olyan nevekkel, mint Shimazaki Nobunaga vagy Ume-chan. Külön érdekesség, hogy az öregdiákok szerepére csupa, veterán seiyuut kértek fel a fiatalok mellé, mintha a seiyuu választásban is le akarnák képezni ezt. Így Morikawa Toshiyuki, Hoshi Shouichirou, Okiayu Ryoutarou csatlakozik a  már első évadban is szereplő Koyasu Takehito mellé.

Natsume Yuujinchou



Gondolom már senkinek sem kell bemutatnom az immár hatodik szezonnal visszatérő Natsume Yuujinchout, amelyben egy különleges képességekkel rendelkező fiatal fiú, Natsume kalandjait követhetjük nyomon. Sok mondanivalóm már nem lehet róla, hiszen ez az a sorozat, ami mindig a szokott minőséggel tér vissza. Bájos, szívmelengető történetek rajongóinak kötelező darab ezúttal is. 

Boku no Hero Academia


Tavaly tavasszal indult hódító útjára a Boku no Hero Academia. A bájos shounen sorozat egy fiúról, Midoriya Izuku-ről szól, aki képességek nélkül szeretne szuperhős lenni egy olyan világban, amelyben mindenkinek van valami természetfeletti ereje. Ebben a törekvésben pedig a világ legerősebb hőse, a béke szimbóluma All Might siet a segítségére, aki megoszt egy titkot Dekuval, miszerint már nem sokáig fog tudni harcolni. 


Szerencsére a BONES a folytatás mellett döntött és ezúttal 25 részben fogja tálalni ezt a sorozatot. Ennek pedig borzasztóan örülök, mert lehetetlen nem szeretni ezt az animét. Az első rész egy rövid emlékezés után hozta a formáját továbbra is, Dad Might pedig már az első részben levett mindenkit a lábáról az utolérhetetlen moeségével. xD  A történet  központi eleme ezúttal a sportfesztivál lesz, amely egy nagyon nagy esemény a hősök világában. Dekunek pedig nem csak ezért lesz emlékezetes, hanem azért is, mert All Might nagy feladatot bíz rá.

Uchouten Kazoku


Kiotóban járunk, ahol az emberek mellett olyan más teremtmények tengetik a napjaikat, mint a tenguk vagy tanukik. Eme történetünk főhőse Shimogamo Yasaburou, egy kissé széllebélelt tanuki fiú, aki fajtársaihoz hasonlóan képes az alakváltásra. Korán elvesztette az édesapját, aki a Pénteki Pajtások nevű, emberek alkotta kör újévi tanukievésének áldozatává vált. Így szerető felesége ott maradt négy árva gyermekkel, ám az asszony hatalmas törődéssel és gondos odafigyelélssel nevelte fiait, akik mindegyikén kiütközött valamilyen formában a családra jellemző bolond vér.


Szintén második évaddal tér vissza ez a szeretnivalóan bolondos tanuki család, aminek nagyon örülök, mert az első évad egy hangulatos darab volt. Izgalmasan és részletesen mesélt egy családtagokat összekötő szeretetről, törődésről, így szintén egy nagyon várt darabom volt a szezonban. És az első rész nem is okozott csalódást, hangulatban ugyanazt a kellemes érzést nyújtotta, mint az előző évada. 

Kyokai no Rinne



Dekuékhoz hasonlóan Rinnével és barátaival is tavaly tavasszal találkoztunk utoljára. Ők viszont akkor már a második alkalomra tértek vissza, hogy most a harmadik évaddal folytatódjanak kalandjaik. Mivel az első két évadot szerettem, ezért örömmel vártam ezt a harmadikat is, amiben remélhetőleg végre lép valamerre Rinne és Sakura kapcsolata, illetve több szerep jut a Rinne rajongó Matsugo-kunnek. Csak kérem, hogy a szőke tsunderéjét hagyja el valahol út közben xD 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések