Drama CD-k avagy utazás a képzelet szárnyán - Round 15

Mostanában ismét több, engem érdeklő Drama CD-t volt szerencsém meghallgatni. Ebből a válogatásból hadd szemezgessek kicsit. 

Mahoroba DAYS 


Egy fantasy BL műhez van ezúttal szerencsénk, ami nem túl gyakori a BL műfajon belül. Persze akadnak, és ezek között is vannak jobb és kevésbé jobb darabok is, ám mondjuk az iskolás alkotásokhoz képest eltörpül a jelenlétük. A Kuga ház a legtekintélyesebb szarvas család Nara preketúrában. A történet főszereplője a leendő örökös Shiraha és annak legjobb barátja, a viszonylag közrendű családból származó Sousuke. Annak ellenére, hogy Shiraha egy nemes és gyönyörű vad, mindig tisztelettel és megbecsüléssel bánt Sousukéval, ám van egy határ, amit soha nem mert átlépni vele szemben. 

A CD Chishanomi érzelmes  mangája alapján készült. A lemez főszerepére Maeno Tomoakit és Yamashita Seiichirout kérték fel,  Yamashita – sannak ráadásul az első alkalma volt ez, hogy BLCD-n szerepel és reméljük nem az utolsó, mert remekül teljesített. A történet sok újdonságot egy rutinos BL olvasónak és hallgatónak nem ad, viszont  kárpótol ezért a kellő mennyiségű érzelem, valamint ez a nem megszokott  fantasy vonulat kiemeli szerintem az átlag legjobb barátok egymásba szeretnek történetekből. 

Koi to wa Baka de Aru Koto da


Ogeretsu Tanaka mostanra az egyik legnépszerűbb BL managakák közé tartozik, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a mangáit nagyon szeretik Drama CD-re adaptálni. A tavaszi Yarichin☆Bitch Club után októberben az Escape Journey című műve jelent meg, amit december 21-én követett a Koi to wa Baka de Aru Koto da. A történet három pár életét mutatja be. A címadó történet főszereplője Maki, a 32 éves, szűz kávéházi alkalmazott, aki végre szert tett egy barátra Sayama személyében. Igen ám, de a kedvese 12 évvel fiatalabb főiskolás, ráadásul hetero. A második darab a Sotozura Dake wa Oujisama alcímet viseli. Yamashita Jun'ya a külvilág szemében egy gyengéd, csodálatos férfi, ám gyerekkor barátjával, Shuval szemben nem mindig ezt az oldalát mutatja. Végül, de nem utolsó sorban a Nakenai Usotsuki párosa következik, amelyben egy tökéletes szeretőről derülnek ki érdekes dolgok. 

Sayamát Sagara Nobuyori, Makit Okitsu Kazuyuki, Jun'yat Toriumi Kousuke, Shuut Murata Taishi, Segawat Tamaru Atsushi, míg Touru – sant Higuchi Tomoyuki keltette életre. Nos biztos vagyok benne, hogy nem ez Ogeretsu Tanaka legismertebb műve, és egyébként végtelen egyszerű olyan szempontból, hogy a három párra jut fejenként két fejezet meg track, így nagyon kibontani sem lehet őket, de itt van Tori-san és Tai-san ráadásul párban. Ez nekem egy olyan élmény volt, ami minden más hiányosságot elfedezett. 

Umibe no Étranger


Hashimoto Shun egy meleg regényíró, aki egy nap találkozik a csendes középiskolás diákkal Chibana Mioval Okinawán. Mio árva, akinek el kell hagyni a szigetet a tanulmányai miatt, ám az együtt töltött kevés idő elég ahhoz, hogy meghatározza a további életüket. 

Kii Kanna nevéhez fűződik az eredeti manga, az augusztusban megjelent CD-n Matsuoka Yoshitsugu és Murata Taishi szerepelt. Legnagyobb örömömre Tai-san az utóbbi időben szívesen csábul el BL szerepre, és ez egy különösen is bájos alkotás. Leginkább az érzelmekről szól, elképesztően helyes art-tal megtámogatva, amit gyönyörűen kiegészít a hangulatos Drama CD. Teljesen jól visszaadja az álmos tengerparti kisváros  hangulatát, a két főhős között bontakozó érzelmeket és az időközben feltűnt menyasszony  érzéseit is. 

Joou to shitateya



A régi úton található Shida szabóság ruháinak remek híre van. Úgy tartják, hogy a viselésük egyenes út a sikerhez, hiszen minőségi, elegáns darabok, ráadásul kézzel készült mindegyik. Ide tér be a belsőépítészettel foglalkozó Oumi Jouno, aki az igazán különleges főnöke elbeszéléséből hallott a boltról. Arra azonban nem számít, hogy egy ijesztő arcú és tompa természetű ember fogadja. Mint az utóbb kiderül, ő Shida Tetsuya, a legendás szabó. Bár az első benyomása nem túl kedvező, Oumi érdeklődését felkelti a nem mindennapi férfi a ruhapróbák ideje alatt, majd szépen lassan beleszeret. Kettejük kapcsolatának alakulását követhetjük figyelemmel a manga hasábjain.

Scarlet Beriko egy kötetes mangája 2013-ban került a boltok polcaira, a Drama CD pedig szeptember 30-án lett kapható. A két főhősnek Murata Taishi és Shingaki Tarusuke adta a hangját. És esküszöm nem direkt csinálom, csak valahogy így jött ki a lépés, de ez a manga CD-től függetlenül is megvett magának. Az az igazság, hogy az ok, amiért a manga a szívembe lopta magát, hogy ez egy kifejezetten aranyos történet, némi finom humorral, és kellemes hangulattal, amit megkoronázott a két főszereplő. Mindkét férfi szerethető, a maga módján aranyos, ami a kapcsolatukon is utolérhető, és ez valahogy az egész művet különlegessé varázsolta. Maga a történet nem túl drámai és nem is túl bonyolult: felvonultat ugyan az írónő magánéleti konfliktusokat, és Tetsuya - san múltjának egy apró szeletét is megismerhetjük, ám ez pusztán annyira van jelen, amennyire éppen szükség van Oumi-sanék kapcsolatának haladásához. Shingaki-san BL veteránhoz mérten tökéletesen visszaadta a kissé régivágású úriember Tetsuya  - san minden érzelmét, míg Tai-sannak egyszerűen remekül állnak az Oumihoz hasonló gazdag érzelemvilággal rendelkező, életrevaló karakterek.

Nemuri otoko to koi otoko


Jude és Royce régi üzlettársak és lakótársak. Jól megértik egymást, könnyen kijönnek, így az együttéléssel nincs semmi gond, leszámítva, hogy az egyik férfi nyíltan meleg és titokban szerelmes a heteroszexuális barátjába. Aztán egy nap Roycet egy furcsa betegség támadja meg, ami alapjaiban változtatja meg a két férfi kapcsolatát. 

Zariya több, rövid történetét összefoglaló mangájának, amelyet a BL Awardon a legerotikusabb műnek szavaztak meg, a címadó darabja jelent meg Drama CD-n november 2-án. A lemezen – többedik alkalommal együtt – a Satou Takuya és Shingaki Tarusuke párost hallhatttuk Jude és Royce szerepében. És mint mindig, most is remekül működtek együtt. Ha lehetne legerotikusabb párosra is szavazni, akkor az én szavazatom tuti az övéké lenne. 

Sex Friends



Jirou – chan egy napon az állomáson véletlenül összefut egy régi évfolyamtársával, a meglehetősen jóképű, modell – színészként dolgozó Toua-kunnel. A találkozás után a két, addig nem túl szoros kapcsolatban lévő férfi közös iszogatása egymás kényeztetésébe torkollik, aminek a végén egyfajta szexbarátság alakul ki közöttük. Gyakran lefekszenek egymással, jól kijönnek a mindennapokban, mindent meg tudnak beszélni, de a párkapcsolat szóba sem jöhet, már csak azért sem, mert Toua fülig szerelmes az egyik munkatársába, Chetbe és más férfiakkal is kavar. Ám egy idő után Jirounak elkezd fájni ez a kapcsolat. 

A szerelmi háromszöget középpontba helyező történet Uehara Ari fejében született meg, amit egy kötetben mesélt el az olvasóinak. A manga kötetes verzióban július 16-án jelent meg. A Drama CD-s adaptációban Shirai Yusuke, Yashiro Taku, Terashima Junta és Masuda Toshiki játszotta a négy főszereplőt.

Bár a manga még nincs teljesen lefordítva, így a történet végét a CD-ről tudtam meg, bevallom ez volt az az eset, mikor kifejezett drukkoltam, hogy Jirou-chan ne Toua - kunnel jöjjön össze. Toua nem rossz ember,  és tényleg van egyfajta vonzó bája, de olyan nyeglén kezeli a magánéletét, hogy azt tanítani kellene, ellenben a komoly Jirouval, akihez lett is volna hozzá valóbb a manga szereplői között. Viszont pont ezért is érdekes, hiszen Whiteyt még nem hallottam ilyen könnyelmű, csapodár srácként, mint Toua, így egészen új élmény volt, hogy az első uke szerepében mit kezd ezzel a karakterrel. És gyönyörűen megoldotta a dolgot, így ha Toua - kunt még így sem zártam a szívembe, de Whitey-t nem lehetett nem imádni. Ahogy nyilván a többi seiyuu is remekelt. Terashima Junta mostanában szintén egyre több BL szerepet kaparint meg, de egész ügyeske, szóval hajrá neki. 
  
Hakidame to Tsuru


A 35 éves, korábbi pornószínész Sumikawa Hotaru részmunkaidőben egy moziban dolgozik. Ott ismerkedik meg egy gyönyörű, nála fiatalabb férfivel, Osakazu Shintaval, aki számára szerelem első látásra. Kettejük kapcsolatának alakulását követhetjük nyomon a manga hasábjain, illetve Hotaru szomorú múltját ismerhetjük meg belőle. 

Kitahala Lyee egykötetes mangája október 17-én jelent meg és még aznap a Drama CD adaptációt is bejelentették. A január 27-én megjelent lemez két sztárja Hirakawa Daisuke és Furukawa Makoto voltak. Korábban is volt már szerencsém  Kitahala Lyee mangához és CD-hez, ami ennél jóval könnyedebb témákat dolgozott fel, de két dologban megegyeznek. Az egyik, hogy kissé melankolikus, szomorú hangulatban mesélik el a történetet, holott mindegyik vége tulajdonképpen happy end. A másik, hogy mindkettőn Makonyan kapta a seme szerepét, de Isten mentsen, hogy panaszkodjak emiatt, hiszen fantasztikusan adta vissza. A párja ezúttal Hirakawa Daisuke lett, akihez telitalálat volt Hotaru finom, bájos személyisége.

Pornographer


Kijima – san az író egy napon balesetet szenved: véletlenül elüti egy iskolás fiú biciklivel. A fiút nagyon bántja az eset, és szeretné valahogy jóvátenni, ezért Kijima – san felajánlja neki, hogy segítsen a munkájában, ami először nem is hangzik rosszul, de gyorsan kiderül, hogy a férfi nem közönséges regényeket ír, hanem igencsak erotikus novellákat. Ezek a felcsigázó fantáziaképek pedig egy fiatal, ereje teljében levő srácot egyáltalán nem hagynak hidegen. 

Furukawa Makoto és Shingaki Tarusuke szintén nem először gabalyodnak össze BL-ben, ami nem is csoda, tekintve, hogy mindketten elég rendszeres szereplői ezeknek a lemezeknek. A fent nevezett, Marukido Maki egykötetes mangáját adaptáló CD főszerepeire is őket kérték fel. Jellegéből adódóan ez tényleg egy meglehetősen erotikus darab, amiből nem csak a két főszereplő, hanem Kijima - san írásainak szereplői is kiveszik a részüket. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések