Téli szezon start

Az új év kezdete egy új animeszezon kezdete is. Szerencsére ebben a szezonban jóval kevesebb néznivalóm van, mint az elmúlt kettőben, így most reményem van rá, hogy be tudom pótolni az őszi szezonos lemaradásaim. xD Nézzük mit is kapunk ebben a három hónapban. 

Spiritpact


You Keika egy híres és régi ördögűző család leszármazottja. Ám szülei elvesztése után mérhetetlenül elszegényedett, ezért utcai jóslásokkal és részmunkaidőben számítógépek helyreállításával keresi a kenyerét. Egy éjszaka a roncstelepen találkozik egy karizmatikus ördögűzővel Tanmoku Kivel, aki éppen egy gonosz szellemmel harcol. Balszerencséjére elüti egy autó hazafelé menet, miután megmentették a szellemtől, így kísértet lesz belőle. Ki talál rá, és arra kéri, hogy kössenek paktumot, hogy a segítségével le tudja győzni a gonosz szellemeket. Így kezdődik kettejük kapcsolata.

Hasonlóan, mint két korábbi szezonban futott anime, ez is egy kínai webmangán alapuló mű, ráadásul BL mű, amit már tavaly feldolgoztak egy 20 részes ONA formátumban. A korábbi japán-kínai sorozatok nem voltak túl jó hírűek, nekem magam is beletört egybe a bicskám, ám ez talán szépíthet rajta. A jó kérdés az lesz, hogy ez fog-e újdonságot tartalmazni, esetleg nagyobb szeletet mutat be a történetből, vagy teljes egészében az ONA újravágva és japánra szinkronizálva. Az első rész minden esetre a képek alapján az ONA sorozat első két részének fog megfelelni, de ebből még nem vonnék le hosszútávú következtetést, mivel a történet eleje az a történet eleje, szóval később még lehet pont, ami eltér tőle. Magam részéről, bár nem ismerem az eredeti mangát, azt sem bánnám, ha teljes remake lenne, ha tovább vinné a történetet, mint az ONA. Mert bár azt tisztességesen lezárták, de lett volna még hova tovább szőni ezt a mesét, és szívesen látnám több részét adaptálva.


Nagyon enyhe BL egyébként, engem sokban a Tactics című sorozatra emlékeztet: mind a témája, mind a nagyon finom, utalásos jelenetek, és még az is, hogy itt is van olyan női főszereplő, aki fontos szerepet játszik majd a történetben és érzelmileg is. Amit szerettem, hogy a két főhős talán kevésbé sztereotip, mint egy átlag BL műben, értem ezalatt, hogy mind a kettő megáll a maga lábán, megvan a magukhoz való eszük és erejük, és hol az egyik, hol a másik veszi át a vezető szerepet, attól függően, hogy épp melyik milyen szituációba kerül. Érdekes, hogy az elején úgy tűnik, mintha nagyon behatárolható lenne a személyiségük: egy egyik a komoly és mogorva, istenszerű, tökéletesség, a másik meg a kis lüke, vicces, gondtalan srác, de később azért ez árnyalódik. És egészen jók a harcos részek is, szóval nem csak alibinek van az egész, hanem tényleg fontos részét képezi a történetnek.


A japán cast minden estre ingen csak kedvemre van Iguchi Yuuichival és Takeuchi Shunsukével, ha másért nem, akkor már csak ezért is vártam az indulást.

Minami Kamakura Koukou Joshi Jitenshabu





Aranyos lányok aranyos dolgokat csinálnak, most itt éppen bicikliznek. Főhősnőnk Maiharu Hiromi új helyen kezdi el a középiskolát. A frissen érkezett lány első napján biciklivel indul az iskolába, ám mivel már nagyon régen nem kerékpározott, sikerül egy kisebb balesetet okoznia. Így ismerkedik meg a leendő osztálytársával Akitsuki Tomoéval, aki van olyan kedves, és segít neki gyakorolni a két keréken való utazást. Ez a találkozás pedig sorsdöntőnek bizonyul  a lányok jövőjére nézve.


Az első részek alapján ez, hasonlóan, mint a Long Riders, inkább egy slice of life sztorinak ígérkezik, semmint igazi sportsorozatnak. Persze ez nem feltétlenül rossz, ha az ember nem vérbeli sportot vár tőle, hanem csak egyfajta témának tekinti. A másik gondolatom róla, hogy hangulatsorozat lesz, körülbelül, mint nyáron az Amanchu!!, Ha valakit elkap a hangulata, akkor tetszeni fog neki, ha nem, akkor nyűglődni fog vele. Minden esetre nekem tetszett, a lányok aranyosak és aminek örültem, hogy szinte teljesen mellőzi a fanservicét. Nyilván a tapadós biciklis ruha kiemeli a lányok idomait, de ilyen alapon a YowaPeda is fanservice sorozat. Egyébiránt most még teljesen mellőzik az ilyesmit. Ha pedig már a YowaPeda, nagyon érdekes, hogy egy szezonban futnak és hogy egy sportot két megvilágításban is bemutatnak. 

Kobayashi-san Chi no Maid Dragon


Kobayashi - san egy átlagos munkavállaló a zajos Tokióban. Egészen addig, míg egy részeg éjszakán össze nem hozza egy sors egy sárkánnyal. A hölgy, elég pityókásan felajánlja a Tohru névre hallgató sárkánynak, hogy költözzön hozzá, ám arra álmában sem számíthat, hogy a szaván is fogják. Így kerül másnap az ajtajába egy fiatal lány álcáját felvevő sárkány cseléd, aki mindent megtenne imádott Kobayashi - sanjáért.


A KyoAni stúdió mindenki meglepetésre végre egy apró lány-lány vonzalommal ellátott mangát kezdett adaptálni. Talán az egyik legjobban várt darabom volt az új sorozatok közül, de az első rész némileg csalódás lett. Még kivárok vele pár részt, de kicsit jobb kezdésre számítottam. Nekem a poénok nagy része erőltetett volt és nem igazán mulatságos. Tohru aranyos, és egyelőre ennyi pozitívumot tudok mellette felhozni. Ha őszinte akarok lenni, Kobayashi - san talán már túl átlagos is, mellette meg nem kicsit nyers, szóval egyelőre azt sem látom, mi bűvölte el benne annyira a fiatal sárkányhölgyet. Talán az volt a baj, hogy túl kapkodós volt az egész. Remélem néhány részen belül beindul és felvesz egy kényelmesebb tempót, mert sajnálnám, ha a bevállalt lány - lány vonzalom ellenére ezt kellene dobnom.

Little Witch Academia



A boszorkányok titokzatos világa nem először ihleti meg a történetírókat. Ha csak az animék mangák világára gondolunk, eszünkbe juthat a Witch Craft Works, a Yamada-kun to 7-nin no Majo vagy Watanabe Wataru komédiája a Majimoji Rurumo. És most itt a Triggertől a Little Witch Academia. A mű nem előzmény nélküli, már két rövidebb moviet inspirált, azonban ezek nélkül is érthető a sorozat.


Főhősnőnk Kagari Atsuko hat éves korában látott egy előadást. A boszorkány, Shiny Chariot annyira elbűvölte a kislányt, hogy elhatározta, ő is boszorkány akar lenni. Így kerül átlagember létére a Luna Nova nevű, rangos boszrokányképző intézménybe, ahol számtalan megpróbáltatás árán válhat boszorkánnyá, ám közben értékes barátságokat köt.


Annak idején nekem nagyon tetszett az első movie, mert hangulatos volt, szerethető szereplőkkel és aranyos történettel, ezért vártam a sorozatot is. A kezdő rész abszolút hozza a hangulatot, szóval nagy reményeim vannak benne, hogy végig kitart a színvonal, és akkor a tavalyi, számomra borzalmas Kiznaivner után végre ismét egy méltó Trigger művet láthatok.

Fuuka



A romantika nagymesterének tartott Seo Kouji mangájának adaptálására is sor került végre. A zenét és szerelmet középpontba helyező alkotás a Dioméda stúdió boszrokánykonyhájáról kerül ki.. Történetünk főhőse, a nem régiben Tokióba költözött, twitter függő Yuu-kun egy szép napon belefut a végzetébe. A csinos lány, aki a Fuuka nevet viseli, és aki egy korábbi Seo történet főhősnőjének, Suzukának a gyermeke, állandóan zenét hallgat, és bár az anyjától örökölte remek atléta alkatát, ő mégsem vonzódik ahhoz az életúthoz. Azonban azt sem tudja, mit kellene kezdenie az életével. Ám a Yuuvel való találkozás révén nem csak a szerelmet, hanem életcélt is talál magának.

Háááát.... Oké, be kell vallanom, hogy nem vagyok most éppen abban az időszakomban, hogy egy abszolút romantikus, szappanoperába hajló műre annyira kíváncsi legyek. De ebben van valami, ami  miatt érdekelt, mégpedig, hogy Saito Soma a HaruChika Harutája után ismét egy nyíltan meleg fiúnak, név szerint Mikasának adja a hangját. A srác egyébként nagyon jó fej, és laza, egyáltalán nem sztereotíp ripacs, és ami különösen tetszik, hogy a lányokkal milyen fesztelenül képes kedélyesen elcsevegni, ami miatt nagyon meg is szeretik.


A többi meg.... Két hatalmas problémám van vele, amit megpróbálok lenyelni, de nem biztos, hogy sikerülni fog. Egyrészt ez a béna szerelemi háromszög. Minek. Ha elkezdeném sorolni, hány animében történt meg, hogy a gyerekkori barát reménytelenül szerelmes volt a főhősbe, de az új nővel szemben esélye sincs, akkor soha nem jutnék a végére. Mindenki tudja, hogy akkor sem választaná a srác azt a nyomorult Tamát, ha az ég rászakadna, de azért bele kellett tenni százötvenötezredik alkalommal is ezt a céltalan nyűglődést. Ha tudnám, hogy a csajnak van némi esélye, még csak-csak, de így, hogy a teljes vagyonomat fel merném tenni, hogy a semmiért fog szenvedni, pláne teljesen felesleges műdráma. A másik a fanservice. Hogy nem érje szó a házam elejét, azzal például, hogy Fuuka egy forró fürdőt véve gondolkodik és ezt meztelenül teszi, nincs gond. De hogy két részben tízszer sikerült neki úgy esni, hogy valahogy mindig látszódjon a bugyija, az sok nekem. Ha meg nem esik, akkor a szél lebbenti fel úgy a szoknyáját, hogy muszáj legyen minden szögből szemügyre venni az alsóneműjét. És ha ennyi nem lenne elég, mondjátok, hogy sajnálom, de ott van Yuu három nővérkéje, akik között van a cuki kis lolira hajazó lányka, meg az állandóan bugyiban flangáló szexiség és a gondoskodó onee-chan, akiknek az ég egy világon nagyobb jelentőségét nem látom, mint hogy néha megszabaduljanak a ruháiktól és a nézők legeltethessék rajtuk a szemüket, ki-ki típusának megfelelőt.


És ez a két dolog, amin nálam nagyon elhasalhat. Mert Fuuka egyelőre jó hősnő alapanyagnak tűnik, megvan a  vonzalom közte és Yuu között, szóval tényleg nem értem, miért nem lehet egyszer egy olyan romantikus mű, ami szépen felépíti a kapcsolatot, és Fuuka életét, ahelyett, hogy teletesszük ilyenekkel. És akkor a nagy fordulatot a manga közepén még el sem árultam, pedig az már csak cseresznye a tejszínhabtortán. Meglátjuk, kihúzom-e a végéig. 

elDLIVE



Kokonosuke Chuuta egy átlagosnak tűnő középiskolás diák. A korán árvaságra jutó fiút a cukrászati boltot üzemeltető nagynénje fogadta be. Ám sajnos Chuuta, akármennyire átlagosnak tűnik, nagyon nem az, hiszen van egy rossz szokása, ami szinte teljesen lehetetlenné teszi számára a közösségi életet. Mégpedig, hogy magában beszél. Persze szegény srác nem őrült meg, valóban hangokat hall, hiszen tudtán kívül egy idegen lény költözött a testébe. És ennek hála egy szép napon egy olyan titkos szervezet tagja lesz, amely  a Földre szállt idegenek után nyomoz.


Amano Akirának, a Katekyo Hitman Reborn című shounen sorozat szerzőnőjének a másik műve is adaptációt kap, méghozzá ebben a szezonban. Mivel a KHR-t nagyon bírtam, már csak ezért is kíváncsi vagyok, hogy ez milyen lesz. Az első rész egy bevezetés volt, amiből megismerhetjük Chuutát, a családi körülményeit és azt, hogyan szervezik be az elDLIVE személyzete közé. Meglátjuk, hogyan fog teljesíteni. Egy kifogásom van vele, és az Hayami Saori. Nagyon édes lány, tündéri hanggal, de szezonról szezonra unalmasabb, hogy minden második főhősnőnek ő adja a hangját. Szerintem ennyit még HanaKanát se nyomatták fénykorában. Mindegy, valahogy majd legyűröm. xD Akinek viszont örülök az Murase Ayumu, mint Chuuta és Kobayashi Daiki, aki a Nanbaka Nicoja mellett ebben a szezonban egy cuki kis űrlényt szólaltat meg.

ACCA  - 13-ku Kansatsu-ka



Egy királyságban, a 13 államból álló Douwaban járunk. A hosszú ideje békében élő ország ugyan egy, de a 13 állam meglehetősen önálló, éppen ezért kell egy szervezet, ami összefogja őket. Ez az ACCA, amely mindenhol jelen van. A történetünk  főhőse, a folyamatosan dohányzó Jean Otis ennek a szervezetnek dolgozik, méghozzá elég magas tisztségben. Az ő feladata, hogy ellenőrizze az ACCA munkásságát a különböző kerületekben.

Az eredeti manga szerzője Ono Natsume nem lehet ismeretlen veterán animések számára, hiszen már két műve is kapott adaptációt. A kiváló josei, a  Ristorante Paradiso egy fiatal lány útkeresését és szerelembe esését mutatja be, illetve egy kis étterem jóképű, de már nem fiatal dolgozóit.  A másik alkotása, amely a Sarai-ya Goyou címet viseli, ugyancsak egy figyelemreméltó sorozat, ámbár az már a seinen műfajból való és kicsit visszaröpít minket az időben, a szamurájok korába. És most a MadHouse egy harmadik témát választott a mangakától. Ez szintén seinen, de egy másik kor és más történet. Az első rész alapján hozni fogja a minőséget, amit a korábbi sorozatokból megismerhettünk, illetve ismét remek hangulatú darab van készülőben minden reményem szerint. 

És akkor van egy rakás folytatásunk is. 

Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu 2



Végre, egy év után itt van a tavalyi év egyik legkiválóbb alkotásának folytatása is. Természetesen nagyon vártam már, és nem is okozott csalódást. Bár Shin - san történetét úgy tűnik lezártuk, valójában bőven van még titok a múltbeli események körül, és hát  a jelen is tartogat bőven megoldásra váró helyzeteket.  A minőség a régi, szóval nincs más hátra, mint várni, hogy lezáruljon ez az utazás Kikuvel. Mivel a manga nyáron befejeződött, így ha minden igaz, teljes feldolgozást fogunk kapni. 

Yowamushi Pedal 3 : New Generation



Gondolom nem sok sportanime rajongónak kell bemutatnom a kis Onodera Sakamichit, aki lelkes otaku létére egy kerékpár-klubban kötött ki. Immár a harmadik évaddal jelentkezik Watanabe Wataru sportmangájának az adaptációja, ami onnan folytatódik, ahonnan az első évad abbamaradt. Az Inter High megnyerése után szembe kell nézni a ténnyel, hogy a harmadikosok nem maradnak örökre a csapattal, ezért Kinjo - san új kapitányt választ Teshima személyében. Ezzel kezdődik meg a felkészülés a következő évi nagy versenyre.


Őszintén nem reméltem, hogy a lezárt második évad után visszatérnek a kerékpáros srácok még egy évadra, de megtették. Nekem különösen is kedves az Új generáció, hiszen Teshima és Aoyagi már az első évadban belopták magukat a szívembe, és annyira szerettem volna látni Teshima kapitány és  Aoyagi történetszálát animálva. Most pedig itt van, velem meg madarat lehet fogadni. Izgalmas 25 hét áll előttünk. 

KonoSuba 2



Tavaly az egyik legjobb vígjátékként fejezte be nálam a szezont meg az évet is. Mindent kiparodizál, amit lehet, a háremet, az ecchit, a másvilági animéket, úgy, hogy közben a szereplők egyéniségek, és zseniálisan jó fejek. Szóval nem meglepő módon már nagyon vártam ennek is a folytatását. A DEEN ebben a szezonban nagyon aktív, és háromból két sorozatuk már az első évadával megnyert magának engem, szóval így tovább kedveseim. Kivéve a Super Loverst, azért az összes felelőst kirúgni a fenébe xD


Az új évad persze onnan folytatódik, ahonnan az előző abbamaradt, és rögtön az első részben Kazuma átérzi Juugoék helyzetét egy fantasy világban. Persze a barátai segíteni akarnak neki megszökni, ám egyikük sem rendelkezik Juugo meg a többiek képességeivel, így Kazumának más utat kell találnia a szabadulásra, amit perszer rengeteg nevetéssel fűszereznek.  Izgalmas 10 hét elé nézünk. Hadd mondjam el, hogy imádom, hogy ebben a szezonban Fukushima Jun mennyit szerepel, és persze Kazumaként megint csak brillírozik. 

Ao no Exorcist 2: Kyoto Fujouou-hen



Az, aki látta az első évadot, meglepődhet, hogy valami nem stimmel vele. Akárcsak korábban a Kuroshitsuji esetében, itt is sok filler került az első évadba, gyakorlatilag az első évad második fele anime original. És akárcsak a Kuroshitsuji esetében, itt is úgy oldották meg a mangához való visszakanyarodást, hogy figyelmen kívül hagyták a filler részek tartalmát. Ezért körülbelül az első évad 17. részétől veszi fel a második évad a fonalat. Szerencsére ezt leszámítva minden maradt a régiben, így a minőség meg a seiyuuk is. 

Tales of Zestiria 2



Ez megint csak ott folytatódik, ahol az előző évad abbamaradt. Miután Sorey és csapata elvált Alishától, Rose-sal indultak új kalandokra. Az első részből rögtön őt ismerhetjük meg kicsit jobban, illetve egy pár új szereplőt is.  Nos nem titok, hogy az előző évad vége miatt nem kicsit vagyok morcos, de egyelőre még hiszem, hogy a sorozat lezárása az lesz, amit én várok. Remélhetőleg legalább ebben nem lesznek eltérések. Az első rész minden esetre még csak egy kényelmes bemelegítés volt. 

Nanbaka 2



És persze visszatértek kedvenc elítéltjeink is. Mivel ez gyakorlatilag folytatás, és a második évad első része a 14. résznek tekinthető, sok újat nem tudok róla elmondani. Az első részben egy random gag animét kaptunk, amiben a fiúk mindenféle bonyodalomba keverednek, a másodikban pedig végre visszatér Hajime tündéri kisöccse, Hitoshi, hogy a bájos jelenlétével bűvölje el a Nanba börtön lakóit. Az előzetes alapján viszont hamarosan a komolyság is visszatér a falak közé, és Juugo meg Elf mellett Gokuut is jobban megismerhetjük. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések