Touken Ranbu, Tsukiuta, YowaPeda :3

A nagy sikerű, történelmi alapokon nyugvó Touken Ranbu online stratégiai játék, amiről már én is írtam itt a blogon, anime formájában mutatkozik be: ezt jelentették be az Anime Japán 2016 elnevezésű rendezvényen.  

Mint a rendezvényen kiderült két sorozatotot is kapunk. 2016. őszén Touken Ranbu: Hanamaru címmel érkezik az első sorozat a Doga Kobo  stúdiótól, amely az előzetes tanulsága szerint Yamatonokami Yasusadát és Kashuu Kyoumitsut helyezi a középpontba. Ezt a sorozatot Takashi Naoya (Luck and Logic, Tsuritama) fogja rendezni, Taniguchi Junichirou (Mahou Shoujo Madoka Magica, Gekkan Shoujo Nozaki-kun) készíti a karakterrajzokat, és Pierre Sugiura (Barakamon) fogja összeállítani a sorozatot. Természetesen Masuda Toshiki (Binan Koukou Chikyuu Bouei-bu LOVE!, Samurai Flamenco) és Mitsuhiro Ichiki ((Tantei Team KZ Jiken Note, Another) fogja az animében is megszólaltatni a karaktereket. 

A második sorozatot a Fate/stay night UBW szériát is levezénylő ufotable karolta fel. Erről egyelőre annyit lehet tudni, hogy 2017-ben érkezik. 

Örömhír a rajongóknak, hiszen már régen vártuk, hogy megjelenjen az anime. Még egy kis előzetessel is megörvendeztettek minket a készítők. 

Remélhetőleg a seiyuuk is visszatérnek Masu és Mitsuhiro-san mellé, így az animében is Tori-san lesz Jiji, Kon-chan Kogi, Fukushima Jun Urashima,  Kazu Midare-chan és így tovább. Na meg, hogy a kardok nagy többsége fog műsoridőhöz jutni. Nekem a személyes kedvencem között vannak nagyon népszerű kardok és kevésbé népszerűek is, és gondolom a rajongók nagy része így van vele, az lenne a legigazságosabb, ha valahogy mindegyik gyönyörűséget beletennék a sorozatokba. 


És még két jóhír ma, animés fronton. Az egyik, hogy a megígért Tsukiuta anime júliusban fog érkezni. 

Az anime a Tsukiuta széria két férficsapatát, a Six Gravityt és a Procellarumot fogja a középpontba helyezni Minden résznek más karakter lesz a főszereplője, így az együttesek tagjainak történetén keresztül rajzolódik ki a két csapat közös meséje. A sorozat a Studio Pierrotnál (Soredemo Sekai wa Utsukushii, Akatsuki no Yona) fog készülni, Kawasaki Itsurou (Bungaku Shoujo, Papa no Iukoto wo Kikinasai!) fogja rendezni, Ban Yukiko (07-Ghost, .hack//Sign) fogja Jiku karakterrajzait animére adaptálni és Harada Sayaka (Starmyu, UraBoku) fogja a scriptet írni. Júliusban, a nyári szezonban kezdik vetíteni a sorozatot. 

Természetesen az animére visszatérnek a seiyuuk is, így Shiwasu Kakerut Kaji Yuki, Mutsuki Hajimet Toriumi Kousuke, Kisaragi Koit Masuda Toshiki, Yayoi Harut Maeno Tomoaki, Uduki Aratat Hosoya Yoshimasa, Satsuki Aoit KENN, Minaduki Ruit Aoi Shouta, Fuduki Kait Hatano Wataru, Haduki Yout Kakihara Tetsuya, Nagatsuki Yorut Kondo Takashi, Kannaduki Ikut Ono Kensho, Shimotsuki Shunt pedig Kimura Ryohei fogja életre kelteni. A Six Gravity menedzserének Yamanaka Masahiro, a Procellarum menedzserének Mamiya Yasuhiro adja a hangját. 

A másik, hogy léptünk egyet a YowaPeda harmadik szezonja felé, hiszen ma megosztottak két promóképet az új évadról, 

Ezek alapján immár biztos, hogy az anime harmadik évada is a mangát fogja követni, és Teshima Junta (Kishio Daisuke), valamint Aoyagi Hajime (Matsuoka Yoshitsugu) történetszálát dolgozza fel, ami nekem nagy öröm, hiszen a kedvenc karaktereim az imádnivaló másodikosok. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések