20 év margójára

Szerdán délután nyitotta meg Tori-san a korlátozott ideig elérhető, hivatalos twitter fiókját, és ezzel egy időben jelentette be, hogy május 16-án, a 43. születésnapján egy személyes hangvételű könyvet ad ki Tekitou (てきとう) címen. A mű a debütálásának a 20 éves évfordulójára íródott, amelyben visszatekint a pályán eltöltött két évtizedre. A könyv mellé egy CD is jár bónuszként. 

Mivel köztudottan nagy rajongója vagyok Tori-sannak, ezért számomra ez a hír tényleg igazi nagyfogás, viszont azoknak, akik nem ismernék, írok róla egy kis bemutatót, bár a BLCD ajánlóimból talán ismerős lehet a neve. 

Toriumi Kousue 1996-ben debütált seiyuuként. Olyan szerepekben hallhattuk, mint a Gil (Pandora Hearts), Inuzuka Kiba (Naruto), Aijima Cecil (Uta no Prince-sama), Imaizumi Shunsuke (Yowamushi Pedal) vagy Uroko-sama (Nagi no Asukara). Az animék mellett számtalan játékban és Drama CD-n mutathatta meg a tehetségét, sok egyéb mellett a töretlen népszerűségnek örvendő Touken Ranbu című, történelmi alapokon nyugvó, stratégiai játék vezető karakterének, Mikazuki Munechikának kölcsönzi a hangját. Mint mondtam BL kedvelők is jól ismerhetik a nevét, hiszen több, mint száz BLCD-n kápráztatta el a műfaj iránt érdeklődőket. Ezen kívül rengeteg, animéhez köthető és független eventen, seiyuu műsorban vett és vesz részt a mai napig. Többek között, a kezdetek óta állandó műsorvezetője az Otome Party című, évenként megrendezett nagyeventnek. Tagja volt a Sta-men nevű, 2013-ban feloszlott seiyuu formációnak, amelyben olyan seiyuuk mellett volt látható, mint Suzumara Kenichi, Takahashi Hiroki, Kishio Daisuke, Yasumura Makoto, Yoshino Hiroyuki és Suwabe Junichi, valamint Suwabe Junichivel alkotják a Fero-men nevű együttest, amelyben énekesként és dalszerzőként is dolgozik. Rádiósként is kipróbálta magát, Yasumoto Hirokival együtt vezetik a Kindan Nama című rádióműsort. Izgalmas, élményekben gazdag, sokoldalúan megélt 20 év áll tehát mögötte, így biztos az érkező olvasnivaló is izgalmas utazás lesz a művész iránt érdeklődőknek.

Sajnos a twitter fiókot csak a könyv promótálásának céljából hozta létre, ezért a megjelenés után a mostani tervek szerint fel fogja függeszteni. 

A mű a japán Amazonon már előrendelhető.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések