Drama CD-k avagy utazás a képzelet szárnyán - Round 9

Love Me Thru the Night



Remélem még nem unjátok az olyan bejegyzéseimet, amik úgy kezdődnek, hogy két gyerekkori barát. Amennyiben igen, úgy ezt a bejegyzést nyugodtan ki lehet hagyni, ám ha még érdekelnek bennetek ilyen történetek, akkor ezt tudom ajánlani. 

Ritsu és Hiro több, mint tíz éve barátok, még iskolás korukban kerültek egymáshoz közel a kosárlabda klubban. Ritsu, aki viszonylag korán rájött, hogy a férfiak iránt táplál vonzalmat, hamarosan fülig beleszeretett a barátjába, annak rendje s módja szerint, ám érzéseit titkolta, és az iskola elvégzése után Tokióba költözött, még Hiro Nagoyában maradt, ám a kapcsolat nem szakadt meg közöttük. Ennek következtében aztán, ha Hironak üzleti ügyekből kifolyólag Tokióban kell éjszakáznia, a barátjánál száll meg, ami viszonylag sűrűn előfordul. És bár Ritsu érzelmei semmit nem változtak, keményen próbálkozik, hogy a saját életét élje, még szeretőre is szert tett. Hogy aztán végül is aztán lesz - e reménye a hőn áhított fiút megszerezni, vagy örökre a barátzónában marad, az kiderül a mangából és a CD-ről. 

A CD-n egy Miki Shinichirou és Nojima Hirofumi párost hallhatunk, mellékszerepben pedig Toriumi Kousuke tűnik fel. Egy kis egyszerű, de bájos, néha szomorkás történet, ami talán nem sok újat mutat, de bőven érdemes rászánni azt az órcsácskát. 

Az eredeti mangát Konno Keikonak köszönhetjük. 

Terebi-kun no kimochi




Több történet kapott helyet ezen a CD-n, amelyek a szereplőknek köszönhetően még lazán össze is függnek. 

Keisuke egyetemi hallgató és rendelkezik egy gyerekkori baráttal, a feltörekvő színészpalántával Soutával. Ő ketten első látásra teljesen különböznek, igazából sokadikra is, mert még Keisuke egyetemistához illő komolysággal áll az élethez, addig Souta a művészekre jellemző édes nemtörődömséggel és bohémsággal éli mindennapjait, ám a barátságuk kitartott még így is. Egy nap azonban Souta azzal áll elő, hogy kapott egy szerepet, amelyben csókolózni kell és sürgősen szüksége van Keisukére, hogy gyakorolhassanak, ám mint az sejthető ez a gyakorlás nem várt érzelmeket és vágyakat ébreszt a két fiúban. 

Második történetünk főhőse Ucchi menedzserként keresi a kenyerét és néha nagyon nincs könnyű dolga a pártfogoltjával Koizumi - kunnel, aki ugyan  a munkában nagyon is komoly, ám a magánéletben ugyan bájos, de egyben bajos teremtés. Vajon lesz -e valaha több köztük munkakapcsolatnál?

Sudou - san Keisuke főnöke egy bolt menedzsereként él. Rátermett férfi és meglehetősen vonzó. Egy nap aztán a bolt tulajdonosa leesik a lábáról, ezért megkéri fiát Michitakát, hogy vegye át a bolt vezetését. Michitaka persze teljesíti az apja kívánságát, így találkozik Soudo - sannal, akivel a közös munka során egy idő után fellobban a kölcsönös vonzalom is, ám Sudou - san egy meglehetősen egyedi traumát cipel magával, amivel Michitakának meg kell küzdenie.

Szintén egy nagyon kellemes, könnyed, finom történetet kapunk ezzel a CD-vel. Mindegyik szereplő imádnivaló a maga módján. A történetek nem túlságosan mélyek vagy bonyolultak, azonban szórakoztatóak. A CD szépen követi a mangát, azonban annyi változtatást eszközöltek benne a készítők, hogy a párok történetét sorrendbe rakták be, ez kicsit megkeveri a fejezeteket.  Sugiyama Noriaki és  Takeuchi Ken, Hatano Wataru és  Nojima Kenji,  Maeno Tomoaki és Suzuki Chihiro működtek közre ezen a CD-n. Ahogy azt megszokhattuk, kiváló játékot hallhatunk tőlük, de hadd emeljem ki Maeno Tomoakit, akit minél több seme szerepben hallok, annál inkább megszeretek, mennyire figyel arra, hogy ott legyen, de nem nyomja el a partnerét. Bár tegyük hozzá, hogy ukének is kiváló. 

Az eredeti művet papírra álmodta Matsumoto Miecohouse


Anata no Tame Nara Dokomade mo


Takachiko egy igen elkötelezett detektív, aki egy alkalommal a rablással alaposan gyanúsítható Nanami Youchi után folytat nyomozást. Hogy - hogy nem egy a macska - egér játék következményeként egy szigeten kötnek ki, ahonnan lehetőleg épségben és egyben haza kell jutniuk, és ha még ez nem lenne elég szegény Takachikonak, Nanami állandó udvarlási kísérleteivel is meg kell küzdenie. 

Egy nagyon édes és nagyon vicces történetről van szó. Habbkönnyű komédia és egy aranyos románc, mindez megtámogatva Miki Shinichioro és Toriumi Kousuke fantasztikus játékával (hm... a két kedvenc seiyuum párként.... *o* ), igazi feel good darab a Drama CD-k szerelmeseinek. Érdekesség, hogy maga a manga nem csak a detektív pár történetét tartalmazza, hanem néhány egyfejezetes románcot is, ám ezek érthető módon nem kerültek fel a CD-re, ellentétben azzal a két fejezetes extáraval, amiben Takachikot és Nanamit kicsit más környezetben is megcsodálhatjuk. 

A mangát írta és rajzolta Nakamura Asumiko.

Gosan no Heart



Történetünk főhőse Miki az iskola playboya, minden lány bolondul érte, a fiú pedig hülye lenne nem kihasználni, így rendszerint hölgykoszorú veszi körbe és a kisujját sem kell mozdítani, ha szórakozásra vágyik. Azonban egy nap tanúja lesz, amit az iskolatársa, Udou-kun kényelmetlen helyzetbe kerül, miközben egy fiatal hölgyet próbál lerázni. Miki szinte nem is gondolkodva jelenti be a körülötte levőknek, hogy Udou-kun és ő randiznak, szóval mindenki más kopjon le. Bár hirtelen jött az öltet, a két fiú mégis találkozgatni kezd egymással, amiből hamarosan egy igazi kapcsolat kerekedik, ám mire eljutnak idáig, számos megpróbáltatáson esnek át, amit egyrészt saját maguknak és a személyiségüknek, másrészt a környezetnek köszönhetnek.

A Gosan no Heart manga több rövid történetet tartalmaz, ebből a Drama CD-n csak a leghosszabb kap helyet, illetve kiegészíti Udou-kun bátyjának a történetével. Maguk a történetek nem nagy számok, iskolai románc, meg undok bátyus, de szórakoztató, kicsit fanyar humorú, ami főleg a két hősünk személyisége miatt alakul így. A két főszereplőt Hatano Wataru és Matsuoka Yoshitsugu kapta meg, és itt jön az örvendezésem Tsugu újabb BL szerepe fölött, ami csak az egyik az eddig bejelentett idei terméséből, ráadásul ismét egy újabb fajta karaktert kaphatunk tőle, hiszen a könnyed, kissé léha, de alapvetően jóindulatú és kellemesen önirónikus Mikihez hasonlója még nem volt. Ehhez mérten a hangja is kicsit komolyabb, mélyebben zeng, mint szokott. Waccha szokás szerint szuper és erotikus, de ez egyik szemem sír, a másik meg nevet, mert megint seme, és idén eddig csak seme szerepekre van bejelentve, de arra legalább sokra, még ebben a hónapban is várható lemeze. Egy-két hasonló termékeny év, és simán az egyik legfoglalkoztatottabb BL seiyuu lesz. xD Ami plusz kettejük párosának, hogy már az általam is említett Brother★shuffle! és Smells Like Green Spirit CD-n volt szerencséjük közös játékhoz, még ha a szigorúan vett értelemben szeretőket nem is játszottak, ahol kiderült, hogy jól működnek együtt, és ez most sem volt másképp. Mellékszerepben feltűnik többek között Shingaki Tarusuke és Okitsu Kazuyuki.

Az eredeti mangát Takagi Shigeyoshi tette elérhetővé számunkra.

Itoshi no Nekokke



Legjobb barátokból szeretők a happy end után, ha röviden össze akarnám foglalni, és ez adja a dolog pikantériáját is, hiszen a történet kezdetén már túl vagyunk a szeret-nem szeret részén a kapcsolatnak. Ritkán indul innen egy alkotás xD Kei-chan hosszú idő után végre össze tud bútorozni a barátjával Mii-kunnel, aki még korábban Tokióba költözött. Alig várja, hogy együtt lehessenek, és az addig ugyan kimondottan szerelmes, de igencsak plátói kapcsolatukat magasabb szintre emeljék. Szép álom, ugyanis arra nem számít, hogy a saját kis csetlésük - botlásuk mellett a környezetükkel és az aranyos, de fura lakótársakkal is szembe kell nézniük.

Kis helyes cucc ez, nem túl mély, tök átlag slice of life, de szórakoztató, bájos karakterekkel. Ami érdekes, hogy lenne egy csomó konfliktusra okot adó esemény, de sok figyelmet nem szentel neki a történet és nem is adja meg a lehetőségét, hogy dráma legyen belőle, ami végül is nem baj, mert így könnyen emészthető, vidám, kedves darab. A két főhőst Toriumi Kousuke és Suzuki Tatsuhisa szólaltatja meg, mellékszerepben többek között Hirakawa Daiksuke, Kishio Daisuke és Yoshino Hiroyuki hallható.

A CD alapjául szolgáló manga Kumoto Haruka szerzeménye.

Hitome attara koi no hana




Történetünk főhőse Yukimura Kouki, aki egy nap szinte mindenét elveszíti, többek között a lakhatását is, így kerül egy bizonyos panzióba, rengetek különböző féle ember közé, ahol a szomszédja, a jóképű Issei szinte azonnal szemet is vet rá. Ám nem lesz olyan könnyű a dolga, mint azt gondolnánk, hiszen Yukimura nem a hirtelen érzelmek és fellobbanások híve, ráadásul a múltjában is van egy nem éppen irigylésre méltó epizód, így keményen meg kell dolgoznia azért, hogy a másik férfi a karjaiba omoljon.

Maga a történet megint nem annyira egyedülálló, úgy tűnik ez az etap inkább a kedves, aranyos, kicsit kikapcsoló történeteket összegzi, valahogy ezek találtak rám jobban az elmúlt időben. De a karakterek szimpatikusak, az ember drukkol nekik, ez elég is ehhez a történethez. A főszerepet Hatano Watarura és Chiba Susumure osztották, még mellékszerepben többek között hallhatjuk Hirakawa Daisukét, Yusa Koujit, Narita Kent és Kakihara Tetsuyát is.

A CD alapja Light Novel, amit Aida Saki írt és Sasou Kouchi illusztrált.

Shinobu Kokoro wa



Nindzsák. Biztos mindenki hallott már róluk, még az is, aki nem forog annyira Japánt szerető emberek körében, mint én. A titokzatos shinobik, akik a rejtett technikáikkal, az árnyékokban megbújva végezték el feladataikat, a rájuk bízott titkos küldetéseket. Számtalan művészt meg is ihlettek, regények, filmek, animék és mangák főszereplői lettek, és bizony ez alól nem lehet kivétel a BL műfaj sem, így a következő CD a nindzsák világába kalauzol bennünket.

Subaru egy eldugott nindzsa faluban élő  tanonc, lelkes kis palánta, aki alig várja, hogy végre rábízzanak valami küldetést. Ez a nap el is jön, ám a feladathoz feltétlenül szükség van némi speciális oktatásra, amit meg is kap a falu vezetőjétől Yuuzuke - samától. Igen ám, de ezen tréningek alatt Subaru rájön, hogy halálosan szerelmes a főnökbe és kínszenvedést okoz neki a gondolat, hogy más férfi is úgy érjen hozzá, mint imádott vezetője. A kérdés, hogy sikerül-e neki legyűrnie mindenféle ellenérzését, és félretenni a szerelmes fiút, vagy belebukik ebbe a küldetésbe?

Hiragi és Asagi két kiváló nindzsa, akiket egy nap Yuuzuki egy komoly küldetéssel bíz meg. Ezt csak együtt tudják elvégezni, ám ennek az ötletét Asagi ellenzi, mert az együttműködés során duplázódik a veszély is, illetve ott lebeg annak a réme, hogy elárulhatják egymást. Azonban Hiragi soha nem árulná el Asagit, hiszen régóta fülig szerelmes belé, ám a helyzete a férfi teljes elzárkózása miatt több, mint reménytelennek tűnik.

Na most, általában én azokat a CD-ket és mangákat citálom ide, amik valami miatt megfogtak. Persze nem szükséges, hogy valami extra mély cuccok legyenek, ahogy már ebből a körből is kiderült, csak legyen bennük valami nekem kedves. Ez a manga viszont önmagában nem lenne elég, hogy írjak róla. Bár a történet, hogy nindzsák, meg titkos küldetések vonzónak tűnnek első hallásra, de a mangaka nem igazán erőltette meg magát, hogy valami  izgalmasat kihozzon belőle. Persze ez nem lenne akkora baj önmagában, csak éppen semmi említésre méltóvá teszi a mangát az, hogy gyorsan felskiccel egy történetet és a lehető legsablonosabban lezárja, így még a benne levő teljesen érdekes pillanatokat is totálisan lebutítja, a butuskákról meg már inkább nem is szólok. . Masara Minase szindróma. A másik az art, helyes, csak éppen az  egyik uke inkább tűnik kisfiúnak, mint egy fiatal nindzsának, ami nem igazán az én stílusom. Akkor miért írok róla? Mert a CD viszont nagyon jó. Persze csodát nem csinál, a történet marad egyszerűnek, mint az egyszer egy, de a seiyuuk játéka valami egészen fantasztikus. Ha csak a CD-t hallgatom, még élvezem is, szinte életet lehelnek az egyébként tök üres semmibe. Kusogi Juurouta és Takagi Motoki az egyik páros, ha meg már Mokki, ő megint azon seiyuuk közé tartozik, akik miatt vérzik a szívem. A srác tehetséges, bájos személyiség, és egyszerűen szökőévben egyszer bukkan fel. Néhány CD, néhány szerepecske, a lehető legritkább esetben jelentős, én meg lemondóan csóválhatom a fejem, hogy hát te is fiam.... A másik párost Suwabe Junichi és Nojima Kenji kelit életre, náluk pedig Suwabe - san BLből való kikerülése miatt hullhatnak a könnyeim, mert pepitában ugyanaz, mint Maeno Tomoaki, ha semékről van szó, ott van minden pillanatban és se nem nyomja el az ukét, se nem vonul túlságosan háttérbe. A CD érdekessége, hogy a manga talán legkreatívabb történetét egyáltalán nem dolgozza fel, pedig a hóember szerelemre találása volt a leginkább ötletes, igaz a nindzsákhoz egyáltalán nem kapcsolódik.

Az eredeti mangát Matumoto Tenmari írta.

Himegimi no koshiire




Történetünk főhős(nő)je a baloldali miniszter egyetlen leánya Sakiri. Akinek itt most felcsillant a szeme, hogy végre félretettem a BL-t és hozok egy romantikus kis hercegnős történetet sajnos azonnal csalódást is fogok okozni, hiszen a legendásan gyönyörű Sakiri valójában fiúként látta meg a napvilágot, azonban egy ostoba tradíció miatt lányként nevelték. Na persze az eredeti tervek szerint csak addig lett volna erre szükség, még egy valódi kislány nem érkezik a családba, azonban ez nem történt meg, így a törékeny, burokban nevelt, féltve őrzött fiúról mindenki azt hiszi, lány. 15 évesen a császár már sürgetné, hogy lépjen be a háremébe, és szerelmes levelekkel bombázza. Egy nap figyel fel rá a császár balkézről született fivére, Sanechika, a jobboldal minisztere, egy okos,igencsak szemrevaló, és nagyon határozott férfi, aki egy viharos éjszakán belopózik Sakirihez, ám miközben meg akarja kaparintani magának, felfedezi a szörnyű titkot, ráadásul a császár sem tesz le arról, hogy a háremébe csalogassa a hercegnőt.

Érdekes történet ez, egyrészt színesíti, hogy egy régmúlt korszakban játszódik, mikor még teljesen más játékszabályok voltak érvényben, és ez nem csak a sztoriban érhető tetten, hanem a hangulatban is. Másrészt ugye a két fél kapcsolata elég egyoldalúan, ráadásul nem épp szerelmetes együttléttel indít, amit általában nem szoktam szeretni, sőt teljesen hiteltelennek tartok, de itt a szerző ügyesen felépítette a szereplők kapcsolatát ahhoz, hogy el tudja hinni, még egy ilyen erőszakos szex után is képes fellobbanni a szerelem a közöttük és nem csak a nagy semmiért. Harmadrészt Sakiri eleinte valóban egy burokban nevelkedett, tökéletes naiva, férfivé egyedül a teste teszi, de egy idő után valóban felnő, képes szembenézni mindennel és a kezébe venni a saját életét. A CD - így gondolom az alapját adó regény - sem épp prűd, szóval erre tessék vigyázni.

A főszerepben ezúttal Ono Daisuke és Nojima Hirofumi, aki a kis finom hangtónusával remekül egyesíti  hercegnőnek álcázott fiút. Mellékszerepben hallhatjuk többek között Kamiya Hiroshit, Yusa Kojit és Kondou Takashit is.

Az eredeti történetet írta Izumi Katsura.

Tsukiuta


És így a végére jöjjön egy különleges ajánlóm, hiszen most egy újabb bejegyzés erejéig kicsit félreteszem a BL-t és egy másfajta CD-t ajánlok a figyelmetekbe.

A Tsukiuta, hasonlóan a Mekakucity Actors című műhöz, ami tavaly animeadaptációt is kapott a Vocaloid család tagja, ehhez jövőre érkezik az adaptáció. Maga a történet egy  - egy karakter CD-ből indult, minden hónapban megjelent egy-egy CD, 12 fiú két csapatban és 6 lány, mindegyik kapott egy-egy monológ CD-t havi bontásban, majd ebből kerekedett ki az univerzum, amiben két egymással szemben álló idolbanda és egy csoport Istennőnek készülő hölgy kapott szerepet. Később a fiúk  bővítették az univerzumot először a duett CD-kel, amik egy kis Dramat is tartalmaztak,  később  a csapat CD-kel.

Azért különleges ez a darab, mert tulajdonképpen összefüggő története egyelőre nincs, mind a duett CD-ken mind a csapat CD-ken levő dráma részek pusztán felvillantott életképek a srácok életéből és bár a történet szerint rivális bandákról van szó, közös CD-jük nincs, mindig csak az egy körbe tartozó csapattagok szerepelnek a CD-ken. Ennek ellenére nagyon is élvezetes darabok (kivéve a monológ CD-k, mert azokat én nagyon hamar meguntam xD ), a fiúk aranyosak, abszolút kedvelhetőek, ráadásul a duett CD-ken levő dalok is egész fülbemászó kis slágerek. Ami viszont még ennél is jobban megragadott, hogy bár nem BLCD-k a fiúk nagyon kis flörtölősek egymással. Magam részéről különösen is a Haru x Hajime párt kedveltem meg, akik pont azt a fajta párost adják, akiket kedvelek, közeli barátok, ismerik a másikat, ha kell támogatják egymást, de közben néha csipkelődnek, olyan finom szeretettel szólogatnak oda egymásnak.

Nézzük a seiyuu listát, hiszen  a szakma színe - java vonult fel ezeken a darabokon

Six Gravity
Shiwasu Kakeru: Kaji Yuuki
Mutsuki Hajime: Toriumi Kousuke
Yayoi Haru : Maeno Tomoaki
Uzuki Arata: Hosoya Yoshimasa
Kisaragi  Koi: Masuda Toshiki
Satsuki Aoi: KENN

Procellarum
Minauki Rui : Aoi Shouta
Fuzuki Kai:  Hatano Wataru
Hazuki You: Kakihara Tetsuya
Nagatsuki Yoru: Kondou Takashi
Kannazuki Iku: Ono Kensho
Shimotsuki Shun: Kimura Ryohei

Student Goddesses
Kurisu  Hijiri: Kanemoto Hisako
Hanzono Yuki:  Asami Imai
Momosaki Hina: Okubo Rumi
Kasaragi  Ai: Mako
Togawa Chisa: Nonaka Ai
Wakaba Yuki: Uchiyama Yumi

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések