A fiú, akinek kristályok borították el a testét


A tegnap megjelent új Yamamoto Soubi OVA végre elérhető az interneten, igaz egyelőre még felirat nélkül, azonban talán csak napok kérdése, hogy érhető subot kapjon, így veszem a bátorságot, hogy kicsit elővegyem ezt a darabot, hátha kedvet kap valaki hozzá. Aki ismeri a rendezőnő munkásságát, illetve azon belül is főleg a Kono Danshi szériát, annak azt hiszem nem nagyon kell bemutatnom a hölgyet, aki pedig nem ismeri, annak szívből ajánlom a rendezéseit. A most piacra kerülő Kono danshi, sekika ni nayandemasu már a harmadik Kono Danshi OVA, az űrlényes Kono Danshi, Uchuujin to Tatakaemasu és a Kono Danshi, Ningyo Hiroimashita után, illetve a sorozathoz kapcsolódik még egy Drama CD, a Kono Danshi, Sekka ni Nayandemasu, ami ezen a szérián belül a kakukktojás, hiszen nem BL, a főszerepet ezúttal egy hölgyre és annak a lovagjaira osztották.

Kono danshi, sekika ni nayandemasu egy fiúról, Tamari Ayumuról szól, aki egy furcsa adottsággal született, miszerint, ha valami olyan helyzetbe kerül, ami megérinti érzelmileg, kristályosodni kezd a teste. Emiatt folyton kerüli az embereket, hiszen azt hiszi, ha kiderül a titka, akkor ki fogják közösíteni, el fogják kerülni. Akarna barátkozni, de ahányszor elszánja magát, jönnek a kristályok, Tamari pedig visszahúzódik a csigaházába. Egyetlen egy ember ismeri a titkát, az iskolában tanító geológus tanár Orihara Kyoua, aki nem hogy megijed Tamairtól, hanem egyenesen elbűvölik a fiú kristályai. Azonban azt is tudják mindketten, hogy nem maradhatnak örökre így, Tamarinak, mint minden tininek,  barátokra és társasági életre is szüksége lenne Aztán egy alkalommal megtörik a jég, Tamarinak sikerül beilleszkednie az osztályába, ám amint ez megtörténik, valami, Tamari számára ismeretlen oknál fogva Orihara  sensei kerülni kezdi. 

Yamamoto - sensei folytatva az előző két OVA-ban megkezdett hagyományát egy nagyon különleges, mégis mindennapi kis rövidfilmet hozott el nekünk. Egyrészt különleges maga a külalak, szerintem gyönyörű, de nem átlagos, bishis, animés fanservices, talán első látásra nem is olyan tetszetős, azonban másodikra feltűnik, hogy tele van színnel, élettel, és kifejezésekkel, kicsit olyan, mint egy szürrealista festmény. A tartalom a felszínen szintén nem éppen gyakori téma, mert hát mégis ki ismer kristályokba burkolózó 17 éveseket, ugyanakkor  a természetfeletti felhangot leszámítva nagyon is "hétköznapi" gondokkal foglalkozik: magány, kirekesztettség, féltékenység, kishitűség, félelem attól, hogy elveszítem, ha más is közel kerül hozzá és a mindent megoldó szeretet. Ezek a témák már a másik két OVA-ban is bőven megjelentek, egyszerűen, de nagyszerűen közel hozva a nézőkhöz a műveket, hiszen mindenki tapasztalhatott már ilyen érzelmeket élete során, és ez akkor is átélhető, ha egy űrlényvadász fiú, egy sellő vagy egy kristályos középiskolás tolmácsolja nekünk. Pont ettől lesz olyan remek szerintem az egész, hiszen a szürreális környezet és a teljesen "életszerűtlen" szereplőgárda ellenére mégis közel jön a nézőhöz. Szóval, ha lesz felirattal mindenképpen ajánlanám megtekintésre. A két főhőst Aoi Souta és Hirakawa Daisuke szólaltatja meg, (akik egyébként nagyon cukik, van egy hosszabb Nico műsor, amit az OVA kapcsán készítettek, seiyuu mániákusoknak ezt is ajánlom,  főleg, mert a  Hirairin - oniichan rajongók egy újabb bájos történettel gazdagíthatják a Hirain apuka módban kollekciójukat, amit ezúttal Shou-tan oszt meg velünk), a főcímdalt pedig Aoi Shouta énekli és a Glitter wish címet viseli.
Ízelítőnek pedig itt a második, kicsit hosszabb PV. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések