Gyerekekről kétféleképpen

Haha, nem tudom mit vártatatok cím alapján, de tuti nem dorama ajánlót. >.< Pedig az jön, úgy látom, immár kezd ez is rendszeres rovattá válni nálam. Mindkét dorama az Arashi nevű j-pop bandához köthető, hiszen a főszerepet mind a két sorozatban egy - egy tagjuk játssza.  Csapjunk is a lecsóba.

My Girl


Kazama Masamune, aki egy fotóstúdióban dolgozik asszisztensként, fiatal korában szerelmes lett. Nos ez nem meglepő, mindnyájunkkal megesik előbb vagy utóbb és ha vagyunk olyan szerencsések, még viszonzásra is lel. Masamune helyzetét kicsit bonyolította, hogy a lány idősebb volt nála, már egyetemre járt, még a fiú csak a középiskola padjait koptatta, azonban ez sem jelentett akadályt nekik. Minden tökéletesnek tűnt, hiszen szerették egymást, összeillettek, boldogok voltak, ám egy nap a lány eltűnt, de olyan mély nyomott hagyott hagyott maga után, hogy még hét évvel később is csak az a lány jár Masamune fejében. Aztán egy nap, miután értesült róla, hogy a régi kedvese egy tragikus baleseten elhuny, találkozik egy kislánnyal, aki közli vele, hogy az ő lánya, és a régi nagy szerelméé. Masamune először persze nem hisz a fülének, hiszen, hogy is lehetne, aztán valahogy mégis együtt maradnak. Masamune édesapa lesz, annak minden örömével és fájdalmával, a kislányon keresztül pedig feltárul a múlt, hogy mi is történt abban a hét évben, még ő nem lehetett a szeretett személy mellett. 

Nagyon szeretem ezt a doramát, eleve a gyerek - szülő történetek szívem csücsökei, így persze nagy várakozással ültem le megnézni ezt a sorozatot és egyáltalán nem kellett csalódnom. Egy kedves, léleksimogató darab, ami mélyen megérinti az embert. Nem csak az apa és lánya viszony, hanem a többi felbukkanó karakter és a mögöttük kirajzolódó életutak is mélyen emberiek, a finálé pedig az egyik olyan vég,  amin sírtam, mint egy kisgyerek.  A főszerepet, ahogy már a bevezetőmben írtam Aiba Masaki, az Arashi együttes egyik tagja  vállalta, még a kislányát játszó színészpalántát Tsukamoto Yokonak hívják. A színészi játékkal is nagyrészt elégedett voltam, bár volt néhány, a japánokat jellememző túljátszás, de valahogy annyira megérintett az egész hangulata, hogy sok mindent elnéztem neki. 

Annak, aki szeretne egy bájos, megható doramával gazdagabb lenni, bátran ajánlom, hiszen egy csodálatos darabbal van dolgunk.  Érdekesség, hogy nem csak Aiba-chan kapott szerepet a bandából, Sakurai Sho is beugrott egy néhány perces vendégszereplésre, illetve a dorama főcímdalát is az együttes énekli. 

Uta no Onii-san



Yano Kenta nem épp szerencsés periódust él. Nincs semmije, se munkája, se barátnője,  szépen szólva is egy lúzer. Az édesapja gyorsan megunja a banánt és ingyenélő fiát, szóval utimátumot ad, ha  nem talál gyorsan  munkát, akkor az édesapja  behajtja rajta az egyetem árát. Kenta persze azonnal munkakeresésbe fog, ám tévedésből nem megfelelő állásinterjúra megy el, így lesz ő az Uta no onii-san , egy gyerekműsor egyik fellépője. Vicc az egész persze, Kenta soha nem foglalkozott gyerekekkel korábban, de már nincs visszaút, vagy ez, vagy a  nem kegyelmező szülői szigor. Így Kenta marad, csakhogy hamarosan sikerül katasztrófát okoznia  a felvágott nyelvével, amikor a műsor pökhendi és beképzelt sztárját, a Herceget finoman szólva is elküldi melegebb éghajlatokra. Innen kezdődik Kenta és a herceg párviadala, valamint Kenta férfiává válása, mikor rájön a barátai és kollégái segítségével, hogy mik az igazán fontos dolgok az életben, amiért érdemes keményen küzdeni. A gyerekműsor, amiről kezdetben hallani sem akar, olyan irányba változtatja meg az életét, amiről nem is álmodott volna soha. 


Egy másik dorama, ami már csak témájából adódóan is főleg vicces, megmosolyogtató, de fontos üzenetet hordoz. Kenta személyiségfejlődése a sorozat egyik alapköve, ahogy ez  semmivel nem törődő, a kincseit értékelni képtelen srác szépen ráébred milyen gazdagság van a birtokában. És ahogy ő nő fel, úgy változik körülötte a környezete is, mindenkire hatással van. Egy fiú, aki miután átformálódik, formálja a világát is. 

A főszerepben az Arashi banda frontembere Ohno Satsohi látható. Oh-chan szerintem csodás színész, eddig akárhány doramában láttam, mindig fantasztikus alakítást nyújtott, nincs ez itt most sem másképp, ráadásul a főcímdal is az ő nevéhez köthető. És ha már az előző darabnál szóba kerül Shou-chan, hát itt is beugrott, Arashi dorama nincs egy másik tag nélkül xD

Ezt a sorozatot a könnyedebb, de mégis tartalmas doramák kedvelőinek ajánlom, hiszen amellett, hogy szórakoztató, nem sikkad el a tanulság sem. 

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések