Drama CD-k avagy utazás a képzelet szárnyán - Round 7

Ismét összejött egy csokorra való CD, amit vagy mostanában hallgattam meg, vagy nem mostanában, de eddig valahogy nem került rá sor, hogy bemutassam. :3

Kyouka Ayakashi Hichou


1990-ben borzalmas és felettébb bizarr gyilkosságok borzolják fel a kedélyeket egy kisvárosban. Az áldozatok mind fiatal férfiak. A természetfeletti érzékekkel bíró író Izumi Kyouka és fiatal szerkesztője, Kouzuki a helyszínre utaznak, hogy anyagot gyűjtsenek az ügyről, és ahogy egyre többet tudnak meg, kibontakozik előttük egy fiatal férfi tragikus szerelmének története.

Bár a CD BL-nek van jegyezve igazából a fő szál nem ez, hanem az író és a szerkesztő közös kutató munkája. És igaz ez a  2009-es és a 2013. végén kijött további darabokra is, ahol párosunk különféle, nem egészen hétköznapi párokkal fut össze a munkája során. Sellők, ketrecbe zárt szépségek, szellemek keresztezik az útjukat, és az ügyeket általában egy dolog köti össze, egy tragikus, lehetetlen szerelem. 

Nagyon tetszett ez a CD, bár valóban nem a BL vonal a legerősebb benne, inkább a szereplők sorsa. A fiatal, kezdetben naiv szerkesztő egyre inkább felnő Izumi - sensei mellett, aki a maga bölcs tapasztalatával segít a fiatal fiúnak megbirkózni az élet kegyetlenségével, és az őt érő veszteségekkel. Tényleg egy nagyon szeretnivaló történet és nem csak a két főhős, hanem a mellékszereplők is. Annak ellenére, hogy a legtöbbször nem végződik teljesen boldogan a történet, nem keserű a CD hangulata, sőt épp ellenkezőleg. A drámai hangvétel ellenére sem akartam magamon eret vágni a végén. 

Nézzük a castot, mert nekem leginkább ez keltette fel az érdeklődésem a mű iránt. A két főszereplőt Hirakawa Daisuke és Ono Yuuki szólaltatja meg. A mellékszerepekben többek között Suwabe Junichit, Suzumura Kenichit, Suzuki Tatsuhisát, Takagi Motokit, Morikubu Showtarout, Murase Ayumut, Fukushima Junt és Yamashita Daikit hallhatjuk.  Igen, főleg az utolsó kettő és a Haikyuu!! friss csillaga miatt voltam leginkább kíváncsi a CD-re és nagyon - nagyon örülök, hogy kíváncsi lettem, mert egy remek darabbal lettem gazdagabb. 

Az eredeti történetet írta Tachibana Mirei, illusztrálta Ima Ichiko. 

Hybrid Child


Hihetetlen, hogy még nem írtam erről sem, de most itt az ideje, hiszen nagyon régóta nagy szerelemem ez a darab. 

A történet egy alternatív múltba repít minket, ahol léteznek az úgynevezett hibrid gyermekek. Ők, bár külsőre és tapintásra nem sokban különböznek az emberektől, mechanikus gépek, nem éreznek fájdalmat, és alkatrészek mozgatják a testüket. Azonban nem lehet őket babáknak sem nevezni, hiszen érzéseik, személyiségük van, valamint sajátos gondolkodással bírnak. De akkor mik is ők pontosan? A hibrid gyermekek valóban a gazdájuk lelkének tükrei, a törődés és a szeretet növeli őket, a hanyagság pedig a vesztüket okozza. 

Izumi Kotarou-sama fiatal nemes, és mint ilyen, szinte természetes, hogy rendelkezik egy hibrid gyermekkel, akit Hazukinak nevez. Nyolc éves volt, mikor egy szemétkupac tetején rátalált a hányattatott sorsú, kidobott Hazukira. Képtelen volt sorsára hagyni őt, így hazavitte. Sok időbe és sok figyelembe került, hogy Hazuki mozogni és beszélni kezdjen, ráadásul családja sem könnyítette meg a dolgát, hiszen többször is kihajították Hazukit, azonban Kotarou soha nem adta fel a fiút, utána ment, ahányszor kellett. Így alakult, hogy a komoly, felelősségteljes Hazuki a kissé szeles, de alapvetően jóindulatú Izumi örökös legfőbb támaszává vált, aki egyszerre tölti be életében a házitanító, a komornyik és a legjobb barát szerepét. Csakhogy egy nap Hazukit rejtélyes rosszullét dönti le a lábáról. Hogy megmentse, Kotarou felkeresi Kurodát, azt az embert, aki a hibrid gyermekeket készítette, ám sajnálatos módon a mester nem tud jó hírekkel szolgálni. 

Yuzu imádja a gazdáját, Ichi Seya-samát, a háborús veteránt, aki igazán szereti és gondoskodóan neveli a gyermeket. Azonban szörnyen bántja, hogy mindezen dolgok ellenére nem nő, úgy érzi, valami nagy baj van vele és az Ichi-samával való kapcsolatával. Szeretne felnőni, nem csak testben, hanem lélekben is az lenni, akivel a gazdája megoszthatja a bajait, azt a bánatot, amit hosszú évek óta csendesen cipel magával. Ugyanis Yuzu észreveszi, hogy a mindenkivel törődő, gyengéd gazdája éjszakánként a virágok által vérvörösre festett kertbe oson, ahol mintha az egész világ fájdalma szakadna rá, de erről soha nem beszél neki. Ő pedig mindennél jobban szeretne méltó lenni arra, hogy Ichi-sama beavassa a titkaiba. 

Három gyerekkori jóbarát, akik mindannyian más társadalmi réteghez tartoznak, de valahogy mégis egymásra találtak és fiatalságuk napjait békésnek ugyan nem nevezhető, de boldog légkörben töltötték. Egy befolyásos klán érzékeny lelkű tagja, egy fiatal, frissen kinevezett parancsnok, aki imádja az édességet és egy fiú, aki egy nap szeretne elkészíteni egy babát, ami képes kapcsolatot létesíteni az emberekkel. Ketten közülük, bár ez külső szemlélőnek nem tűnne fel, többet éreznek egymás iránt, mint barátság, azonban mielőtt ez a kapcsolat szárba szökkenhetne, háború tör ki az országban, ami végzetes következményekkel jár mindhármuk életére nézve. Ebben a háborúban mindenki elveszít valami fontosat, valami pótolhatatlant, aminek hiányát életük végéig cipelniük kell. 

Nakamura Shinguku egy művéről van szó. A hölgy neve biztos nem ismeretlen a BL rajongók előtt, hiszen az ő nevéhez kötődik a Junjou Romantica és Sekaiichi Hatsukoi széria is. Meg kell mondanom, bár a mi Nakamura sensei-jel nem vagyunk épp a legjobb viszonyban, de ez az egyik olyan műve, amit feltétel nélkül tudok bárkinek ajánlani. 

Hasonlóképpen a CD-t is, amelyen Toriumi Kousuke és Fukuyama Jun, Suwabe Junichi és Miyata Kouki, Inoue Kazuhiko és Midorikawa Hikaru kápráztat el minket. Sajnos a hamarosan érkező OVA-ban lecserélték a teljes castot, így ott Hirakawa Daisuke és Okamoto Nobuhiko, Kimura Ryohei és Yonaga Tsubasa, Ono Yuuki és Matsuoka Yoshitsugu fogja átvenni az eredeti cast helyét (bár Tsugunek azért örülök, úgy tűnik tényleg egyre több BL projektben vesz részt)


Ze

Shichikawa Raizout, aki külföldieket idéző külsejével mindig kitűnt a tömegből, szülei halála után nagymamája nevelte nagy szeretetben, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a fiú egy meleg szívű, barátságos, udvarias fiatalemberré érett. Az volt az álma, hogy miután kitanulta a szakács szakmát, viszonozva nagymamája áldozatos munkáját, ő gondoskodhasson róla idős napjaiban, azonban még a középiskola befejezése előtt újabb tragédia éri. A mamája egy nap rosszul lesz, és még mielőtt beérne vele a kórházba meghal, így Raizou elveszíti az utolsó hozzátartozóját és a fedelet is a feje fölül. Azonban nem marad egyedül a bajban, hiszen egy rég elfeledett ismerős révén kap egy remek ajánlatot. Azért cserébe, hogy elvégzi a házimunkát és gondot visel a lakókra, befogadja őt a titokzatos Mitou család. Első blikkre remek üzletnek tűnik, csakhogy szinte azonnal nyilvánvalóvá válik, hogy nincs minden rendben a házzal és az ott élőkkel. Nyíltan enyelegnek egymással, azonos nemű párok is, átkokkal dobálóznak. A fiú kéretlen szobatársa, Kon kifejezetten durva vele, látszólag minden ok nélkül, hirtelen a semmiből előtűnő „szellemek” zavarják meg mindenféle helyen és helyzetben és mindennek a teteje, mikor egy békésnek tűnő vacsora közben minden előjel nélkül egy tál nabében landol újdonsült ismerősei egyikének a karja, amit aztán minden különösebb probléma nélkül akaszt a tulajdonosa vissza a helyére. Mint utóbb kiderül, az összes furcsa jelenség oka az, hogy a Mitou család kotodama használókból áll. Minden átok, amit a család tagjai kimondanak, valósággá válik, ez a rosszindulat azonban visszaütne rájuk, ha nem lennének mellettük a kamik. No nem az istenek, hanem embernek látszó papírbábuk, amik a gazdájuk helyett elszenvedik a büntetést, és egyfajta áldozatként magukra vállalják a sérüléseket, amiket ők könnyedebben átvészelnek. A kamik szinte sebezhetetlenek, kevés dolog árt nekik, bár ők is képesek meghalni, üres papírrá lenni. Ha egy kami hamuvá válik, minden emléke eltűnik, ha újjá is születik, semmire sem fog emlékezni a korábban vele történtekből és azok az emberek is eltűnnek az életéből, akik fontosak voltak neki. Ezen kívül úgy lettek megalkotva, hogy minden kaminak szüksége van egy kotodama–samára, hiszen lételemük a rájuk bízott gazda épsége felett őrködni. Ezen ismeretek birtokában érti meg Raizou, hogy a gazdátlan Kon miért olyan elveszett ebben a világban és miért nem törődik magával kicsit sem. Elhatározza, hogy majd ő válik Kon életének értelmévé.

A történet ugyan Raizou és Kon szerelmével kezdődik, de a későbbiekben nem csak az ő sorsukat mutatja be, hanem több pár múltját is megismerhetjük, hogyan találkoztak, és hogyan lettek többek egymás számára, mint mester és szolgája. A család feje, a komoly Shoui és az ő makacs, szemtelen, kíméletlenül őszinte, de kedves, mindig tenni kész és törődő párja, Asari. A durvának és kegyetlennek tűnő, apja által kitagadott Genma, valamint a finom, törékenynek látszó, azonban a gazdájáért mindent megtenni kész Himi. A gyengéd, de kimondhatatlan és kitörölhetetlen bűntudattal küzdő Ryusei, és az igaz szeretet nem ismerő Moriya. Az egymás nélkül használhatatlan, és emiatt lenézett seiyuu ikrek Tsukito és Seiji, akik Hatsui mellett értették meg az igazi értéküket. A család korábbi feje, a gyermeki külső mögött lakozó fenevad Kotoha és a mindig mellette lévő Konoe. A férfinek látszó, de valójában nő Ouka-sama és imádott Beniója. Ők és az őket körülvevő családtagok, barátok mind egy-egy színfoltjai lesznek a mangának. És végül még a kamikat készítő bábmesternek, Wakinak az életébe is betekintést nyerhetünk.

A sorozat egyik erőssége véleményem szerint a hihetetlenül szép érzelemábrázolás. Szeretem ezt a Shimizu Yukira jellemző, finom, nem tolakodó, de ugyanakkor mégis rendkívül mély és drámai hangvételt. A másik nagy ívű művéhez, a Love Mode-hoz hasonlóan itt is nagy számú, de remekül felépített szereplőgárdával dolgozik, akik így vagy úgy kapcsolódnak egymáshoz, fel–feltűnnek több történetben is a sajátjukon kívül, és a sensei valahogy minden szereplőjét közel hozza az olvasóhoz. Még az is, aki első pillantásra durvának vagy unszimpatikusnak tűnhet, tartogat meglepetéseket, ami miatt előbb-utóbb azon kapjuk magunkat, hogy megszerettük a karakterét. Magam részéről Shoui és Asari történetét szerettem a leginkább, azt hiszem, ők tették meg a legrögösebb, de legszebb utat, míg megértették egymást, de mindegyik pár a szívemhez nőtt, ahogy olvastam a művet. Az art az én szememnek gyönyörű, van benne valami légies könnyedség, amit úgy szeretek a mangákban. Ami az erotikus jeleneteket illeti, mert hogy az akad bizony ebben a mangában is, azt elég nyíltan kezeli Shimizu–sensei. Nem ez uralja a képkockákat, nem fürdik a testnedvekben a manga, de amikor szeretkezésre kerül a sor, akkor nem nagyon szemérmeskedik.

És nézzük, akkor magát a Drama CDt, ami egyrészt remek, hiszen tökéletesen visszaadja a manga hangulatát, másrészt van vele szemben egy borzasztó nagy panaszom, miszerint az éppen aktuális páron kívüli szereplőket érintő melléktörténeteket egyszerűen kihagyták a CD-ről és egy-egy pár történetének csak a fő gerincét dolgozták fel. Az első CD is csak azért lett hellyel-közzel teljes, hogy a későbbiekben az itt lefektetett alapok tiszták legyenek, de az ezt követő CD-ken már tényleg csak a lényegre szorítkoztak, így pedig rengeteg kedves, vagy épp megható jelenet maradt ki, ami talán már soha nem is fog feldolgozást kapni. Ezt leszámítva viszont nem lehetek elégedetlen, a seiyuuk tökéletes munkát végeztek, ami nem is csoda, hiszen ismét profi gárda dolgozott a kedvünkért. A CD-n többek között Toriumi Kousuke, Fukuyama Jun, Morikawa Toshiyuki, Chiba Susumu, Nakai Kazuya, Midorikawa Hikaru, Miyake Kenta, Hirakawa Daisuke, Koyasu Takehito, Ono Daisuke, Kamiya Hiroshi, Kondou Takashi és Ichijou Kazuya kelti életre főbb szereplőinket. 

Az eredeti művet írta és rajzolta Shimizu Yuki.

Shitteru yo




Hoshizaki egy meglehetősen zord külsejű fiatalember, nem igazán barátkozós, és nem igazán barátságos még az osztálytársaival szemben sem.  Sawahata ,egy iskolatára nem is szentelne neki nagyobb figyelmet, ha egy alkalommal hazamenetel előtt nem futna bele a fiatalemberbe, és nem kezdenének el beszélgetni egymással, aminek során Hoshizaki gyakorlatilag szerelmet vall neki. Aztán Sawahata szép lassan felfedezi, ahogy ennek nyomán megismerkedne, hogy a zord külső mögött egy nagyon is szeretnivaló és aranyos személyiség lakik, ami aztán ahhoz vezet, hogy egymás karjaiban kötnek ki. Ám ezt nem mindenki  nézi jó szemmel, Hoshizaki meglehetősen öcsikomlexusos, féltő bátyja is képbe kerül, de persze hamar kiderül, hogy öccse szerelmi élete helyett kicsit nagyobb gondot fordíthatna a sajátjára, hiszen a mindig mellette levő legjobb barátjának többet jelent, mint egyszerű pajtást. 

Elég friss maga a CD, hiszen augusztus végén jött ki, de nagyon vártam rá, több okból is. Egyrészt egy bájos és nagyon fluff történetről van szó, amiben hatalmas drámák nincsenek, csak aranyosan megható pillanatok, egy könnyed romantikus történet, amiket úgy szeretek. Másrészt a seiyuuk miatt - mily meglepő tőlem xD - hiszen nem elég, hogy Murase Ayumu komolyabb BL szerepet kapott és Hatano Wataru a seméje Oniichant Maeno Tomoaki, a párját pedig Toriumi Kousuke játssza. Nem először vannak együtt, a blogon is két közös CD-jükről megemlékeztem már, és ím, itt a harmadik (illetve a negyedi, amiről én tudok), ám most végre Tori-san van kettejük közül vezető szerepben. :3 (A Free Talkra hívnám még fel a figyelmet, Murase Ayumu nagyon aranyos, ahogy többször megemlíti, hogy bár korábban nem ismerték egymást olyan jól Wacchaval, de örül, hogy ő lehetett neki az első xD)

Sajnos a Hinako sensei által írt és rajzolt mangának egyelőre nincs angol fordítása, de remélem előbb vagy utóbb valaki felkarolja. 


Chocolate Strawberry Vanilla


Úgy kezdődik a történetbemutatóm, hogy két gyerekkori barát.... és a kedves olvasók már folytatnák is azzal, hogy szokás szerint a végére egymásba szeretnek. Nos alapesetben valóban erről lenne szó, ahogy már jópár esetben, akár az általam ajánlott művek közül is, de itt messze nem erről van szó. Azonban, ha nem erről, akkor miről is? Take és Hiroi gyerekkori barátok, nagyon szoros a viszonyuk, olyannyira, hogy mindent megosztanak egymással. És a mindent itt valóban mindent jelent, az ételük, a hobbijaik, az élményeik, a fedelet a fejük felett, az egész életük és ez alól nem kivétel a szerelem sem. Ha Hiroi szerelmes lesz, készséggel vonja be Taket a kapcsolatba, aki megy is, ha Hiroi párja ezt elfogadja, mivel neki a legfontosabb, hogy Hiroi boldog legyen. Egy nap Hiroi bejelenti, hogy nem régen összefutott egy régi osztálytárssal, akivel randiznak, Take pedig tudja, mindez mit jelent. Aznap este együtt mennek el a fülig szerelmes Minéhez, akinek először ugyan szörnyen rosszul esik az egész helyzet, de végül belemegy Hiroi kedvéért az édeshármasba. És bár az elején rettentőnek találja, később szépen lassan kialakul ez a különös kapcsolat. Igen ám, de hamarosan Take azon veszi észre magát, hogy elkezd vonzódni Minéhez. Addig soha nem történt meg, hogy ő vonzódott volna valakihez, és tudja, hogyha ez kiderülne az a kapcsolat végét jelentené, hiszen soha nem szeretné el Hiroitól a párját, ahogy korábban is inkább a harmadik felet tették ki, ha az beleszeretett Takébe. Hogy vajon ezúttal mi lesz a vége az érzelmi zűrzavarnak, és mi lesz a hármas sorsa, az kiderül a CD-ről, vagy a mangából, én el nem árulom.

Nagyon érdekes darab több szempontból is, hiszen egy nem mindennapi kapcsolatot mutat be. Take és Hiroi eleve különc páros, az ő kapcsolatuk is megérne egy misét, nem szerelmesek egymásba, soha nem is voltak, ez annál valahogy sokkal többet jelentett mindkettőjüknek, de amikor csatlakozik hozzájuk Mine, még jobban megtekeredik. Mine helyzete nem igazán irigylésre, méltó hiszen őszintén és régóta szereti Hiroit, aki bár viszontszereti,  mégis mindenféle fájdalom nélkül nézi el, hogy a párja Takeval szeretkezzen nem is egyszer. Take pedig talán nem is ragaszkodna ehhez az egészhez, ha nem tudná, hogy ez Hiroinak milyen fontos, így azonban ő is gondolkodás nélkül vág bele minden egyes alkalommal.  Talán ebből is látszik, hogy nem az agyatlan szexről szól főleg a manga, hanem a mögöttes lélektani folyamatokról, és az emberi helyzetekről, aminek csak az egyik lecsapódása a szerelmi élet. 

A CD-n egy Takeuchi Ken, Okitsu Kazuyuki x Satou Takuya hármas hallható a három főszerepben, ami tökéletesen visszaadja a manga hangulatát, szóval nagyon ajánlom meghallgatásra is. 

Az eredeti művet Psyche Delico senseinek köszönhetjük. 

Dakara Kimi ga Itoshinda


Ez ennek az összeállításnak a másik fluff és cuki CD-je a fent említett,  hiszen a történet nem egy bonyolult szerelmi sztori, hanem csak két szerelmes mindennapjait megörökítő bájos alkotás, amiben nincsenek nagy érzelmi drámák, nincsenek nagy hullámhegyek és hullámvölgyek, csak egy kapcsolat néhány pillanatának finom bemutatása.

Történetünk főhőse Ritsu a képeskönyvíró, aki már egy ideje kapcsolatban él fodrász kedvesével. Egy nap elhatározzák, hogy összeköltöznek egy kis házba, ami rendben le is zajlik Ritsu mégis úgy érzi, hogy valami nem stimmel, mert Azusa olyan hideg vele, ezért elhatározza, hogy megpróbálja rendbehozni, ami elromlott közöttük. 

A CD-n egy Morikawa Toshiyuki és Tachibana Shinnosuke párost hallhatunk, akik valami fantasztikusan adják vissza a manga hangulatát. Sajnos maga a manga még nincs angolra fordítva, de képek alapján annyira kis finom az egész, tényleg gyönyörű és olyan könnyed, légies az egész, a CD-nek pedig nagyszerűen sikerül visszaadni ezt a hangulatot. Külön kis érdekesség, ami esetleg pikánsabbá teheti az egész CD-t, hogy Shin-ko és Empreror-sama nem először szerepelnek együtt, de a korábbi CD-n Morikawa -sama volt az uke, másrészt Morikawa-sama nem más, mint Shin-ko főnöke. 

A mangát írta és rajzolta Hanamura Ichika.

Ame no kakeru tokoro


Történetünk főhőse Noto - sensei, a fiatal és gyengéd tanár szerelmes lesz az egyik diákjába, Chitosébe, akit magában csak Amenak becéz. Bár ő elfogadja, hogy ez egyoldalú szerelem, egy idő után Chitose mégis felfigyel rá, és viszonozza az érzéseit, így hamarosan, Noto - sensei legnagyobb örömére párnak vallhatják magukat és nagyon sok szép, boldog, bensőséges emléket szereznek.  Akár jöhetne is a happy end, ha egy nap Noto - sensei nem arra ébredne, hogy Chitose semmire sem emlékszik kettejükkel kapcsolatban, és ha ez nem lenne elég, még egy barátnőt is talált magának. A tanárnak fogalma sincs, mi történhetett, de jobban szereti annál Chitosét, mint hogy önző módon magához láncolja a fiút mindenáron, szóval szép lassan elkezdi elvágni az őket összekötő fonalakat, még akkor is, ha ebbe beleszakad a szíve. De vajon tényleg így ér véget a románcuk, vagy van visszaút számukra?

Hát mit mondjak? Fantasztikus ez  a CD, annyira hihetően adja vissza az érzelmeket, hogy a hallgatónak Noto - sensei-jel együtt fáj minden. Ez főleg Hino Satoshi érdeme, hiszen annyira remekül játssza a tanárt, és teljesen átérezhetővé formálja a fájdalmát, mintha az bennünk tombolna. Persze a párját, Kaji Yuukit is dicséret illeti, hiszen ő is csodás alakítást nyújtott ebben a szerepben, így nem csak a fájdalmasan gyönyörű történet, hanem a seiyuu - samák is gondoskodnak róla, hogy szem ne maradjon szárazon. 

Az Light Novelt írta és rajzolta Asaoka Modoru. 

Only You, Only





Sudou Akinari és Maki Tadayuki egy munkahelyi projekt kapcsán találkoznak először. Ha nem is első látásra, de hamarosan fellobban közöttük a vonzalom, aminek egyenes következménye, hogy szeretők lesznek. Minden jól működik közöttük, az élet minden területén jól működik a kapcsolatuk, azt leszámítva, hogy Sudou családja mindenáron ki akarja házasítani a fiút, és eme cél érdekében  folyamatos házassági interjúkat szerveznek neki. Ez annyira belevési magát Maki elméjébe, hogy egy nap kiadja a szeretője útját azzal a szöveggel, hogy jobb lesz ez mindenkinek így. És őszintén így is gondolja, hiszen bár a  munkájában profi, és megingathatatlan, a magánéletében nem igazán veszi komolyan a dolgokat és nem okoz neki álmatlan éjszakákat, ha csak az ágyban érzi jól magát a partnerével, vagy véget ér a románc. Csak hogy ezúttal valami más lesz, hiszen azon kapja magát, hogy nem találja a helyét, a korábbi életstílus nem elégíti ki és már egyedül csak Sudoura vágyik. 

Egy egyszerű történet a mindennapi élet szerelmeseinek, se több se kevesebb, én pont ezért szerettem nagyon. Nicsenek benne hatalmas drámák, se hatalmas magasságok, csak a valóság, ha lehet egy BL mű kapcsán erről beszélni. A két főhőst Maeno Tomoaki és Kishio Daisuke játssza, meglehetősen friss a CD, hiszen csak idén nyáron jött ki, talán ezért is örülök, hiszen Kishio Daisukét már régen nem hallottam új műben. 

Gekkan Shoujo Nozaki - kun




Végül, de nem utolsó sorban most kivételesen nem egy BLCD-vel jövök. A nyári ajánlómban már említettem a most induló Gekkan Shoujo Nozaki - kunt, és mivel már lassan a szezon végénél járunk, nyugodtan mondhatom, hogy az egyik legjobb komédia, amit mostanában volt szerencsém látni és az egyik legélvezetesebb sorozat a szezonban. Így, amikor nem olyan régen tudomásomra jutott, hogy van belőle Drama CD, azonnal lecsaptam rá. 

A történet maradt ugyanaz, Sakura Chiyo szerelemes az egyik iskolatársába, Nozaki - kunbe, aki mellékállásban shoujo mangaka, így amikor Chiyo félresikerült szerelmi vallomását meghallja, azt hiszi, hogy a munkájának fanja. Így lesz Chiyo Nozaki - kun segédje, és így ismerkedik meg Nozaki - kun lököttebnél - lököttebb ismerőseivel, aminek Nozaki - kun méltó tagja. 

A Drama CD castja teljesen más, mint az animéé, de ugyanolyan szeretnivaló. Aki különösen is remekel, az nem más, mint KENN, Mikorin szerepében, mert bár Okamoto Nobuhiko is csodásan hozza, de KENN az én fülemben valahogy jobban illik hozzá. Az animéből már ismert jelenetek és ismeretlen szituációk is felcsendülnek, szóval nem csak a seiyuuk személye, hanem a történet is jelenthet újdonságot, azoknak, akik hozzám hasonlóan (még) nem ismerik a mangát. Bátran ajánlom tehát mindenkinek.

A mangát írta és rajzolta Tsubaki Izumi.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések