Drama CD-k avagy utazás a képzelet szárnyán - Round 4

Régen nem volt ilyen bejegyzés tőle, szóval ismét aktuálissá tettem a dolgot. Újabb Drama CD adagot hoztam nektek, lássunk is neki. 

Busamen Danshi



Már két kör óta halogatom a Drama CD-t, nem mert nem akarnám bemutatni, hanem mert szegényt mindig kifelejtem. Azonban most eljött az ideje, hogy ez a darab is fölkerüljön ide, de azt hiszem ide illik a kijelentés, hogy pikáns kis darabnak nézünk elébe, ami egy nem mindennapi szerelmi három - majd négyszöget tár elénk.  A kedves és bájos Ayumu átlagos iskolai életet tudhat magáénak, két legjobb barátjával Ruujival és Hayatoval koptatja az élet útjait. Mindkét barátja rajong érte, egymásért viszont nem annyira, tudjátok a két kakas egy szemétdombon esete forog itt is fent, hiszen mindkét semének való fiatalember meg akarja magának kaparintani Ayumut. Egy napon aztán valóra is válik ez az álmuk, bár nem éppen leányregényes módon, hiszen egy CD első trackjének második felében rögtön egy hármas játszadozásba fognak. Innentől válik érdekessé a dolog a továbbiakban, hiszen mind a két fiú magának akarja Ayumut. Lesz itt aztán minden, féltékenykedés, hajcihő, bekerül a képbe egy látszólag Ayumura pályázó hölgyemény is, aki nem teljesen ártatlan szerelemtől fűtve akarja cuki naivánkat párjává tenni. És ha még ez nem lenne elég, akkor a kettes Drama CD-n megjelenik a harmadik kiskakas is, hogy belezavarjon a szerelmes trió harmonikus működésébe, Ayumuval pedig olyan dolgok történnek, amiket álmában sem képzelt volna.....

Hogy őszinte legyek, nem túl mély darabbal van dolgunk, de roppant szórakoztató. Triónk, majd négyesünk ügyes-bajos dolgai, összeborulásai miatt érdemes végighallgatni. Aki mondanivalót, tartalmat akar, ne itt keresse, de aki kikapcsolódásra vágyik, meg valami pikáns kis kalandra, annak nyugodtan ajánlom. A seméink Hatano Wataru, Taniyama Kisho és Toriumi Kousuke, az ukénk pedig Shimono Hiro, szóval UtaPri fanok, Natsuki és Sho shipperek itt a lehetőség, hogy kicsit elkapjon titeket a feeling. xD

Az eredeti mangát írta Ninomiya Chiyoko.

Me wo tojite 3 byou



Chibana Manamunak van egy érdekes - és egyébként nagyon hasznos, valamint követendő - szokása, ha valami nem illőt akarna odaszólni, előtte elszámol magában háromig, hogy csillapodjon. Általában ez be is válik, kivéve, ha a legjobb barátjáról Kaji Hirotoról van szó, nála néha a 10 is kevés lenne. Ezt leszámítva viszont nagyon szoros közöttük a kötelék, rendszeres látogatók egymásnál, Hiroto tud Chiba okame apjáról is, mindent megbeszélnek, kivéve, hogy vonzódnak egymáshoz.  Egy nap aztán Chiba megkéri Hirotot, hogy menjen el hozzájuk, mert beszélniük kell, amit Hiroto úgy értelmez, hogy végre sor kerülhet a szerelemvallásra, készül is lelkesen, ám nem Chiba romantikus vallomását kapja meg, hanem a hidegzuhanyt, miszerint Chiba hamarosan elköltözik az apjával a városból. Érthető módon Hirotonak nem esik jól sem ez, sem az, hogy ezt nem a barátjától kellett megtudnia, hanem az apja véletlen elszólásából. Szó szót követ, a szerelemvallásra is sor kerül kerül, Hirato száját hagyja el a szó, ennek ellenére a két barát haraggal válik el egymástól. Évekkel később Hirato kap egy képeslapot Chibától, amelyen az állt, hogy hazatért és szeretne vele találkozni. Hogy innen rendbe tudják-e hozni, amit évekkel korábban elrontottak és létezik - e még köztük a szerelem, nem mesélem, ott a manga és a Drama CD. 

Iszonyat bájos alkotás, nem sok minden történik benne esemény szinten, mégis jó olvasni és hallgatni. Mind a két fél szemszöge helyet kap a műben, hogyan látták ugyanazt az eseménysort, illetve olyan kedves hangulat lengi körbe, nincsenek nagy drámák, nincsenek nagy érzelmi hullámvasutak, ezek helyett nagyon emberi hangon meséli el két fiatalember szerelmének történetét, finoman és érzékenyen nyúlva a témához. Aki szereti ezeket a lassabb sodrású történeteket, annak bátran ajánlom olvasásra és hallgatásra is. A két szereplőnknek Maeno Tomoaki és Nojima Kenji adja a hangját, mellékszerepben pedig Suzuki Chihirot hallhatjuk. 

Az eredeti mangát Aniya Yujinak köszönhetjük. 

Chiru, chiru Michiru



Egy másik roppant tüneményes darab is van a tarsolyomban ám, ezt tényleg mindenkinek tudom jó szívvel ajánlani, aki egy szívetmelengetően kedves sztorival akarja gyarapítani meghallgatott CD állományát. 
Kisaragi Harumizu korán elvesztette édesanyját. Édesapja, aki a robotika elismert szakértője volt készített neki egy robotkutyát, hogy az élete végéig mellette maradjon.  A kisfiú édesanyja emlékére Kinpirának nevezete el az ebet. Sajnos édesapja se sokáig maradhatott mellette, a fiú egyetemista évei alatt ő is távozott az élők sorából, így Harunak egyedül Kinpira és gyerekkori barátja maradt csak, azonban nem elégedetlen az életével, hiszen szereti a munkáját, és bár egyedül él, mégsem magányos. Egyetlen dolog keseríti meg az életét, hogy titkon szerelmes az egyik munkatársába, Satomi Koichiba, aki viszont másik férfi iránt, a foglalt Takahashi - kun iránt érdeklődik. Aztán egy részeg éjszakán  Koichi kikezd Haruval, aminek a vége egy szenvedélyes együttlét lesz, a reggel viszont nem azt hozza Harunak, amit vár, hiszen a férfi, bár szégyelli magát a történetek miatt továbbra is Takahashi - kunt látja csak. Ezért Haru, hogy mentse legalább a bimbózó barátságukat, valamint a jó munkatársi viszonyt, azt hazudja, hogy ő csábította el Koichit, és semmit nem jelentett neki az az éjszaka. Sőt még abba is belemegy, hogy segít Koichinak abban, hogy elcsavarhassa Takahashi - kun fejét, többek között főzni tanítja. Aztán mielőtt észrevennék, egyre több időt töltenek egymás társaságában, amit roppantmód élveznek is, de hogy ez elég lesz-e, hogy Koichi végre észrevegye a főnökét, hogy végül is kit választ a férfi, és mi lesz Takahashi - kunnel nem árulom el, tessék elővenni a CD-t, amihez egy kiváló angol nyelvű ferdítés is készült. 

A CD-n egy Hatano Wataru x Nojima Hirofumi kettőst hallhatunk, mellékszerepben Taniyama Kishou és Mizushima Takahiro. 

Pornosuperstar


Nem tévedek sokat véleményem szerint, ha azt mondom minden embernek van egy bálványa, akit csodál. Legyen ez egy híresség, vagy magánember, de szerintem mindannyian voltunk már úgy, hogy elbűvölt minket egy másik ember varázsa, karizmája, kisugárzása. Nincs ezzel másképpen Yamashita sem, bár az ő választása kissé furának tűnhet, hisz egy pornószínészt sztárol, kicsit talán át is esve a  ló másik oldalára, hiszen egész komoly gyűjteményt halmozott fel már kedvence munkáiból, legnagyobb álma pedig, hogy találkozhasson imádottjával. Egy nap aztán ez az álom valóra is válik, hiszen az utcán belebotlik a Hikaru névre hallgató srácba, ami annyira megrészegíti, hogy ott helyben fel is ajánlja a fiatalembernek addig féltve őrízgetett szüzességét. Az együttlétre sor is kerül, azonban a szeretkezés után kiderül, hogy csúfos félreértés történt és a férfi, akit Hikarunak hitt valaki teljesen más. És ha még ez nem lenne elég szerencsétlennek másnap a munkahelyén fut össze egyéjszakásnak hitt kalandjával. 

Ez megint nem a mély mondanivalójáról lesz híres, de könnyed kikapcsolódásnak, mikor az ember csak valami cukormázasra vágyik némi kis nevetéssel és  szívsajgással, de nem túlzott drámával, akkor ez tökéletes lesz. A párosunk Yusa Koji, akiről még fogok ebben a blokkban szót ejteni és Shimino Hiro, aki szerintem egyszerűen tökéletes volt erre a szerepre, meg egyébként szinte tökéletes uke. Nem annyira, mint Waccha, de nem panaszkodhatom rá. xD

Katekyo!



Az iskola bizony kemény meló. Így van ezzel ezen sorozatunk főhőse Rintarou is, akinek bizony okoz némi fejtörést a suli. Szülei, akik megunták botrányos iskolai teljesítményét, gyorsan kerítenek mellé egy szuper intelligens (és szuper gazdag családból származó) egyetemistát házi tanítónak, hogy segítse fiukat tanulmányi előrehaladásában. Amit viszont szegény párák nem is sejthettek, hogy Kaede nem csak a matekfeladatok és az angol szavak terén kupálja ki gyermeküket, hanem bizony az élet más területein is kezelésbe veszi a találkozásukig meglehetősen  ártatlan fiút.

Nagyon mulatságos mangával és CD-vel állunk szemben, a szereplőinknek hála mindig lesz okunk a mosolyra. Kaede nem csak okos, de semének sem utolsó, sármos, határozott, dögös, pillanatok alatt lekapja a tíz körméről Rintarout, szemtelen és pimasz, ő az, akinek csak megszületni volt nehéz, azóta viszont mindenki a lábai elé omlik. Rintarou ezzel szemben kis naív, de nagyon őszinte, egyenes fiú, aki nem rejti véka alá az érzelmeit, és ösztönösen tudja, hogyan kezelje Kaedét, aki nem tudja megunni, hogy Rintarou mindig meglepi valamivel, amire nem is számít (ez olyannyira szórakoztatja, hogy még  Rintarou megfigyelési naplót is vezet kedveséről xD) A CD ehhez mérten maga is remek, bátran ajánlom, hiszen számos bájos és érzéki kalandban lehet részünk. Kaedét Hirakawa Daisuke, még Rinatorut Terashima Takuma szólaltatja meg, mellékszerepben találkozhatunk többek között Yonaga Tsubasával, Nojima Hirofumival, Satou Takuyával és még sok más seiyuuval is.

Rintarouék karaktere Moegi Yuu sensei fejében született meg.

Time Lag



Tendou Satrou az iskolai újságíró klub tagja, tehetséges fotós, és nem mellesleg szerelmes gyerekkori jóbarátjába és szomszédjába  Sawaguchi Shirouba. Minden tavasszal ezt közli is vele, de a sprinter fiú minden alakalommal elküldi őt azzal az indokkal, hogy ne űzzön ilyen ocsmány viccet vele. Satoru nem érti, mi ütött Shiroba, azt hisze neheztel rá azért, mert mikor felfedezte az iránta érzett vonzalmát egy ideig kerülni próbálta őt,. Elsős korukban az iskolai évnyitón, miközben a fiú rá várt a cseresznyefa alatt még a fejét is elfordította, de nem akarja feladni, hiszen az érzései komolyak Shirou iránt. Ha pedig mindez még nem lenne elég a káoszhoz,  meg van róla győződve, hogy iskolai senpaia, Hiiro Seichi is Shirora feni a fogát és fogalma sincs Shirou mit érez, és kit fog választani végül. És hogy ne legyen ilyen egyszerű az élete, egyik nap kap egy levelet, amelyet titokzatos feladója évekkel korábban tett postára. De hogy mit tartalmaz a levél, ki a feladó és miért lenne minden más, ha a japán posta idejében kézbesíti, nem árulom el, olvassátok, illetve hallgassátok meg magatok. 

Ez megint aranyos darab, konkrét szerelmi együttlétre nem is kerül sor a mű folyamán, de valahogy nem is hiányzik belőle, hiszen így is tökéletes. A leírás alapján pedig nem kell megijedni, hogy szerelmi  háromszög, a mangaka nagyon finoman kezeli, nem megy át idegesítőbe, még pont az előtt tisztázz minden bonyodalmat, hogy szappanopera érzetünk lenne tőle. Ezt megint csak bátran mindenki figyelmébe ajánlom, akár kezdőkébe is, hiszen mint mondtam, igencsak ártatlan a kapcsolat a fiúk között, legalábbis, ameddig a manga nyomon követi a sorsukat. xD A három főszerepben Toriumi Kousukét, Sakurai Takahirot és Miki Shinichirot hallhatjuk. 

A magáért Gotou Shinobunak lehetünk hálásak. 

Wonderful days


Történetünk hőse Ray, aki modellként keresi a kenyerét, hiszen a genetikai lottón csupa nyertes számot húzott és gyönyörű külsővel valamint karizmatikus, vonzó személyiséggel lett megáldva. Szobatársa Shingo, bár nagyon jóképű, de visszahúzódó alkat, aki sapkákat és jellegtelen ruhákat visel, hogy ne hívja fel magára túlzottan a figyelmet. Ray középiskolás kora óta tudja Shinogóról, hogy a fiúkhoz vonzódik, de nem igazán zavarja a dolog, azt viszont nem is sejtheti, hogy a fiú nagyon régóta szerelmes belé, olyannyira, hogy más férfiakhoz nem is közeledett soha, hiába biztatta erre egy másik meleg barátja. Hogy vajon végül Shingonak sikerül-e meghódítania Rayt, vagy egy másik férfi karjaiban lesz boldog, nektek kell kiderítenetek, én én számon biza lakat van ezzel kapcsolatban.

Ez most szintén  az estimese kategória ebben a csapatban, nem sok újdonságot mutat annak, aki kettőnél több mangát olvasott, vagy CD-t hallgatott, de ennek ellenére is érdemes belevágni, hiszen egy óra lekapcsolásnak a világról nagyon is megteszi. A CD megint az UtaPri kedvelőket csábíthatja, ezúttal a Camus x Cecil shippelőknek lehet egy jó napjuk, hiszen Shingo szerepében Toriumi Kouske hallható, még Rayt Maeno Tomoaki személyesíti meg, mellékszerepben Kishio Daisuke.

A mangát írta és rajzolta Tenzen Momoko. 

Shinjuku Lucky Hole


Igazán különleges CD következik a sorban. Eddig többé - kevésbé olyan darabokat ajánlgattam, amik összefüggő történetek voltak, esetleg két részre tagolódtak. Nos ez a darab hat különálló epizódot mesél el, ami  pedig összeköti őket, azok a bennük szereplő személyek és Lucky Hole nevű AV ügynökség.  Egy szép napon egyik hősünk Hiyama Kumi ajtót nyit egy öltönyös, nagyon komolynak tűnő fiatalembernek, aki azt kéri tőle, hogy faragjon belőle AV színészt, ami merőben meglepő kérés egy olyan fiútól, aki még csak férfivel sem volt soha. Kumi - chan persze nem ma jött le a falvédőről, szóval azonnal látja, hogy valami más van a háttérben,  de azért próbál segítőkész lenni és első körben mutat néhány munkadarabot, ami szemlélteti Katagiri - sannak, mi is lenne a dolga a továbbiakban. Persze az eset együttléttel ér véget, ahol a fiú megnyílik neki, és talán kicsit bele is szeret a férfibe, de rövid románcuk csak egy délutánra szól, hiszen Katagiri - san összetörne ebben az életformában, így Kumi-chan elküldi maga mellől. Ez a CD első története, a többi is ilyen rövidke darabokból áll, s ezek az apró történetek Kumi-chan és különös slepje körül fog zajlani. Sajnos a mangának csak az első két fejezete van lefordítva, de a CD így is szépen követhető, különösen is érdekes a múltidézés, avagy, hogyan lettek szereplőinkből azok, akik. 

Bár most úgy tűnhet, hogy ez csak szex és más semmi, hiszen szereplőink elég változatos magánéletet tudhatnak magukénak, mégis olyan szépen összeáll a végére a kép, hogy bőven több lesz egyszerű bujálkodásnál. Nekem nagyon tetszett, hogy hőseink nem siránkoztak, nem sápítoztak, hanem csak tették, amit tenniük kellett, és mentek a saját útjukon. Nekem a manga rajzolása is tetszik főleg Kumi-chan, de a többiek is tetszetős külsőt kaptak, szóval epedve várom a maradék fejezeteket is. A Drama CD-n rengetek párt hallhatunk, most nem sorolom, álljanak itt csak a seiyuuk: Miki Shinichiro, Horiuchi Kenyuu. Hatano Wataru (itt szeretnék egy apró megjegyzést: Uke! Waccha),Ono Yuuki. Suzuki Tatsuhisa. Takeuchi Ken,  Kuroda Takaya

A mangát Kuroto Harumo tette számunkra elérhetővé.

Eddig a könnyedebb hangvételű művek, és most kicsit komolyabb vizekre evezünk. 

Subete wa Kono Yoru ni

Nem először fogok yakuzás történeteket ajánlani eme kis blogon nektek, a következő darab is ezek sorát fogja gyarapítani. Két különálló sztorival ismertet meg minket a CD. Az első történet főhőse  Kaji Satoru nagy adósságban kerül. Hogy ezt visszafizesse elvállalja, hogy el tesz láb alól egy meglehetősen befolyásos yakuzát, csakhogy mikor meglátja rémülten ismeri fel leendő áldozatában Minato Akihikot, akivel az egyetem alatt meglehetősen intim viszonyt folytattak, aminek Satoru vetett véget egy nő miatt. Persze Akihitot azért nem olyan könnyű likvidálni, nem kispályás, így elkapja Satorut és fogságba veti, házi őrizetet kap a fiú, és Akihiko társaságát grátisz. Hamar felelevenedik kettejük között a múlt, bár nem épp szelíd módon, hiszen mindkettőben rengetek sérelem, sértettség, tisztázatlan kérdések maradtak a kapcsolatuk után, valamint egy szörnyű titok. Vajon tényleg Akihiko okozta Satoru barátnőjének a halálát, vagy mindez csak egy tragikus félreértés volt és helyre lehet még hozni a múlt hibáit?

A második történetben Akihiko és Satoru közös ismerősének, a szintén yakuza Takei Yasuyuki múlja elevenedik meg előttünk és egy gyönyörű, de tragikus szerelmi történet. Suzuhara Ryouichi Yasayuki sógora sajnos hamar özvegyi sorsra jut, hiszen feleségét, akivel boldogan éltek tragikusan hirtelen vesztette el. A férfi őszintén szerette a nőt, de nem volt köztük intim viszony, mert még Ryouichi melegségével, addig a nő a múlt démonjaival küzdött. Ennek ellenére boldog életet éltek egymással, hiszen a szeretetükhöz egymás iránt soha nem fért kétség, épp ezért sújtotta porba Ryouichit imádott neje halála. Egyik nap váratlanul betoppant hozzá Yasuyuki, aki börtönben ült, de amint szabadult hazasietett, hogy drága nővére sírját meglátogassa, ha már ebben az életben többet nem találkozhattak és hogy köszönetet mondjon a férfinak aki olyan boldoggá tette a korábban sokat szenvedett nőt. Szinte azonnal megtalálják egymással a közös hangot, így valahogy egyiküknek sem lesz teher, mikor úgy alakul, hogy Yasuyuki beköltözik a sógorához, észrevételnül nyílnak meg egymás előtt, és mesélik el a múltjuk legsötétebb részleteit is, és észrevétlenül szeretnek egymásba is, valahogy olyan természetesen jön az érzés. Igen ám, de Yasayukinak lerendezetlen ügyei maradtak Tokióban, ahová egy idő után vissza kell térnie, hogy minden szálat elvághasson, ami a bűnöző életformához köti. 

Ez a CD elég kemény darab, főleg a második történet, nagyon ritkán hallottam ilyen szomorút, meghatót, szóval ha akartok egy kiadósat bőgni, akkor én ezt a történetet ajánlom, hiszen gyönyörű mese az igaz szeretetről és a szerelemről. Az első történet főszerepében Toriumi Kousuke és Kamiya Hiroshi, a másodikéban Takase Akimitsu és Yusa Koji. Tartozom egyébként egy vallomással, Yusa Kojit BL-ben annyira nem kedvelem, de ebben a darabban lenyűgözött, annyira áthozta Ryouichi érzéseit és a vele történteket, hogy minden létező kalapom emelem előtte.

Sono Kuchibiru ni Yoru no Tsuyu


Kanyarodjunk vissza kicsit a barátok témához, mint ahogy már azt megtettük egy párszor. Wakae Koichi, a csendes magának való fiú új diákként került egy osztályba Wada Tatsukival a népszerű, élink és eleven diákkal. Kezdetben nem sokat beszéltek egymással, de egy különös találkozás és megnyílás barátokká tette őket, legalábbis Wakae úgy gondolta, egészen addig, még Wada egy szünetben a többiek színe előtt megalázta,  megtagadta, hogy valaha barátok voltak, majd miután kettesben maradtak magáévá is tette a tiltakozó fiút. Ez olyannyira megviselte Wakaet, hogy otthagyta az iskolát, Wada soha többet nem látta. Évekkel később Wada buszvezetőként helyezkedett el. Az immár felnőtt férfi nagyon szereti a munkáját és kiválóan is végzi, egyébként nyugodt életet él, egészen addig, még egy végzetes napon nem más száll fel a buszra, mint Wakae, aki jóvátételt követel a múltért, és ezt nem máshogy képzeli, minthogy ugyanazt adja vissza, amit ő kapott annó. Így kezdődik újra a két férfi kapcsolat, és ahogy halad a történet úgy bontakozik ki kettejük múltja és tetteik miértje.

Ez megint csak nem az a habkönnyű mese, már az erőszak miatt sem, azonban nagyon szépen vannak ábrázolva a lélektani folyamatok, a kapcsolatok, az okok és motivációk. Nincs rossz meg jó ember, rossz meg jó tettek vannak, amiket két olyan ember követ el, akik össze vannak zavarodva, kétségbe vannak esve, mélyen megbántottak, és akiknek egymás feloldozására van szükségük, hogy tovább tudjanak lépni. A két főszerepben Morikwa Toshiyukit és Yusa Kojit hallhatjuk.

A mű alapját képező manga Fuaki Yoiki tollából származik.

Saezuru Tori wa Habatakanai




Nem véletlenül hagytam ezt  a darabot utolsónak, hiszen ez a leginkább felkavaró, mégis egyszerűen lenyűgőző történt talán a mostani válogatásban. A manga, ami alapján a CD készült Yonade Kou munkája. Azt tudni kell a művésznőről, hogy nem könnyű eset, szeret nehezen emészthető témákat feldobni, amit utána napokig forgat magában az ember, szóval nekem kell hozzá egy hangulat, hogy őt elővegyem, annak ellenére, hogy nagyon is szeretem. Éppen ezért a Saezurut nagyon sokáig halogattam, azonban miután bejelentették a CD érkezésést rávettem magam, és most sem csalódtam Yonade senseiben, hiszen ismét egy hátborzongatóan gyönyörű mangát írt (és ír, hiszen még közel sem befejezett a történet)

Yashiro yakuza, nem is akármilyen, éles az esze, kiválóan ért az üzlethez és ugyanilyen kiválóan ért az emberekhez is, ráadásul a személyisége, a hanyag eleganicája és a fanyar öniróniája is bájának részét képezi, arról nem is szólva, hogy igencsak jóképű férfi, egyetlen "hibája" van, bárkivel lefekszik válogatás nélkül, ha úgy hozza kedve, ráadásul különösen is szereti, ha fájdalmat okoznak neki ezzel, viszont ha az illető beleszeret elhajtja magától. Persze nem úri huncutságból, fiatalkorában nevelőapja rendszeresen megerőszakolta, és azóta vágyik ilyen dolgokra. Nem tartja magát melegnek, hiszen a nőket is izgatónak találja, ha akarná bármikor ki tudná elégíteni a lányokat is, mégis inkább a férfiaknak adja magát, de csak testileg, érzelmileg érinthetetlen. Egyetlen ember van, akibe valaha szerelmes volt, a középiskolai barátja Kageyama, aki viszont nem őt választotta, ami még inkább bezárta a a szívét. Egy nap új testőrt kap, Doumeki személyében. A fiú frissen szabadult börtönlakó, de ez nem látszik meg rajta, a csöndes fiatalember már- már túlságosan is jó a yakuza világhoz. Most azt gondolnátok, hogy jön az a rész, amikor is elkezdem ecsetelni, hogy ők ketten milyen közel kerülnek egymáshoz és, hogy Doumeki szép lassan megnyeri magának a férfit, ám ez csak nagyon részben igaz, hiszen Doumeki impotens, hiába próbál még Yashiro is életet verni belé, hatástalan marad. Ezt leszámítva viszont a fiú remek testőrnek bizonyul, és azért lassan tényleg közel kerülnek egymáshoz, Doumeki talán túl közel is, mindeközben a háttérben pedig a yakuza sem a lábát lógatja.

Ami különösen is tetszik a mangában, hogy a szereplők mintha élnének. Hogy magyarázzam, olyan mintha nem egy személy irányítaná őket a háttérben, hanem maguk írnák a saját történetüket, maguk hoznának döntéseket, maguk lépnének erre vagy arra. Nagyon komplex manga, a szereplők érzelmein túl a yakuzák világába is betekinthetünk, ami elég szövevényes, intrikákkal teli világ, ez az a manga, ahol minden panelra figyelni kell, mert soha nem lehet tudni, mikor lesz fontos az ott elhangzó információ. A CD nem csak a Saezuru első három fejezetét dolgozza fel, hanem a két előzménysztorit, amiből megtudhatjuk, hogyan találkozott Yashiro és Kageyama, valamint hogyan lett Kageyama szerelmes Kugába, a későbbi párjába.

A CD egyszerűen tökéletes, nem csak a seiyuuk, de a hangeffektek, a zenék, a hangulat is a helyén van. A Yashirot alakító Shingaki Tarosuke első BL szerepe a Saezuru, ez mégsem hallatszik, egyszerűen a CD tartalmára ő maga lett Yashiro. Domekit Hatano Wataru szólaltatja meg, mellékszerepben hallhatjuk Yasumoto Hirokit, Ono Yuukit, Ookawa Torout  és még jó pár színészt. Azoknak, akik éreznek merszet, hogy egy nem mindennapi, felkavaró, elgondolkodtató és remek történetbe belekezdjenek ezt tudnám javasolni, hiszen mint mondtam profi munka. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések