Drama CD-k avagy utazás a képzelet szárnyán - Round 3

Íme itt a következő adag Drama CD ismertető tőlem, amit ajánlok az arra fogékony közönség becses figyelmébe. 

Dekichatta Danshi

Főszereplőnk Hisui középiskolás diák, és mint minden egészséges férfi bolondul a nőkért, imád velük flörtölni és tenni nekik a szépet, ugyanakkor - és erre varrjatok gombot - a legjobb barátjával Yuujirouval, - aki a félreértések elkerülése végett fiú - folytat viszonyt. Persze az ő értelmezésében ez csak olyan dugópajtiság, amíg nem jön jobb, vagy legalábbis szeretné azt elhitetni magával, hogy ennél komolyabb érzelmekről nincs szó közöttük. Egy este aztán egy titokzatos csomagot találnak az ajtó előtt, amiből egy helyes csecsemő bukkan fel, aki mint később kiderül Hisui nővérének fia. A lány egy kis időre öccse felügyeletére bízná Haruhit, elutasításra pedig nincs lehetőség, hiszen a csaj megzsarolja kedves öccsét, hogy tudja ám, kivel osztja meg az ágyát, így gondolja meg, hogy mit válaszol a kérésére. Na itt kezdődik ennek a nem mindennapi családnak az élete, amit három CD-n és egyelőre három kötetnyi mangán keresztül kísérhetünk figyelemmel.

Szerintem remek CD lett, a főszerepben Toriumi Kousuke és Kaji Yuuki, mellékszerepben pedig Shimono Hiro és Shimazaki Nobunaga (a második CD-től). Érdekes mód én Yu-tant annyira nem kedvelem,mikor ukét játszik, mert hajlamos vinnyogni (nagyon vinnyogni), de ezen a CD-n jót játszott, határozottan tetszett. Valószínűleg Tori - san van rá ennyire jó hatással, mert egy másik CD-n, ahol szintén ilyen felállásban játszottak, szintén remek teljesítményt nyújtott. Mindenesetre, aki egy kis könnyed kikapcsolódásra vágyik egy bájos történettel, annak bátran ajánlom. 

A CD alapját képező mangát írta és rajzolta  Mikage Tsubaki.

Inu to Omawari - san (Dog and Polieman)



Miyoshi egy olyan rendőr, aki teljesen oda van a kutyákért, saját, meglehetősen féltékeny kutyája mellett minden más kutyát megszállottan szeret, a környék tulajdonosait mind egy szálig ismeri háziállatukkal egyetemben. Emellett van egy bátyja, aki erősen testvérkomplexusos, és szinte már megszállottan rajong az öccséért. Egy nap aztán  megpillantja a népszerű modellt Kanaet, aki első látásra elbűvöli, azonban hiába keresi az alkalmat, hogy szóba elegyedhessenek valahogy mindig elbénázza (Sokáig azt sem tudja, ki a srác, teljesen véletlenül jön rá a nevére és a foglalkozására) Egészen addig, még a fiút meg nem támadja egy kollégája, akinek karmaiból Miyoshi menti meg, így végre megtörik a jég, szépen lassan közelebb kerülnek egymáshoz. Azonban mielőtt bárki nyugtázná, hogy itt a vége fuss el véle, megnyugtatom, hogy nem lesz ilyen egyszerű a történet, lesznek itt még nagy félreértések a két szerelmes között, a háttérben pedig egy bűnbanda tevékenységébe is bepillanthatunk, akiknek nem várt módon lesz majd közük Kanaehoz.

A főszerepben Hirakawa Daisukét és Toriumi Kousukét hallhatjuk, akik nagyon jók együtt. Nekem mind történet, mind színészek szintjén egy nagyon kellemes élmény volt ez a CD, szintén nem egy borongós darab, inkább a könnyebb vonalat erősíti. 

Az eredeti mangát Kirishima Tamakinak köszönhetjük. 

Elektel Delusion


A legjobb barátokból szerelmesek lesznek téma kimerítetlen BL berkeken belül, így nem meglepő, hogy eme remek is ezt dolgozza fel (ahogy még lesz ilyen ebben a blokkban). Shunpei és Fumi nem elég, hogy gyerekkori barátok, de ráadásul szomszédok is ezer éve, így aztán nem meglepő, hogy szinte testvérekként nőttek fel, nincs túl sok titkuk egymás elől. Legalábbis Shunpei ezt gondolja, egészen addig, még Fumi elé nem áll és be nem jelenti,  hogy meleg és randizgat valakivel, aki szintén fiú. Shunpei nem tudja igazán hova tenni ezt a pálfordulást, tekintve, hogy Fuminak már voltak női, akikkel intim viszonyt is létesített, de úgy gondolja, mint legjobb barátja kötelessége Fumi mellé állni és támogatni mindenben. Ezt olyannyira komolyan veszi, hogy még húga BL gyűjteményét is bezsákolja, hogy mindent megtudjon két férfi viszonyáról. Az is hamarosan kiderül, hogy Fumi nem mással találkozgat, mint a diáktanács elnökével, akinek bájos babapofija egy igazi szörnyeteget rejteget, aki nem tűr ellentmondást, és aki rendszeres vendég lesz Fuminál, ez pedig egy idő után rettenetesen irritálni kezdi Shunpeit, már csak azért is, mert úgy érzi az új szerelem miatt Fumi életében háttérbe kerül. Ez a szokatlan féltékenység pedig hamarosan egy nagyon érdekes helyzetbe sodorja kettejüket.

Nagyon szeretem ezt a történetet, különösen azt a részét, hogy már amennyire egy BL manga reális lehet, ez az. Szépen fel van építve Shunpei és Fumi érzelemvilága, a személyiségük, szóba kerülnek félelmek az új helyzetek és a változások miatt, nem esnek egyből egymásnak, hanem vannak kétségeik az együttlét miatt, anblokk egész reális problémákkal néznek szembe, amiket meg kell oldaniuk, viszont nem is drámáznak állandóan, főleg a bolondosabb Shunpeinek hála sok vicces szituációt is megélhetnek az olvasók, a mangaka szépen egyensúlyban tartja. Ezeknek tudatába aztán nem meglepő, hogy már három kötetnyi angol fordítás áll a rajongók rendelkezésére, és négy Drama CD (tehát van még lefordítatlan kötet is). Az első kötetben egyébként helyet kapott a mangaka másik sztorijának egyik párosa is, amilyen spin - off történetként, ezt a Drama CD nem dolgozza föl. 

Shunpeit és Fumit Yasumoto Hiroki éa Maeno Tomoaki játsza, még a diákelnök szerepében Kaji Yuuki tündököl, ez pedig hasonlóan az előző két darabhoz szintén nem a drámák szerelmeseinek ajánlom.  Ami ebben különleges, hogy Maeno Tomoakit először hallottam uke szerepben és annyira jól csinálja, igazán többször is bevállalhatná.

A mangát Yonezou Nekota senseinek köszönhetjük

Gohan wo Tabeyo

Kuga Otohiko egy gyermekét egyedül nevelő, kissé szétszórt édesapa, aki egy Zöld Étterem nevű vendéglátó egységben dolgozik Tsukishima Akiraval egyetemben. Akkor ismerik meg egymást közelebbről, amikor a főnökük elrendeli, hogy dolgozzanak ki egy új curry receptet együtt, aminek ugye mondanom sem kell, hogy kölcsönös lángolás lesz a következménye. Ezt Kuga kisfia Haruka is örömmel veszi tudomásul, tekintve, hgoy Tsu-kunt hamar a szívébe zárja, amit mi hallgatók is teljesen megértünk, hiszen egy kicsit fanyar humorú, de nagyon melegszívű férfiről van szó. A történet az ő kis családjuknak mindennapjait köveit figyelemmel és azt, hogy milyen akadályokat kell leküzdeniük a boldogság érdekében, többek között a volt feleség és Kuga édesanya is okoz némi bonyodalmat az életükben.

Egy igazán aranyos és nagyon szeretetreméltó CD sikeredett ki belőle, amiben egy rokonszenves családot ismerhetünk meg, nekem nagyon gyorsan vált kedvenccé. Hat CD (amiből én sajnos az utolsót nem találtam meg), két hősünket Kosugi Juurouta és Miki Shinichirou szólaltatja meg. Ez igazán remek szereposztás lett, öröm volt hallgatni őket.

Sajnos ennél a műnél nem találtam sem szerzőt, sem alkotót, nem egy túl ismert darab, pedig megérdemelné. 

Haato no Kakurega


Meglehetősen friss munkát hoztam nektek ezzel a CD-vel, hiszen csak múlt hónap végén került polcokra. Vannak élethelyzetek, amikor egy embert az ág is húzza és csőstül jön a baj. Egy ilyenben tengődik főhősünk Izumi is, aki nem elég, hogy elvesztette az összes pénzét és ezért kénytelen feladni korábbi életét és egy olcsóbb albérletbe költözni, még a modell (?) barátnője is elhagyta. Mindez azonban szerencsére annyira nem törte meg, így igyekszik újra talpra állni, azonban arra nem számít, hogy új szomszédai az átlagosnál meglehetősen érdekesebb alakok, ahogy arra sem, hogy egyikükkel a szótlan és mogorvának tűnő Harutóval hamarosan a kelleténél intimebb viszonyban találja magát. 

Egy igazán vicces művel van dolgunk, Izumit ugyan kicsit megpróbálta az élet, de mindezt meglehetősen kellemes öniróniával vészeli át, valamint az egymásba folyó események sem hagyják, hogy depresszióba döntse önmagát. Haruto meg egy kis visszahúzódó, szerény alaknak tűnik, de a végén nagyot csattan, hogy milyen is igazából a srác, a slusszpoénon nagyon jót nevettem vele kapcsolatban. A két fiú szerepében Hatano Watarut és a Free!-s Harukát alakító Shizmazaki Nobunagát hallhatjuk. Nobunak nem sok BL szerep van ugyan a háta mögött, de ehhez képest kellemes ukévá nőtte ki magát, nem nyivákol, szépen szinten tartja a hangját az intimebb helyzetekben is, szóval én érdeklődve várom a további munkáit, többek között ennek a folytatását.

A mangát Natsume Isaku neve fémjelzi. 

Hachigatsu Nanoka wo Sagashite

A sok könnyedebb, vígjátéki mű között ez fogja képviselni a  komolyabb, drámaibb vonalat, hiszen nem egyszerűen megemészthető műről van szó és ez hatványozottan is 18+.

Mizusawa Royta elvesztette az emlékezetét augusztus 7-én egy balesetben. Legjobb barátja Ninomiya Koichi igyekszik mellé állni mindenben, azonban azt ő sem tudja megmondani, miért kezdték el a fiút titokzatos rémálmok gyötörni arról, hogy megerőszakolja egy másik férfi. Sokáig nem tudja hova tenni ezt az álmot, még egyszer csak fel nem sejlik benne, hogy talán ez nem rémálom, hanem egy emléktöredék. Onnantól kezdve nem nyughat, még ki nem deríti, hogy álom volt vagy valóság, illetve, ha valóság ki lehetett a titokzatos elkövető, e rejtély kulcsát pedig a diáktanács elnökében és alenökében látja, akik talán tudnak valamit, amit ő nem.

Van ebben minden, ami egy jó drámához kell, már maga  a felütés, viszonzatlan szerelem, szerelmi háromszög, legjobb barátok közti kavarás és végül a nagy kérdés, hogy vajon mi is történt valójában és mit fog ezzel az információval kezdeni Ryota.

A CD-n egy Hatano Wataru, Terashima Takuma, Nojima Hirofumi hármast hallhatunk, megvallom engem ennek először a szereposztása fogott meg, egyrészt mert már korábban is volt szerencsém Hatano Wataruhoz és Terashima Takumához, mint pár és az nagyon tetszett, másrészt, mert ezek ketten elég közeli barátok, sőt közös együttesük is van, ez pedig így mindig fun szerintem, de nem bántam meg, hogy rávettem magam, mert egy érdekes és sok kérdést felvető történetet köszönthetünk benne.

Az eredeti novelt írta Higuchi Misa, rajzokkal színesítette Takahisa Naoko.

Hontou Yajuu



Egy kis vidám és aranyos darab, aminek témája amolyan komikus Rómeó és Júlia japán szemmel BL köntösbe bújtatva. 

Ueda Tomoharu foglalkozását tekintve rendőr, de nem akármilyen ám. Amellett, hogy élete álma volt a rend őrzése barátságos természete miatt a legkétesebb kinézetű alakokkal is első szóra megtalálja a közös hangot így aztán nem is csoda, hogy nagy népszerűségnek örvend.  Egy éjszaka aztán pont egy fentebb említett kétes kinézetű alak kopog be az ajtaján. A fiúról üvölt, hogy yakuza és hogy rémes az ízlése öltözködés terén (vagy rikító színű öltönyöket hord, vagy valami borzalmas mintázatú ruhát aggat magára, mintha valami csalhatatlan szimat vezetné a ruhaboltok legocsmányabb kínálatához xD). Név szerint Gotouda Aki valóban egy yakuza klán örököse (yakuza a japán maffia és alvilág összefoglaló neve) és háláját leróni érkezett a biztos úrhoz, amiért előző éjjel Ueda megmentette egy alsógatya tolvajtól, valamint szerelmet vallani is óhajt, ha már arra járt.  Uedának lehetősége sincs elutasítani a rámenős srácot, így indul több kötetnyi közös kalandjuk. 

Aki egy tünemény, egy pattogós, nagyszájú, egykori playboy, de nagyon cuki, Ueadának nem is tart soká, hogy végzetesen beleszeressen, ami szerencséjére nagyon is viszonzásra talál a yakuzacsemeténél, azonban egy rendőr és egy maffiózó kapcsolatát nem mindenki néz jó szemmel. A mű nagy előnye, hogy inkább a vicces oldalát közelíti meg  a helyzetnek, illetve Ueda a személyiségéből fakadóan szinte mindenkit kedvel (Aki volt szeretőit leszámítva),  így aztán aki akar, az sem tud vele sokáig haragban lenni. 

A Drama CD-n egy Nakamura Yuuichi és Kakihara Tetsuya párost hallhatunk, senpai szerepében pedig Shimono Hiro, sajnos jelen pillanatban csak a 3. kötetig dolgozza fel az eseményeket a CD, de ettől függetlenül bátran kezdjetek bele, tényleg egy tüneményes darabról van szó.


Kanau Sensei no Subete  


Íme a másik gyöngyszem Terashitól és Wacchatól, ezzel pedig vissza is eveztünk a lájtosabb vizekre. Egy kis szerelmi komédia a mogorva és meglehetősen tsundere író és az őt szinte egyedüli módon kezelni tudó szerkesztője között. Ennél sokkal többet erről nem is tudok mondani, a lényege igazából ennyi, szóval ezt sem a fajsúlyos mondanivalót kedvelő közönségnek szánták. 

A két főszereplőt megneveztem, már csak az van hátra, hogy közkincsé tegyem a mangaka személyét, aki nem más, mint Tanaka Ball. 

Play Zone


Két történetet tartalmaz a CD. Az első főszereplője Mili, aki DJ-ént keresi a mindennapi betevőjét, sokan kedvelik, tehetséges is, viszont eléggé újonc a szakmában. Sato, az elismert DJ meglehetősen féltékeny, de az talán még maga számára sem tiszta, hogy mire is féltékeny igazából, Mili szakmai sikereire irigy, vagy a fiú körül lebzselő rajongók bosszantják igazából, akik lecsaphatják a kezéről. 
A második történet egy szerelmi háromszög a szó legszorosabb értelmében. Főhősünk két legjobb barátjával tengeti iskolai napjait, amik egész átlagosnak mondhatóak, egészen addig, még mind a két kebelbarát szerelmet nem vall neki. Ettől a srác teljesen kiakad, és próbál választani közöttük, de nem igazán sikerül neki, ezért elég képtelen ötlettel áll elő, mi lenne, ha hárman párbant játszanának. A két fiú elfogadja, egy darabig működni is látszik a dolog, csakhogy még egy kettes párkapcsolat is tud zűrös lenni, hát még ahol hárman vannak. Hogy mi lesz a vége, hallgassátok meg magatok. 

Az első esetben Ono Yuuki és Takeuchi Ken vannak párban, még a szerelmi háromszög szereplői Satou Takuya, Okitsu Kazuyuki és Ohsaka Ryota. és azért szerencsére ez utóbbi se veszi magát véresen komolyan, úgyhogy nem kell annyira megijedni tőle. 

A mangáért felelős Otsuki Miu.

Puchitto Hajiketa


Az év egyik legjobban várt CD-je volt a részemről több okból is, és egyáltalán nem csalódtam benne.  Ez első ok maga a történet, hiszem már mangában is nagyon szerettem. Ashitaka egy igen vonzó és kelendő meleg férfi, viszont soha nem kezd viszonyba domináns partnerrel. Ennek egyetlen oka van, hogy három évvel korábban megadta magát az akkori kedvesének, viszont nem elég, hogy maga az aktus fájdalmas és kellemetlen volt számára, ráadásul még a partnere is jól megsértette az érzéseit egy ostoba elszólásával. Így ott helyben véget is ért kettejük egyébként szépen induló viszonya. Ám mi sem bizonyítja jobban, hogy a sors útjai kifürkészhetetlenek, minthogy ez a bizonyos férfi egyszer csak újra feltűnik az életében, sőt mi több ismét magának követeli korábbi pozícióját, mint Ashitaka szeretője, aki persze érhető módon nem akar engedni neki. Azonban szépen lassan újra fellángolnak köztük az érzelmek, ezen felül pedig Ashitaka nem olyan hülye, hogy ne ismerje fel, milyen remek alkalom ez a szerepcserére és arra, hogy megmutassa nagyszájú szeretőjének,  mit is élt át évekkel azelőtt. Csakhogy aztán a dolgok váratlan fordulatot vesznek. Kérdés tanult -e hibájából Noshiro és  el tudja-e feledteti Ashitakával múltbeli botlását, vagy ismét elszalasztja a lehetőséget, hogy tartósan párkapcsolatban maradjon a számára annyira különleges férfival, akit évek alatt sem tudott kiverni a fejéből. 

Ok ez azért elég nyomasztónak tűnhet így leírás alapján, de higgyétek el, egyáltalán nem így van, sőt mi több, nagyon is mulatságos darab. Ashitaka egy rendkívül talpraesett alak, nagyon szerettem a személyiségét, főleg amikor éppen ördögi terveket eszelt ki szeretőjének megbüntetésére. Vagy ott van Ashitaka kedvenc csaposa, aki elég elvetemült ötleteket is bevet, hogy a két ügyetlen szerelmest ismét összehozza.

Ezen felül pedig van még egy ok, ami miatt tűkön ülve figyeltem miatta a megfelelő fórumokat, az pedig nem más, mint a seiyuu felhozatal. A két főszerepbe ugyanis Maeno Tomoaki és Toriumi Kousuke került, aki pedig még emlékszik miket hablatyoltam össze az UtaPriről tudja, hogy a Camus-Cecil kettős rögtön második kedvenc párossá ugrott nálam ebben az évadban, szóval innen már könnyű sejteni az összefüggést. És jók is együtt, nagyon élveztem a játékukat.

A mangát írta és rajzolta Kanda Neko.

Senakaawase no Koi


Télen nagy bejelentés forgatta fel az anime, BL és seiyuu kedvelő világot, miszerint a hatalmas rajongótáborral és a tavalyi év legnagyobb hype-jával rendelkező Sword Art Online című mű főszereplőjét játszó Matsuoka Yoshitsugu BL debütre készül, a mű amiben szerepelni fog pedig nem más, mint a Rauken no uta spin off sztorija a Senakaawase no Koi. (Azért nem írok az előzményekről külön, mert annak ismerte egyáltalán nem szükséges, gyakorlatilag csak ugyanazon helyszínen játszódik a történet, illetve felbukkan benne az előző széria két főszereplője, de csak egy-két mondat erejéig).
Lássuk mivel is állunk szemben. Ha már felhoztam a legjobb barát témát, akkor ismét elő is veszem, hiszen az alapfelállás itt is ez. Két fiúról szól, akik az idolképző iskolában találkoznak és legjobb barátokká válnak, akik együtt haladnak vált válnak vetve az idollá válás rögös útján, csakhogy egy idő után valahogy elveszítik egymást. Még Fumito mentetlenül és reménytelenül beleszeret legjobb barátjába, ami csak keserűséget okoz neki, addig Ichiya  rájön, hogy ez a világ nem csak kemény munkát, de feneketlen élvezeteket is rejt, többek között végtelen számú nőt, akiket megkaphat, és ezt nem is rest kihasználni. Egy nap aztán Fumito munkát kap a híres idol Serizawa Ryousuke oldalán egy filmben, aki kitalálja, hogy mi lenne, ha a nagyobb népszerűség érdekében azt hazudnák a világnak, hogy szeretők lettek. Ichiya, aki mit sem tud az igazságról, maga sem érti miért de kiakad, mint a kakukkos óra. Aztán egy idő után és bizonyos események hatására a hazugság valósággá válik Serizawa és Fumito egymáshoz menekülnek a fájdalmaik és magányuk elől, Ichiya pedig a féktelen bulizásba kezd, hogy elfelejtse a mardosó féltékenységet, amivel karrierjét veszélyezteti. Hogy aztán a két fiú egymásra talál - e ebben a katyvaszban és mi lesz velük, kiderül a CD-ről. 

Mint mondtam az egyik szerepet Matsuoka Yoshitsugu játsza, még a másikban Terashima Takuma hallható. Ez a történet megint egy kicsit komolyabb hangvételű mű, tehát inkább az ilyen iránt érdeklődőknek ajánlom. 

Az eredeti novelt írta Suzufuji Miwa, rajzaival díszítette KazuAki (Starry Sky) 

Ezzel mára én végeztem, de továbbra is tartsatok velem, hiszen lesz még ilyen ajánlóm a közeli és távoli jövőben. ^_^

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések