Drama CD-k avagy utazás a képzelet szárnyán - Round 2

Eljött az ideje, hogy egy újabb adag Drama CD ajánlóját bocsássam a köz rendelkezésére,(az első felvonás ezen a helyen megtekinthető) mivel megint jócskán felgyűlt a meghallgatott darabok száma, amik közül ismét kerültek ki szerelemdarabok. 

The Tyrant who fall in love (Koisuru boukun)




Az előző turnusból teljesen kimaradt, annyira alapvetőnek vettem, hogy ez a Drama CD a mangával együtt több, mint tökéletes, hogy valahogy teljesen kihagytam. 
Van olyan, aki nem ismeri a történetet? Ha van, akkor annak nagy vonalakban felvázolom. Adott egy egy hirtelen vérmérsékletű, ami a szívén az a száján típusú alak, aki ráadásul még durván homofób is, amire őszintén szólva két nagyon jó oka is van, hiszen nem elég, hogy egy ferdehajlamú tanár annak idején megtámadta az egyetemen, egy másik szörnyetegnek volt mersze elrabolni a kisöccse szívét, amit képtelen bedolgozni. Nos ő Tatsumi Souichi, egyetemi kutató és Morinaga senpaia. Morinaga az egyetlen a családját leszámítva, aki egy légtérben mer maradni Souichival huzamosabb ideig halálfélelem nélkül, úgyhogy, aki nem hiszi, hogy  a szerelem minden akadályt legyőz, az nyugodtan vegye e tézis - egyelőre - élő példájának Morinagát, aki öt éve imádja rendületlenül mogorva Senpaiat, de sajnos a fentebb ecsetelt okok miatt nem sok reménye marad a beteljesülésre- gondolja ő. Aztán az élet, aki  a legjobb rendezőmester úgy dönt, hogy megkavarja kicsit a lapokat, szóval hála egy gondoskodó jóbarátnak, egy üveg szesznek álcázott vágynövelőnek és az Amerikában legalizált melegházasságnak Souichinak tiltakozni sincs ideje ártatlansága elvesztése miatt. Legalábbis ott helyben, de azért nem kell félteni a virágszálat, másnap reggel bőven pótolja, aminek a vége az lesz, hogy Morinaga szó szerint véve szavait eltűnik az életéből. Viszont meglepetés Souichi nem hogy megkönnyebbül hanem aggodalmat kezd érezni, és mindent tűvé tesz a köddé vált fiú után. Erőfeszítéseit aztán persze siker koronázza és innentől startolnak a bajos páros igazi kalandjai. Hogyan fog megbírkózni Souichi a kettejük közt fennálló viszony intimebbé válásával, milyen titkok és szövevényes családi kapcsolatok lapulnak még a sötétben, Morinaga elég kitartó lesz - e, hogy megvárja még Souichi hajlandó legalább elismerni, hogy bőven átlépték a barátság határait? Ilyen és hasonló kérdéseket feszeget a manga  egyelőre 8 kötetben, de már rajzolódik hozzá a folytatás, illetve van hozzá egy két részes OVA is, ami az első kötet eseményeit meséli el.
A Drama CD egy Toriumi Kousuke x Midorikawa Hikaru párossal csalogatja a népet, jelenleg az első hat kötetet dolgozták fel, egy CD egy kötet felállásban, a hetes és nyolcas kötet ha minden igaz idénre várható és mint voltam szíves említeni az egyik legjobb CD a gyűjteményemben.

A CD alapját képező mangát írta és rajzolta Takanaga Hinako.

Flutter



Asada üzletemberként keresi a kenyerét. Egy szép napon megakad a szeme munkatársán, Mizuki Ryosukén, de ez feltehetőleg ennyiben is maradna részéről, ha nem jelölnék ki őket közös munkára, ez pedig lehetőséget teremt Asadának arra, hogy jobban megismerje a férfit, akiről hamarost kiderül, hogy bizony a szép nők helyett a jóképű pasik a befutók nála. Nos természetesen azért nem eszik olyan forrón a kását,  a folytatás nem az, hogy Asada ennek hatására ráébred Mizuki iránti olthatatlan szenvedélyére, és boldogan élnek még meg nem halnak, előtte néhány, a szerelemtől elválasztó buktatót még át kell ugrani, annak érdekében, hogy örülhessünk a happy endnek, úgy mint Asada nemhomoszexualitását és Mizuki volt szerelmét Yoshinot, akihez történetünk kezdetén még elég erős érzelmek fűzik.
Hadd mondjam el, hogy Mizuki karaktere baromira tetszett és tulajdonképpen bár a CD alapját képező mangát még nem olvastam a történet is bejövős volt, annak ellenére is, hogy azért elég sok sablon fel-feltűnt itt-ott. A párosunk Hatano Wataru és Kondo Takashi, jók együtt, a megfelelő helyeken kellőképpen izzik közöttük a levegő, szóval bátran ajánlom. 

Az eredeti mangát Momoko Tenzennek köszönhetjük. 

Scarlet:




Akio elsőéves hallgató, aki éli a diákok mindennapi életét, suliba jár, tanul, ismerkedik, barátságokat köt. Egy véletlennek köszönhetően üdvözölheti baráti körében gyönyörű osztálytársát Ryout is, aki annak ellenére, hogy jóképű és népszerű mégis nagyon gyámoltalan, sőt akad benne egy jó adag gyermeki önzés is, így aztán Akio barátsága a világot jelenti számára. Aztán persze ez a barátság elmélyül, szeretők lesznek, azonban Ryounak nem lesz elég Akio, időről-időre hosszabb-rövidebb viszonyokat létesít különböző lányokkal. Akio szemet huny az afférok felett egészen addig, még egy hármas randin nem találja magát, ahol kedvesének aktuális hódítása, Tae fel nem világosítja arról, hogy menyasszony lett, méghozzá Ryoué így pedig érthető a kérés, hogy a fiú jó harmadik kerék módjára szívódjon fel. Akio ezt megtenné, azonban Ryou nem adja annyira könnyen szabadságát, a végletekig hajlandó elmenni azért, hogy Akio az övé maradjon.
A kötet tartalmaz egy másik, könnyedebb történetszálat is, ami talán oldja az első szál pozitív végkifejlete ellenére is elég súlyos drámáját. Harumi egy félink fiatalember, aki annak ellenére, hogy még soha nem volt dolga férfival végzetesen beleszeret egyik munkatársába, lépni felé azonban nem mer. Egészen addig még egy éjszakai mulatóhelyen fel nem fedezi imádatának tárgyát és abban bízva, hogy nem ismeri fel benne a kollégát meginvitálja egy szenvedélyes éjszakára. Persze aztán a következő munkahelyi találkozás nem a naiv lélek elképzelése szerint alakul, hiszen Toki felismeri, ráadásul ezt még a tudomására is hozza, de végül tiszteletben tartva Harumi arra vonatkozó kívánságát, hogy felejtsék el egymást meg azt a fülledt éjszakát az első elutasítás után annyiban hagyja a dolgot. Ha kíváncsiak vagytok végül megoldódik - e a helyzetük vagy ilyen rövid, tiszavirág életűnek mutatkozik-e a viszonyuk lapozzatok bele a mangába. 
A CD-n a Sugota Tomokazu  - Nakamura Yuuchi párost hallhatjuk Akio és Ryou hangjaként, mellékszerepben Toriumi Kousuke, még a másik párost Hatano Wataru és Suzuki Chihiro hozza elérhető közelségbe. Egyébként  a CD meghallgatásának fő motiváicója esetemben pont a Sugita - Nakamaru kettős volt, hiszen a való életben a páros  legjobb cimborák címszó alatt fut, nagy a "szerelem" köztük, szóval azt hiszem érhető, hogy miért voltam kíváncsi a Nr. 2 kedvenc seiyuu duómra kicsit más minőségben is. 

A mangát írta és rajzolta Madarame Hiro.

Rossellini ke no musuko ryakudatsu



Kezeket fel, ki szereti az olasz maffiás történeteket? Ha köztük vagy és nem veted meg a férfiak közti románcot ez lesz a te történeted, hiszen  akad itt minden, vér, dráma, könnyek, igaz szerelem, önfeláldozás. Oké, ez kicsit szappanoperás bevezetőnek hangzott, ne higgyetek a leírásomnak, hiszen egy egészen kitűnő darabról beszélhetünk a fent nevezett, átkozottul hosszú című mű esetében.
Akira nem akar magának sokat, pusztán szeretne egy csendes életet, tudjátok azt tipikus reggel felkelek, nyugisan elkészülök, út közben beköszönök a szomszédnak, megkérdezem hogy van, aztán elmegyek dolgozni, váltok pár szót a kollégákkal, végül a kemény munka után jól megérdemelt pihenésemnek szentelem az időm, esetleg időközben szert teszek egy aranyos családra meg néhány háziállatra és ilyenek. Ehhez képest azon kapja magát, bekerült a szervezett bűnözés szövevényes hálójába, és egy szicíliai maffiafőnök, Leonardo Rossellini szárnyai alá. Hát ennyit az elképzelt, tök unalmas átlagnapokról, mert innentől elég sok mindenben része lesz, kipotyogtat néhány csontvázat a szekrényből,  mindenféle kétes alakkal kerül kapcsolatba, pisztollyal fenyegetik, elrabolják, és bizony bekopogtat az ajtaján a nagy szerelem is, de hogy ne legyen fenékig tejfel át kell verekednie magát pár akadályon, ami szerelmesének szívét elválasztja az övétől.
Morikawa Toshiyuki és Ono Daisuke párosnak örülhetnek az erre fogékony hölgyek (és urak is természetesen, ha léteznek), bár hogy őszinte legyek OnoD néhány helyen kicsit sipákol. Nem zavaró és nem is állandó, de egyszer-kétszer bizony előferdül.  Ezt leszámítva, ami nettó kötözködés a részemről egyáltalán nem okozott csalódást,  sőt mi több azóta is elővettem már párszor a művet. Létezik ám hozzá folytatás, arra azonban még nem kerítettem sort, így nyilatkozni róla sajnos nem tudok.

A sztorit  Iwamoto Kaoru írta, a grafikát pedig Hasukawa Ai készítette. 

Three Wolves Mountain


Most esett le, hogy ez a remekmű sem került be a legutóbbi adagba, pedig illett volna. A mangjáról már többször is tettem említést, mint az első BL/yaoi mangáról, amit olvastam, és mint nagy kedvenc műről, tehát azt hiszem nem hanyagolhatom tovább a hozzá tartozó CD-t sem.
Manapság nem ritka, hogy valaki két állást is vállal valamilyen oknál fogva. Susugi Kaya szintén ezt a népes tábort erősíti, nappal egy helyes kávézót vezet, éjjel a temetőőri teendőket látja el, őrzi a sírokat evilági és túlvilági rendbontóktól egyaránt. Egy éjjel két falatozó alakra lesz figyelmes, akik, mint később kiderül testvérek, ráadásul vérfarkasok. Tsukihara Jiro a fiatalabb fivér embernek tűnik, teliholdkor azonban helyes füleket és farkacskát növeszt, valamint szert tesz némi gyógyító erőre is, ezzel szemben Taro az idősebb fivér farkasbőrben tengeti napjait, és valami eszméletlen jó stílusa van.  Elmondásuk alapján a két fiút az apjuk tette ki egy szál ruhaneműben a vadonban, éljétek túl, hiszen felnőttek vagytok felkiáltással, így akarták vagy sem el kellett indulniuk a nagyvilágba. Susugi-san úgy dönt befogadja őket, Jiro pedig annak rendje és módja szerint egy idő után, ahogy jobban megismeri az első blikkre mogorvának és megközelíthetetlennek tűnő férfit fülig beleszeret, és mindent elkövet, hogy eme nemes érzés viszonzásra is találjon.
A CD-n a Midorikawa Hikaru x Suzuki Chihiro párost hallhatjuk, mellékszerepben pedig Kusunori Taiten és Toriumi Kousuke. Nyugodtan nevezzetek elfogultnak, mert az vagyok, de már csak a manga okán is nagy szerelem dúl köztünk ezzel a CD-vel, ami egyébként saját jogon is bőven megérdemli a dicséretet. Talán egy kicsit darkosabb lett, mint a manga, de éppen csak egy leheletnyit komolyítottak rajta.

Az eredeti műért Naono Bohra senseinek lehetünk hálásak.

Hatsukoi no Atosaki



Nishina Tootu egy vállalat komoly és felelősségteljes munkavállalója, aki nem régen vált el hűtlen feleségétől. Történetünk kezdetén munkamegbeszélésre siet egy egy helyi kávéházba, aminek a környékbeliek között nagyon jó híre van. Ám ott nem várt meglepetés éri, hiszen döbbenten fedezi föl a tulajban korábbi szeretőjét Miyama Kouheit, akivel még középiskolában volt viszonya. Végül ő  hagyta el a fiút, megrémítette, hogy kapcsolatukat Miyama mennyire komolyan fogja föl, ez döbbentette rá, hogy valójában ő "normális életet" akar élni. Miyama is azonnal felismeri a férfit, de jó darabig titkolja előle, hiszen az a szakítás máig be nem hegedt sebeket okozott neki, így aztán Nishina joggal hiszi, hogy Miyama már elfelejtette őt. Ennek ellenére egyre többször fordul meg a kávéház táján, és egyre többször elegyedik beszédbe az exével. A kérdés, hogy mit is éreznek egymást iránt és hogy vajon jóvá lehet - e tenni a múltat vagy azok a sérelmek életre szóló szakadékot képeztek a két férfi között.
A párosunknak Majima Junji  ésOno Yuuki adja a hangját, a történet pedig egy keserédes első szerelembe enged bepillantást. Van előzményesztorija is egyébként a műnek, amiben Miyama tűnik fel, és a fő történetszál mellett bepillanthatunk azokba az éveibe, amíg Nishina nélkül  élt, a címe Arashi no Ato.

A mangát írta és rajzolta Hidaka Shoko.

Sentimental Garden Lover




Volt egy nehéz napotok és másra se vágytok, csak valami bolyhos és cuki dologra? Ráadásként cicafanoknak valljátok magatokat? Akkor ezt a művet pont nektek találták ki, egy jó nagy adag fagyi vagy más finomság mellett meghallgatva garantált a relax.
Fujinak remek élete van. Egy meleg és barátságos otthont  tudhat magáénak, szerető gazdája van, mindennap kerül étel a tálkájába és hát még az újonnan befogadott lakótárs, Shima sem olyan rossz arc. Nem mellesleg Fuji egy imádnivaló cica, aki él - hal Hiroért, a gazdájáért. Nos ez sajnos nem mondható el gazdájának szeretőjéről, aki szívesen tölti ki mérgét a fiún, és bizony nem egyszer előfordul, hogy tettlegességig fajul a helyzet. Fuji  a maga módján próbálja ezeket megakadályozni, de hát mit tehet egy kisebbfajta macs egy ereje teljében lévő férfi ellen? Egy éjszaka, mikor különösen elkeseredett azt kívánja bárcsak embernek született volna, mert akkor megvédhetné Hirot mindentől. Nos mit ad Isten, kívánsága teljesül, legalábbis részben, hiszen ideje egy részében cica marad, másik részében pedig egy igen jóképű férfi alakját ölti magára. Így kap esélyt arra, hogy megmentse Hirot és talán arra is, hogy elnyerje a szívét is.
A történet másik felében Shima kalandjait követhetjük figyelemmel, de ezt nem mesélem el, mert akkor lelövök néhány poént Hiro és Fuji történetéből. Legyen elég annyi, hogy jó okból, akinek a neve Taki ő is az emberréválás rögös útjára kíván lépni.
A manga a két cicán kívül tartalmaz még pár rövidebb történetet, ezt a Drama CD-n nem dolgozták fel. 
A seiyuu stáb egy Kondo Takashi x Kamiya Hiroshi és egy Nakamaru Yuichi x Kishio Daisuke párost takar, mellékszerepekben Horie Kazuma és Tachibana Shinnosuke, és tényleg átkozottul aranyos, puha és fluff az egész,  Kondo Takashi és Kishio Daisuke  pedig tényleg annyira kis aranyos cicásan nyomják, hogy bátran ajánlom bárkinek.

Az eredeti mű Ogura Mouku keze munkáját dicséri.

Shikai wa Ai wo Tamasareru


Asuka, aki cukrászként tevékenykedik egész kellemes kis életet tudhat magáénak, egészen addig még bizonyos körülmények rá nem kényszerítik, hogy összeköltözzön  Keishiroval, a fogorvosként tevékenykedő, gyerekkori barátjával. Nos alapesetben ezzel nem sok gondja lehetne, kinek is lenne vele nagy baja, hogy átmenetileg megossza a tetőt a feje felett egy régi, kedves baráttal, csakhogy a helyzet itt kicsit bonyolultabb, ugyanis annak idején történt köztük egy s más, ami miatt megromlott a kapcsolatuk, így mint előre sejthető nem lesz fenékig tejfel ez a bizonyos együtt élés. És hogy ezt tetézzék, még felbukkan egy magát jófiúnak kiadó, de valójában elég mocskos hátsószándékoktól vezérelt cukrásztanonc is, aki gond nélkül megvezeti a jószándékú Asukát. Hogy mi sül ki ebből a katyvaszból és hogy sikerül - e tisztázni a két régi barátnak a dolgaikat nem árulom el, hallgassátok meg, ha kíváncsiak vagytok. :P
Nézzük a párosunkat, ugyanis itt megint csak ez lesz érdekes, ami a legfőbb oka volt annak, hogy előrángattam a CD-t. Ejtettem már itt szót a Fero-man formációról, és annak két tagjáról Suwabe Junichiról és Toriumi Kousukéról, meg arról mennyire bejött nekem, amit közösen letettek az asztalra. Igen, ezzel meg is van a fő motivációm a CD meghallgatására, ugyanis muszáj voltam lecsekkolni, hogy a közös hancúr is megy-e annyira, mint a közös dalolás. Örömmel jelenthetem, hogy megy, nem is akárhogyan, nagyon a helyén volt ez a darab. Köszönöm az élményt srácok, legyen szerencsénk máskor is

Az eredeti regény szerzője Minami Fuuko, az illusztrátori feladatokat pedig Sakuragi Yaya vállalta magára. 

Honey



Yukimura Shio már három éve árva, ugyanis akkor vesztette el szüleit egy balesetben. A szörnyű nap óta egy elit sebész viseli gondját, név szerint Kubo Takashi. Alapvetően jól kijönnek egymással, egészen addig még egy újabb baleset be nem következik. Shio és egy lépcső rosszul sikerült találkozásának eredményeképpen a fiú csúnyán beveri a fejét, ez pedig amnéziát és nem vár módosulásokat eredményez a személyiségén. Az addig eleven, szókimondó csibész srác egy kissé visszahúzódó, félink fiúcskává válik, Kubo - sensei pedig nem átall kihasználni ezt az apró bakit a hallgatók legnagyobb örömére. >.< Persze tegyük hozzá, hogy doktorunk nem egy elvetemült szörnyeteg, hiszen őszinte érzések fűzik a fiúhoz, és a helyzet azért elég sok kérdést felvet a szereplőkben.
Shio szerepében ezúttal Shimono Hiro tündököl, még senseijünket Sugita Tomokazu szólaltja meg, kettősük pedig remekül működik, és egyébként is elfogult vagyok mindkét jómadárral, szóval külön öröm számomra, hogy ők ketten együtt is szerepeltek ilyen típusú műben.

A CD alapjául szolgáló regényt Yukishiro Marie írta.

Kishidou Club


 Yuuki egy meglehetősen nehéz helyzetben élő fiú, édesapja nagyon beteg és ahhoz, hogy valahogy fedezni tudja kezelésének költségeit két műszakban is güriznie kell. A munkahelyéhez közel gyakran tűnnek fel jól öltözött, módosnak kinézett nők és férfiak, ráadásul az a pletyka járja, hogy van a közelben egy titkos klub, ahol elég sok pénz cserél gazdát minden este. Yuukit teljesen hidegen hagyják a mendemondák, egészen addig, még egy nap a főnöke magához nem hívatja és ott olyan valakivel kerül szembe, akit a legutolsók között kívánt volna látni. Évekkel korábban igen szoros volt a viszony közte és az azóta nagykutyává vált Katsuragi Tatsuya között, azonban egy szörnyű éjszakán elárult a férfit, aki ezt azóta sem tudta neki megbocsátani. Most választási lehetőséget biztosít neki, kifizeti az apja gyógykezelésének összes költségét, ha a bábuja lesz, tehát olyan valaki, aki abban a bizonyos titkos klubban a nevében harcol. Igen ám, de a vesztesre szörnyű büntetés vár, hiszen a meccs után azt, aki elbukja a mérkőzést bárki magáévá teheti következmények nélkül. Yuuki végül kettős nyomásnak engedve igent mond, így kerül ennek a titkos klubnak és Tatsuyának a közelébe. De vajon mi is történt pontosan azon az éjszakán? Tényleg elárulta Yuuki a férfit vagy valami más áll a háttérben? És mi lesz kettőjük viszonyából? Lehetnek ismét barátok vagy esetleg még többek? 
A két főszerepben Sugita Tomokazu és Kamiya Hiroshi, mellékszerepben feltűnik többek között Toriumi Kousuke, Akimoto Yousuke, Matsuyama Takashi, Kurebayashi Takumi, és Togawa Emi. Érdekes és nem könnyen emészthető történet egyébként, ugyanakkor bőven megéri rászánni az időt és energiát véleményem szerint, főleg mert a végén kiderül, hogy senki és semmi sem az, akinek és aminek látszik

A mangát írta és rajzolta Nishimura Shuuko.  

Honoka na Koi No Danpen




Nem ritka jelenség, hogy az emberek lelket tulajdonítanak tárgyaknak. Gondoljunk csak a kocsiját becézgető tulajokra,  a mosógépet Katinak keresztelő háziasszonyra, a legjobb barát plüssére a gyerekeknek, sőt azoknak sem lehet ismeretlen a jelenség, akik hozzám hasonlóan érdekeltek a BJD hobbiban. Nos a Duo Brand szerzőpáros a gondolatjátéknál tovább ment mangájában, hiszen a főszerepet megtestesült, lélekkel bíró kardok játszák.  Múltjuk régre nyúlik vissza, szinte időtlen - idők óta élnek és végzik a feladatukat, ami nem más, mint a démonok semlegesítése az emberek javára, közben pedig ugyanúgy éreznek, mint az emberek. Szeretnek, gyűlölnek, megbántanak másokat és megbántódnak, féltenek és félnek. A kötetben négy történet kapott szerepet,  de valahogy mindegyiket összekötik a Mennyei Kardok, a Drama CD ebből a két nagyobb ívűt  dolgozza fel, méghozzá a Nanami - Ninomiya történetszálat, és a Torannosuke - Shinji kalandot. 
Ennek a történetnek is akad folytatása Zettei Meirei címen fut,  abban bepillanthatunk a Mennyei Kardok múltjába, az első Kard születésébe és a már megismert párosoknak is szentelnek figyelmet a szerzők. Nekem a mangában és a CD-n is Torannosukék a kedvenceim, amit csak fokoz, hogy őket az Ono Daisuke x Shimono Hiro páros szólaltatja meg a Miyake Kenta x Suzuki Chihiro páros mellett, mellékszerepben pedig feltűnik Yoshino Hiroyuki és Morikawa Toshiyuki is..

Egyelőre ennyit, de várhatóak még hasonló kis műelemzések tőlem a közeli és távoli jövőben is. ^.^

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések