Tamako Market, avagy egy nem mindennapi bevásárlóközpont lakóinak élete




Visszakapcsolódom téli szezonhoz egy gondolatsor erejéig, ugyanis ott kimaradt egy nézős sorozat, ami pusztán azért nem szerepel, mert még akkor nem néztem. Ez pedig az új kedvenc, a Tamako Market. 


A címszereplő Tamako, aki egy mochit áruló üzlet tulajdonosának a lánya egy nap a virágboltban belefut egy beszélő madárba. Mint kiderül Dera, az eliteskedő, fennhéjázó, páváskodó, öntelt szárnyas azért indult el, hogy  az ő hercegének - aki ember nemmellesleg de ezt senki sem hiszi el -  megfelelő menyasszonyt találjon, azonban arra már nem emlékszik, hogy hogyan kötött ki pont abban a bevásárlónegyedben, ahol Tamako és a családja él. Egyelőre úgy néz ki, Tamakoról, a családjáról és a barátainak mindennapjairól fog szólni a történet egy kis hercegnőkereséssel fűszerezve. 


Ezt már egyébként is nézném, hiszen egy aranyos kis slice of lifehoz van szerencsénk bájos és érdekes karakterekkel, eddig jó történettel és a Deraval, aki tán még túl is szárnyalja Tapiocát, a Tsuritama best mellékszereplőjét. ^.^ 



A sorozat anime original, és a K-ON készítői álltak össze, épp ezért elég nagy várakozás előzte meg. Úgy látom az eddig lement két rész (ma éjszaka már három lesz :P) alapján, hogy nem alaptalan volt ez a várakozás, tekintve, hogy például engem megvettek kilóra. 


De ami végképp meggyőzött, hogy nekem való kis aranyosról van szó, hogy készítőknek sikerült valami olyasmit is belekeverni,  aminek hatására leesett az állam, de a jó értelemben.  Látjátok a szőke szépséget itt?



Na az ő hangja Ono Daisuke, aki többek között a Kuroshitsuji Sebastianja, a Durarara Shizu -chanja volt vagy épp a most futó Magiban Szinbad őkirályi felsége, a hét tenger hadura és a hét tenger szoknyavadásza. A szerepeinek szerintem egyébként a 90%-a valamilyen menő, badass pasas, a maradék 10 % pedig ha nem is menő, de mindenképp pasas, mert - és ez szigorúan az én véleményem - neki van az egyik legférfiasabb hangja a seiyuuk között. És most jött ez a "hölgy", akiről még igazából semmi nem derült ki, de remélem azért majd idővel fog, többek között tisztázzák végre, hogy fiúnak született, de idővel lány lett vagy alapból lány szegény, de a hangja jobban mutált a kelleténél. >.< Nem tudom, kinek a fejében fogalmazódott meg ez az elvetemült ötlet, de pusszantom, mert OnoD baromi jól csinálja, nekem bejövős a dolog. (Zárójeles megjegyzés nem ő az egyetlen, aki ilyet művelt, már említettem az Ixion - saga DT-t, amiről, ha vége lesz írok egy részletesebb bejegyzést, és benne Fukuyama Jun szerepét, vagy ott van Morikawa Toshiyuki, aki szintén egy elég mély hangszínnel rendelkezik és mégis beállt medvemamának a Shirokuma Cafe-ban. XD)

Megjegyzések

  1. Hol lehet megnézni magyar felirattal?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Dragonhall fordítja (weblap:http://dragonhall.hu/news.php ) , ha regisztrálsz, akkor feliratosan le lehet tőlük tölteni. Most tartanak az ötödik résznél, angol feliratosan hat rész van kint, azt az Animesenshi oldaláról szoktam leszedni (http://www.animesenshi.com/series/tamako-market/)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések