Anime best of 2012

Avagy lássuk mit néztünk és mit nem néztünk tavaly.

Legjobb sorozat: Tsuritama, bár ezt már többször is kihangsúlyoztam, sőt korábban egy egész bejegyzést is szántam e gyöngyszemnek, akit érdekel visszaolvashatja itt miért is áll a listám élén. 


Legnagyobb csalódás: Kingdom, bár ezt már az első rész alapján sejthettem volna. Erre most szintén nem térnék ki részletesebben, van bejegyzés, aminek megírásakor még nem ért véget ugyan a sorozat, de annak minden mondatát fenntartom ma is, tehát remek történet, jó lehetőségek, fantasztikus seiyuuk, és mégsem jött össze. Hát.... van ilyen. 

Legnagyobb meglepetés: Ixion saga DT. Ezt egyszerűen látni kell, nincs mese. Még csak a felénél jár a sorozat, szóval nem akarom elkiabálni, de ha tartja ezt a színvonalat új kedvenc van születőben, mindenkinek ajánlom. Elborult poénok, némi társadalomkritika (kedvenc mondatom volt a műben a következő, amely a főhős által vágyott étel összetevőjét firtatta: Klónozott marha? Genetikailag módosított? Mesterséges ízesítésű?), elmebeteg szereplők és szituációk egész sora, valamint Fukuyama Jun egy tőle hát annyiban nem is merőben szokatlan szerepben (aki hallotta Grellként sejti mire gondolok, de azért Marian teljesen más, csak.... na nézzétek meg XD )

 

Legjobb akció sorozat : Nem tudom mennyire lehet klasszikus akicó sorozatnak venni, de nálam ilyen tekintetben az Accel World jött be a legjobban. Voltak benne izgalmas pillanatok a harcok során, és akadtak nagyon látványos összecsapások is, remélem akarnak második évadot neki. Én örömmel várom. 


Legjobb vígjáték: Chuunibyou demo Koi ga Shitai!, ez ugyan a végén átmegy némi drámába, de a benne felbukkanó vígjátéki elemek szerintem magasan verték az összes többit. Egyébként mindenkinek ajánlom, KyoAni féle mesteri animáció és mesteri történetszövés jellemzi. Van ugyan egy-két hibája, legalábbis számomra hibája, de ez sem tudta lerontani a műélvezetet. 



Legjobb dráma:  Ez passz, nem nagyon néztem drámát idén, valahogy az mostanában nem fekszik, van elég gond a világban, ha leülök animét bambulni, akkor nem vágyom túlságosan rá.  ^.^

Legjobb animáció: Kamisama Hajimemashita, most ezt a legjobbat nem feltétlenül megvalósítás tekintetében értem, inkább úgy, hogy az én szememnek nagyon kellemes volt a grafika és a szereplők karakterdizájnja is, szóval ilyen tekintetben vizsgálva lett ez ennek a kategóriának a győztese.


Legjobb folytatás: Egyértelműen a Natsume Yuujinchou Shi, nagy szerelem nálam ez a sorozat, és még négy évad után sem tudtam megunni, úgyhogy remélem, ha lesz hozzá alapanyag, akkor folytatni fogják. 



A “leginkább szüksége van folytatásra” sorozat: Kuroko no Basuke, szerencsére a készítők is így gondolták, mert a februári OVA megjelenése után tavasszal második évaddal folytatódik. Egy izgalmas kosaras shounent tisztelhetünk egyébként a műben, ami a gyönyörű animációval, a jól kidolgozott szereplőkkel (Hyuuga - senpai ), az izgalmas meccseivel valamint az A kategóriás seiyuukkal megvett kilóra.



Legjobb opening: Tsuritama

Legjobb ending: Accel World

Legjobb női főszereplő: Aido Riko (Kuroko no basuke)


 
Legjobb férfi főszereplő: Sanada Yuki (Tsuritama)



Legjobb női mellékszereplő: Natsume Asako (Tonari no Kaibutsu-kun).



Legjobb férfi mellékszereplő: Hyuuga - senpai (Kuroko no Basuke) és Sinbad (Magi)



Legaranyosabb szereplő: Mini Tomoe, oké tudom, hogy ő nem különálló szereplő volt, de majd megettem, milyen cuki volt már kicsinek. ^.^



Kedvenc páros: Nanami és Tomoe (Kamisama Hajimemashita), egyértelműen nekik drukkoltam a legjobban ebben az évben, ha a Yuki X Haru OTP-m leszámítjuk. >.<   


Ezt várom a legjobban 2013-ban: Kuroko no Basuke 2. évad és a Karneval. Előbbit az első évad és a manga történései miatt, utóbbit pedig a várhatóan izgalmas történet és a fantasztikus seiyuu listája miatt. 


És ami idén kimaradt, de nagyon akarom pótolni: Sakamichi no Apollon és a Kokoro Connect. 


Itt a vége, fuss el vére, találkozunk jövő ilyenkor. ^.^

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések