Drama CD-k avagy utazás a képzelet szárnyán

Mostanában elég sok lehetőségem jutott Drama CD-t hallgatni. (Annak, aki nem tudja mi az: A Drama CD gyakorlatilag a régi rádiós játékoknak felel meg, ha valaki esetleg hallotta már a Szabó családot tudja miről beszélek. Halljuk a szereplőket, a háttérzajokat egyedül kép nincs. Drama CD készülhet manga, novella, regény alapján, de lehet eredeti mű is.) Ebből szeretnék azok közül, amik nagyon megfogtak most egy csokorra való válogatást közölni. Szeretném felhívni tovább olvasás előtt mindenki figyelmét, hogy yaoi/BL (tehát férfiak között szövődött romantikus kapcsolatot bemutató) művekről van szó, akinek ez nem kenyere ne olvassa tovább.



Korábban az egyik kihívásnál már emlegettem a Nekasenaide című mangát Machiya Hatako senseitől, mint egy yaoit, ami boldoggá tett, most tekintsünk ki kicsit a hozzá tartozó Drama CD-re. A történet nagyvonalakban egy pékségről szól, először a törzsvendégek szerelmi életébe nyerhetünk bepillantást, majd természetesen sorra kerül a pékség sármos tulaja is, aki nem mellesleg egész idő alatt igen segítőkészen igyekezett kedvenc vendégei ügyes-bajos dolgait egyenesbe hozni. A szereplők és a történet aranyos, nagy románcok finom tálalásban, mindenképp kellemes szájízt hagy maga után. Az én kedvenc párosom Kento és Hiro volt, de a többi feltűnő pár sem hagyott hidegen. 

Seiyuuk:
Hatano Wataru x Shimono Hiro
Yusa Koji x Nojima Kenji
Morikawa Toshiyuki x Suzumura Kenichi    

A manga itt olvasható. 



A Happiness története, ha őszinte akarok lenni elég sablon, láttam, olvastam ilyet vagy ehhez hasonlót már elég sokat, viszont ez  valahogy mégis megfogott.  Miután Nagami Atsushi jóbarátja Hyoki Yuuki üzletember váratlanul meghal rákban, magához veszi annak árván maradt fiát, az akkor tíz éves Yuutát. Ahogy telnek az évek a két férfi egymásba szeret, de egyikben sincs meg a bátorság, hogy lépjen a másik felé, így Nagami a munkába temetkezik, még Yuuta diákmunkát vállal és lányokkal randevúzik. Tetézi a helyzetet, hogy Yuuta azt hiszi Nagami még mindig az apjába szerelmes, őt pedig csak az elhunyt miatt kezeli különlegesként. Így amikor egy nagy rakás félreértés és egymás mellett elbeszélés következtében komolyan összevesznek, a fiatal fiú nem habozik összeszedni a cuccát és barátnőjéhez Kasai Akemihez költözik. Aki kíváncsi hogyan fog megoldódni a helyzet a két férfi között és mi lesz ennek a szerelmi katyvasznak a vége hallgasson bele a Drama CD-be. Én magam nagyon szerettem, ugyan elég sok volt benne a szeret-nem szeret vagy nem úgy szeret dráma, azonban végül kellemes érzésekkel álltam fel a hallgatásából (és nem mellesleg a Hatano Wataru - Hirakawa Daisuke nagyon jól működött együtt, ez után több közös munkájukat is meghallgattam, mert szerencsére elég sokszor sodorta őket egymás mellé a sors vagy az aktuális rendező. >.< )
A Drama CD Sakiya Haruhi által írt és és Sera által illusztrált novella alapján készült.

Seiyuuk:
Hatano Wataru x Hirakawa Daisuke
Tsuboi Tomohilo, Shimowada Hiroki, Kouda Kaho, Sawashiro Miyuki




A Honenuki ni Saretai című mű megmondom őszintén a párosításával hívta fel a figyelmem magára, közelebbről az a tény, hogy hogy a csudába jön össze Toriumi Kousuke, mint seme Morikawa Toshiyuki mellett.Mivel nem akartam lukat a hasamra, így utánajártam, megtudtam és végül lett egy újabb szerelem. A menő üzletember (tehetségkutató) Hoshina- san együtt él a modell Atsushival. A fiú főz, mos rá, rendet teremt körülötte, és egyéb szükségleteiről is gondoskodik, gyakorlatilag a tökéletes feleség, nem mellesleg fülig szerelmes a férfibe, ezt pedig minden lehetséges módon ki is mutatja. A maga módján Hoshina is szereti Atushit, azonban a munkájában kemény, profi, megalkuvást nem tűrő férfi érzelmek terén már közel sem ennyire van toppon, így kettejük kapcsolatának működtetésében bizony elég esetlen, ami számos néha vicces, néha szívszorító szituációhoz vezet.

Seiyuuk:
Toriumi Kousuke x Morikawa Toshiyuki
Taniyama Kishou

A manga itt olvasható.




Mostanában eléggé elszaporodtak a vámpíros történetek, hála a Twilight (Alkonyat) elsöprő sikerének, ezek közül is főleg az ember  - vámpír románcok népszerűek. A következőnek ajánlott Drama CD 2005-ös, tehát jóval megelőzte a vámpír lázat, és bizony sajnálom, hogy az Twilight erősen vérszegény vámpírlegényei törtek világuralomra belevaló ore-samánk helyett. Eme becses mű címe Hakushaku-sama Series, és hála a remek történetének, a jó szereplőknek és a zseniális seiyuuknak gyorsan a kedvencek listáján találta magát. Adott egy angol származású vámpírgróf, Eduardo sama (aki nagy szerényen csak úgy utal magára, hogy ore-sama >.< ), és egy kezdetben elég tsundere tulajdonságokat mutató ember fiú Akira, akik némi huzavona után gyorsan közös igában találják magukat. A négy részből álló történet végére szétfolytam, és bár nem szokásom, ezt a párost nem tudom leírni máshogy, mint cukik. Olyan tényleg igazi pár, akik Honeynak és Darlingnak becézgetik egymást, romantikáznak és bevallottan nagyon szerelmesek egymásba.  Nagyon szerettem benne, hogy nem volt túldrámázva, alapvetően egy könnyed, vidám történet, némi komolysággal fűszerezve. A szereplők jófejek, mindenkit meg lehet szeretni. Eddy jó adag magabiztosággal rendelkezik, amit akar megszerzi, de kedves oldalbordáját sem kell félteni, nagyon jól tudja kezelni a gróf urat. Sugita Tomokazu és Toriumi Kousuke a két főszereplő, de feltűnik benne Koyasu Takehito, Midorikawa Hikaru és Ito Kentarou is. A CD legjobbja egyébként mikor Ken-chan által játszott karakter Charlie elkezd fejhangon oh noooooot és egyéb random angol kifejezéseket visítani, ahányszor ez megtörtént könnyesre nevettem magam, ha pedig nem ezt teszi Akirat, Eddyt és/vagy a házitanítóját Miyazawa Yuuchit kergeti őrületbe. Ha még ez sem lenné elég, hogy valakit megvegyen kilóra a történet elárulom, hogy Sugita - san szuper édes hangot használ, mikor denevérré változik.

Seiyuuk:
Sugita Tomokazu x Toriumi Kouske
Koyasu Takehito, Ito Kentarou, Midorikawa Hikaru



Az Alterna című manga Furutsuji Rikka sensei prezentálásában egy nagyon érdekes és szívszorító szerelmi háromszöget jár körbe. Két főszereplőnk  Takeo Keisuke és Sasaoka Miki gyerekkoruk óta bizalmas barátok, Miki csak a másik fiúnak mondta el például, hogy a fiúkhoz vonzódik. Előző kapcsolata igen csúnya véget ért, kedvese elhagyta, hogy megnősülhessen és családot alapíthasson. Mikor megismerkedik Keisuke iskolatársával, egy banda énekesével, az aranyos és kedves Chiba Kouhei-jal, rögtön megtetszik neki, és Keisuke kérésének ellenére randevúzni kezd a fiúval. Úgy néz ki jól működik a kapcsolatuk, azonban a mélyben még számukra is ismeretlen érzések munkálnak, amik egyre inkább felszínre kerülve alaposan megkavarják a hármas életét, hiszen Keisuke sem közömbös.... de hogy ki iránt és végül ki fogja elnyerni a boldogságot maradjon titok, hiszen ha elmondanám, miért akarnátok elolvasni a mangát egy igen jó Drama CD mellett. 

Seiyuuk
Taniyama Kishou x Yonaga Tsubasa
Hirakawa Daisuke x Taniyama Kishou

A manga itt olvasható.






Shinayakana Netsujou Series avagy egy festő és egy rendőr rendhagyó szerelme hat CD-n megörökítve. Jie Tokióban él és alkot egészen addig, még művészi válságba nem kerül. Hogy ezen segítsen, elutazik vidékre kicsit pihenni és feltöltődni, miközben reméli, hogy visszatér az ihlet. Egy sajnálatos véletlen folytán ismerkedik meg itt a fiatal rendőrnyomozóval Omival, akivel  nem indul igazán idillikusan a kapcsolatuk,  hiszen Omi egy olyan bűnténnyel gyanúsítja a művész urat, amit az el sem követett. Miután Jie tisztázódik a vádak alól kapcsolatban maradnak és szép lassan egymásba habarodnak. Az ő kapcsolatukat követi a történet, szerencsére nem csak a happy endig, hanem jóval tovább. Hadd mondjam el, hogy Kamiya Hiroshinál jobb ukét keresve sem találni, itt és most nagyon halkan megsúgom ebben a szerepben ő nálam a kedvenc.
Az eredeti novellát Sakiya Haruhi írta és Hasukawa Ai illusztrálta.

Seiyuuk:
Miki Shinichiro x Kamiya Hiroshi
Kazama Yuuto, Seki Tomokazu,Terasoma Masaki





És végül de nem utolsó sorban lássuk az abszolút kedvencet, ha Drama CD-kről van szó. Egy igazán különleges történet örökít meg a Kotonoha no Hana című mű, ami tele van finoman ábrázolt érzelmekkel, kellemmel, bájjal. Ahogy hallgattam mintha simogattak volna azok az érzelmek, amiket a CD felvonultat. Lássuk a történetet nagy vonalakban. Yomura boldog párkapcsolatban él barátnőjével, akinek meg akarja kérni a kezét. Azonban mielőtt erre sort keríthetne váratlanul elkezdi hallani más emberek legbensőbb gondolatait, így derül fény arra is, hogy a szeretett lány végig hazudott neki és nem őszinték a felé táplált érzelmei. Természetesen szakítanak, a férfi pedig egy idő után szinte belebetegszik az emberek kétszínűségébe. Senkiben sem tud megbízni egészen addig még nem találkozik a tisztaszívű Hasabével, aki valóban azt mondja minden alkalommal, amit gondol.  Mint a fény az éjszakába úgy tör be Yomura életébe a fiú, aki igazán, önzetlenül szereti. Már - már úgy tűnik révbe ér az élete, mikor amilyen hirtelen jött a képessége, olyan hirtelen tűnik is el. Azt gondolhatnánk megkönnyebbül ettől, de nem így történik, hiszen bár utálta a képességét, mégis egy mankóvá vált neki az idők során, azonnal tudta hányadán áll egy másik emberrel. Ez a különösen képtelen érzés pedig újabb konfliktusokat hoz az életébe. Kedvenc seiyuu párosom Ono Daisuke és Kamiya Hiroshi személyesíti meg a két főszereplőt, aminek külön örültem, jók voltak együtt, igazán könnyedén és hihetően alakították a szerelmes párt. A CD tartalmaz egy másik történetet is, amire most nem térnék ki, de érdemes azt is meghallgatni. 
Az eredeti novellát Sunahara Touko írta, illusztrálta Miike Romuko.

Seiyuuk:
Ono Daisuke x Kamiya Hiroshi
Miki Shinichiro x Hirakawa Daisuke 
Takeda Hana, Juku Ikkyuu, Kawaharagi Shiho, Naara Tooru

Remélem sikerült kedven csinálnom hozzájuk, és mivel eléggé szeretem a Drama CD-ket biztosan hozok még ilyen kis ajánlókat, ezt nyugodtan vegyétek fenyegetésnek. ^.^

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések